Web Analytics
More
    Reklāma

    Dell/Alienware informē par jaunu Steam Machines modeļu izlaišanu tirdzniecībā

    Jaunākie raksti

    Pagājušā gada novembrī pasaule pirmo reizi oficiāli ieraudzīja dienas gaismā Steam Machines – PC ražotāju veidotus spēlēm domātus datorus ar konsoļu dizainu, kas izmanto Debian Linux bāzētu un Valve izstrādātu operētājsistēmu SteamOS. Viens no ražotājiem, kas piedalījās Steam Machines pirmā viļņa piedāvājumā, bija pieredzējusī PC kompānija Dell/Alienware. Tā izstrādātais konsoles faktora PC guva daudz atzinības kā viens no glītākajiem Steam Machines modeļiem. Jāpiezīmē arī tas, ka Dell (kas uztur Alienware zīmolu) ir ilggadēja pieredze arī Ubuntu Linux izplatīšanā kopā ar jauniem datoriem.

    Šī gada E3 izstādē, kas kā parasti notiek Losandželosā, Alienware paziņoja par divu jaunu Steam Machines laišanu pārdošanā sākot ar šo nedēļu. Alienware mārketinga menedžeris Chris Sutphen raksturoja Steam Machines attīstību kā lēnu, bet tādu kurā ražotājs joprojām ir ieinteresēts. Uzņēmums gaida jaunā grafiskā API Vulkan nostiprināšanos (Vulkan atbalsts ir jau iekļauts jaunākajos Steam Machines atjauninājumos gan Nvidia, gan grafiskajām AMD kartēm), to tiek gaidīts, ka tas uzlabos un stabilizēs spēļu veiktspēju uz Linux platformas, kā arī atvieglos spēļu portēšanu no DirectX12.

    Reklāma

    Divas jaunās Steam Machines, ko piedāvā Alienware, ir pieejamas ar šādu konfigurāciju:

    • Intel i5 četrkodolu Skylake, Nvidia GTX 960 GPU, 8GB DDR4 atmiņa, 500GB cietais disks un 802.11ac Wi-Fi – maksās 749 USD;
    • Intel i7 četrkodolu Skylake, Nvidia GTX 960 GPU, 8GB DDR4 atmiņa, 1TB cietais disks un 802.11ac Wi-Fi – maksās 899 USD;

    Abi modeļi būs komplektēti ar (kā ierasts) Steam kontrolieri un papildus spēlēm. Alienware pārstāvis arī norādīja, ka Steam Machine ar AMD grafisko karti varētu tikt piedāvāta vēlāk šajā gadā (tā kā Linux draiveru stāvoklis ir jūtami uzlabojies). Pašu pirmo Steam Machines modeli Dell/Alienware turpinās tirgot pa 449 USD.

    Jāpiezīmē, ka mediji ir zināmā neizpratnē par to, kāda ir Valve stratēģija attiecībā uz Steam Machines. Piemēram, portāls Ars Technica uzskata Steam Machines par “mirušu projektu”, un bija izbrīnīts par šo Dell paziņojumu. Tajā pašā laikā jānorāda, ka šie “konsoļu datori” netiek pārdoti zem pašizmaksas kā klasiskās spēļu konsoles, un tie nerada zaudējumus ražotājiem. Ir arī saprotama Valve vēlme radīt neatkarīgu spēļu platformu no Windows 10/XBox One, kuru acīmredzami Microsoft cenšās izveidot kā obligāto lauciņu kurā PC spēlēm atrasties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma