Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi ar Microsoft paraksta patentu darījumu, Office lietotnes nonāks ražotāja viedtālruņos

    Jaunākie raksti

    2014. gadā Microsoft un Samsung izziņoja sadarbību, kas Galaxy S6 jau rūpnīcā apgādāja ar Skype, OneDrive un OneNote lietotnēm. Microsoft lietotnēm ir izdalīta atsevišķa mape, bet lietotnes kāds varētu uzskatīt par lieku programmatūru – tās ir atspējojamas, bet ne pilnībā atinstalējamas. Microsoft lietotņu izplešanās turpinājusies ar to nonākšanu arī citu ražotāju viedierīcēs. Viedtālruņos un planšetdatoros nonāk Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive un Skype lietotnes.

    Informācija norāda, ka Microsoft lietotnes saņem 20 ražotāji, kuri piekrituši Android planšetdatoros uzstādīt Word, Excel, PowerPoint, OneNote, OneDrive un Skype. Šie tažotāji ir Axdia International GMBH, Cube, DL, General Procurement, Grupo Nucleo, Haier, Inco, Ionik GBMH, Iview, LG, Multilaser, Noblex, Pacific (Vulcan), Philco, Positivo, Prestigio, Sony, Teclast, TMAX Digital un Wortmannn.

    Reklāma

    Jaunākās ziņas norāda, ka septembrī pie Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook un Skype lietotnēm tiks arī Xiaomi Mi 5, Mi Max and Mi 4s un lētākie Redmi Note 3, Redmi 3 modeļi. Xiaomi pagājušajā gadā pārdeva 70 miljonus viedtālruņu, tāpēc šāds darījums Microsoft ir uzskatāms par ļoti izdevīgu.

    Pretī Xiaomi ir ieguvis aptuveni 1500 patentus, kas oficiāli ļauj izmantot dažādas tehnoloģijas – bezvadu savienojumus, video atskaņošanu, mākoņdatu izmantošanu u.tml. Tiek uzskatīts, ka šāda veida licencēšanas darījumi ļaus Xiaomi drīzumā ieiet ASV tirgū bez liekiem uztraukumiem par tiesvedību uzsākšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils_w
    02.06.2016 16:31

    Microsoft Redmi 3 :D (troļļoju)

    Reklāma