Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV robežkontroles dienests uzsāk pārbaudīt iebraucēju sociālo tīmekļu kontus

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka ASV robežkontroles dienests uzsāks kontrolēt iebraucēju sociālo tīmekļu kontus. Pirms iebraukšanas ASV var nākties norādīt savus sociālo tīmekļu lietotāja vārdus, lai būtu iespējams veikt padziļinātu iebraucēj izpēti. Šobrīd informāciju par sociālo tīmekļu lietotāja vārdiem varot nesniegt, bet tiek lēsts, ka drīzumā šī būs obligāta prasība iebraucot ASV.

    Oficiāli ASV valdības dienesti nekādu informāciju par sociālo tīmekļu lietotāju izpēti nav snieguši, tomēr pēc likumdošanas informācija esot jāsagatavo 60 dienu laikā. Protams, papildus informācija par iebraucēja ikdienas darbībām tīmeklī var palīdzēt novērst dažādu ekstrēmistu ielaišanu valstī, tomēr šāda veida izmeklēšanai ir arī ēnas puses.

    Reklāma

    Ne visi cilvēki zina savus lietotāja vārdus, kas varētu potenciāli novest pie liekas skaidrošanās ar varasiestādēm, ja tās uzskatīs, ka iebraucējs ir tīšām melojis. Nav izslēgts, ka katrs var veidot vairākus sociālo tīmekļu kontus, publiski izvietojot pilnīgi pretēju informāciju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    28.06.2016 09:48

    Jā, interesanti sanāk, sociālais tīks ļauj veidot anonīmus kontus, kur nav jānorāda sava reālā personība, bet ASV dienseti grib sasaistīt šo informāciju…

    Orlando
    28.06.2016 13:04

    Āmuri paliek āmuri…

    bombelats
    28.06.2016 18:29

    Vispirms lai tiek galā labāk ar saviem lokālajiem pamatiedzīvotājiem, kas šaudās kā vesternos

    Nelabojams
    29.06.2016 07:46

    Un ko viņi darīs, ja nav šādu kontu?
    Savulaik viens man pazīstams zinātnieks gandrīz netika iekšā Štatos, jo viņam nekad nebija bijušas autovadītāja tiesības. Amīšu izpratnē pieaugušam cilvēkam, ja to nav, tās var būt tikai atņemtas par kādu pārkāpumu – iebraukšanas anketā citu variantu nebija. Beigu beigās konkrētais imigrācijas ierēdnis pats atķeksēja “Drugs, Alcohol”, jo pārējie iemesli esot sliktāki un varot pat neielaist :)

    h2so4
    29.06.2016 20:08

    Normāliem jau šādu kontu nav :D
    Jo sen ir skaidrs kādiem mērķiem sociālās miskastes tiek izmantotas :D

    29.06.2016 20:13
    Reply to  h2so4

    Lūdzu, definē kas ir “normāli” un kādiem mērķiem izmanto sociālos tīklus. Es tikmēr aiziešu pēc popkorna un tējas.

    digitalk
    29.06.2016 23:34

    raksta kontekstā ‘normāli’ likumpārkāpēji sevi neraklamē soctīklos, tikai stulbi.

    > kādiem mērķiem izmanto sociālos tīklus

    es tos nelietoju ;)

    29.06.2016 23:40
    Reply to  digitalk

    Protams, īvilie māstermaindi noteikti mācēs vai nu nelietot soc. tīklus, vai lietot tos sagrozot/safabricējot informāciju, bet vienmēr būs mazāk apsviedīgi ļaundari, kas tik tālu neaizdomāsies un tad jau pēc soc. tīklos publicētajiem datiem un kontaktu tīkla varēs izsecināt daudz izmeklēšanai noderīgas informācijas. Cits jautājums gan par to, cik kopumā šāda sistēma ir noderīga, jo jāpakļaujas visiem, bet jēga nosacīta.

    Reklāma