Web Analytics
More
    Reklāma

    Google veidojot aizsardzību pret mākslīgā intelekta vēlmi pārņemt pasauli

    Jaunākie raksti

    Google strādā pie projekta, kas mūs nākotnē varētu glābt no filmu sērijā Terminator apžļembātā pasaules gala – mākslīgā intelekta vēlmes iznīcināt cilvēci. Google DeepMind komanda jau šobrīd veidojot tā saucamo “kill switch”, kas neļaus robotiem un algoritmiem pārņemt pasauli.

    DeepMind arī iekļaus nepieciešamo programmu kopumu, kas neļaus mākslīgajam intelektam mācīties un apiet ierobežojumus. Cilvēks varēs jebkurā brīdī piekļūt mākslīgā intelekta atslēgšanai. Neviens nevar būt pilnībā pārliecināts par mākslīgā intelekta attīstības iespējām. Google DeepMind komanda nevar apsolīt, ka izveidotais aizsardzības mehānisms būs pielietojams visiem mākslīgā intelekta paveidiem.

    Reklāma

    Tāpat tiek uzsvērts, ka DeepMind komanda pagaidām nespēj aprakstīt visas iespējamās situācijas. Mākslīgajam intelektam var izveidot ierobežojumus, bet tie var nestrādāt vai strādāt pretēji gaidītajam. Kad Google 2014. gadā iegādājās DeepMind, viens no darījuma pamatnosacījumiem bija mākslīgā intelekta ētikas komisijas izveide, kas sekotu līdzi Google un citu uzņēmumu darbībai mākslīgā intelekta pētījumos.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    12 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    06.06.2016 12:32

    Es drīzāk noticētu, ka Kasperskis tādu var uztaisīt.

    Krotow
    06.06.2016 15:41
    Reply to  Juris

    Kasperskis var uztaisīt tikai savu sarkanzvaigžņoto darba devēju pasūtīto. Par blakusdarbiem viņam pusdienās iebaros polonija devu.

    digitalk
    06.06.2016 17:48
    Reply to  Krotow

    nepin klāt īpašnieka ex-kegebešņika profilu ar to, ko kompānija šobrīd var. ar viņu kompānijas analītiķu/programmeru skillu (es ar dažiem esmu komunicējis) domāju, ka pietiktu ar piecu cilvēku komandu, kas atvaļinas no kompānijas uz Pataijas pludmali, gads darba un sagrauj Skainetu. jautājums tikai – kurš būs gatavs maksāt?

    Krotow
    06.06.2016 18:27
    Reply to  digitalk

    Nešaubos, ka tur strādā spējīgi cilvēki un ka visi tur strādājošie nav aplipuši ar kolorado slimību. Taču uzņēmumam kā tādam īpašnieka pagātnes dēļ ir zināma aura, kas liek uzmanīties.

    digitalk
    06.06.2016 18:53
    Reply to  Krotow

    man joprojām saglabājusies ticība, ka ja būs globāls , tad cilvēki tomēr apvienosies, lai arī tikai uz īsu brīdi ja izdzīvos.

    erikiss1
    06.06.2016 12:39

    Smejieties vai nē, bet vis sāk atīstīties tik strauji, un tā pati google strādā pie tā paša mākslīgā intelekta. varbūt liekas fantastika visas filmas, un tā, bet arī kādreiz zemūdene un telefons ko paņemt līdzi bija fantastika.

    makcraft
    06.06.2016 13:46

    Vēl nav izgudrojuši patiešām strādājušo AI, bet jau domā kā to limitēt. Taisīt ētikas komisijas pret AI, kad nav īsti strādājošs mākslīgais intelekts izgudrots (publiski) ir baigais anonisms un laika tērēšana. Visu jau uzrakstīja jums Azimovs – come on!!! 3 Robototehnikas likumi.

    digitalk
    06.06.2016 13:56
    Reply to  makcraft

    pats kammon. Azimova specenē runa par ierobežojumiem uz kontrolētas hardware platformas, šeit atvēzējušies uz ko lielāku.

    Nelabojams
    07.06.2016 07:40
    Reply to  digitalk

    Multivaks (“Visas Pasaules raizes”; ja nekļūdos, Harisons). Žanra mīļotāji sapratīs, par ko rakstu.

    digitalk
    07.06.2016 20:23
    Reply to  Nelabojams

    tas bija tas pats Azimovs :)

    Reklāma