Web Analytics
More
    Reklāma

    Swedbank mazajiem uzņēmējiem piedāvā karšu lasītāju viedtālruņiem

    Jaunākie raksti

    Swedbank izpēte liecina, ka vairums Latvijas iedzīvotāju kaut reizi atteikušies no pirkuma, ja nav bijis iespējas norēķināties ar karti. Tāpat uzņēmumu finanšu rādītāju analīze apstiprina, ka mūsdienu norēķinu ieviešanai uz tiem ir pozitīva ietekme.

    Līdz ar to, pieaugot sabiedrības pieprasījumam pēc iespējas veikt norēķinus elektroniski, Swedbank piedāvā īpaši mazajiem uzņēmējiem piemērotu  inovatīvu produktu – karšu lasītāju viedtālruņiem, kas dos iespēju veikt elektroniskos norēķinus jebkurā vietā un laikā, kas īpaši svarīgi amatniekiem, sezonālo produktu tirgotājiem, izbraukuma tirdzniecības uzņēmumiem u.c.

    Reklāma

    “Līdz ar tehnoloģiju attīstību mainās arī sabiedrības paradumi un uzvedības modeļi. To apliecina gan bankas veiktā sabiedriskās domas izpēte, gan arī skaitļi. Piemēram, šobrīd jaunākajam maksājumu kartes īpašniekam ir seši, bet vecākajam – 105 gadi. Vienlaikus 72% iedzīvotāju atzīst, ka visbiežāk norēķinās ar karti, kā galveno priekšrocību atzīstot ērtumu un drošību. Tas tikai vēlreiz apstiprina, ka elektroniskie norēķini pārliecinoši kļūst par dominējošo maksājumu formu faktiski visās sabiedrības grupās,” uzsver Renārs Rūsis, Swedbank valdes loceklis un Privātpersonu pārvaldes vadītājs.

    Tāpat iedzīvotāju aptaujā konstatēts, ka 66% Latvijas iedzīvotāju saskārušies ar gadījumiem, kad elektronisko norēķinu trūkums viņiem ir licis atteikties no kādu pakalpojumu izmantošanas vai pirkuma veikšanas.

    Renārs Rūsis norāda: “Statistika tikai apliecina mūsu pašu ikdienas praksē novēroto –vienmēr ir kāds, kas grib norēķināties ar karti! Vai tas būtu gadatirdziņa, vai mūzikas festivāla, vai dziesmu svētku apmeklējuma laikā – cilvēki ne vienmēr spēj precīzi izplānot, cik daudz būs nepieciešams skaidras naudas un tādēļ bieži vien ir spiesti atteikties no pirkuma izdarīšanas no vietējā amatnieka, mājražotāja vai izbraukuma ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātāja. Līdz ar to, Swedbank piedāvātais risinājums, kurā jau ir iestrādāta bezkontakta karšu pieņemšanas tehnoloģija, ir izcili piemērots tieši šādiem, arī sezonāli strādājošiem, uzņēmējiem.”

    Swedbank piedāvātais inovatīvais risinājumus – karšu lasītājs viedtālruņiem – ir īpaši piemērots mazajiem uzņēmējiem, ko arī apliecina pasaules prakse (Zviedrija, Itālija u.c.). Tas dod iespēju veikt norēķinus jebkurā vietā un laikā, ir mazs un ērti pārvietojams, un tā darbības nodrošināšanai ir nepieciešams tikai viedtālrunis vai planšetdators.

    “Latvijā šobrīd kopumā ir izsniegti 2,3 miljoni maksājuma karšu, kopējais maksājumu skaits ik gadu pieaug (attiecībā pret 2015.gadu, šogad pirmajā ceturksnī tas ir 13%). Cilvēki arvien vairāk un biežāk izvēlas norēķināties ar karti arī par mazākiem pirkumiem. Tas tikai vēlreiz apliecina, ka karšu izmantošanas intensitāte nākotnē tikai pieaugs un tie uzņēmēji, kuri tādu iespēju nodrošinās, konkurences cīņā būs uzvarētāji,” stāsta Beāte Krauze, Swedbank Naudas pārvaldības daļas vadītāja.

    Swedbank izpēte apliecina, ka uzņēmumi, kuri ieviesuši iespēju veikt norēķinus ar karti, ir uzlabojuši savus finanšu rādītājus. Beāte Krauze norāda, ka 76% analizēto uzņēmumu pēc termināļa ieviešanas ir pieaudzis apgrozījums, bet 70% – uzlabojušies peļņas rādītāji. Savukārt par 42% pēdējo trīs gadu laikā pieaudzis apgrozījums tiem Swedbank klientiem, kas izmanto karšu norēķinu ierīces.

    “Tā kā karšu lasītāja viedtālruņiem darbības nodrošināšana ir pietiekami vienkārša (nepieciešams tikai viedtālrunis vai planšetdators) un tā izmaksas ir ļoti konkurētspējīgas, tas sezonāli strādājošiem uzņēmumiem, rokdarbniekiem, izbraukuma ēdināšanas pakalpojumu nodrošinātājiem dos iespēju paaugstināt savu konkurētspēju un spert lielu soli pretī saviem potenciālajiem klientiem. Arī ierīces izmaksas ir atbilstošas tieši mazo uzņēmēju segmentam, jo tam ir tikai vienreizēja iegādes maksa. Līdz ar to aicinu jebkuru mazo komersantu, kas šogad plāno piedalīties gadatirgos vai mūzikas festivālos, izvērtēt iespēju ieviest šo risinājumu, tādējādi sekmējot sava biznesa turpmāku attīstību,” norāda Beāte Krauze.

    Uzņēmēji, kas jau izmanto karšu lasītāju viedtālruņiem, jau guvuši pārliecību par risinājuma efektivitāti. Coffee Tower īpašnieks Edgars Auziņš: “Šis ir ērts, moderns un foršs digitālais risinājums, kas atvieglo un būtiski uzlabo uzņēmuma ikdienas darbu. Klienti ir izteikuši pozitīvas atsauksmes, kas apliecina, ka ierīce nodrošina klientiem draudzīgu pakalpojumu sniegšanu. Tāpat esmu atklājis, ka ierīces funkcionalitāti iespējams pielāgot uzņēmuma iekšējo funkciju nodrošināšanai, piemēram, attālināti varu sekot līdzi kafejnīcu ķēžu darbībai”.

    Karšu lasītāju viedtālruņiem no 1.jūnija ir iespējams iepriekš pasūtīt Swedbank internetbankā, savukārt no 9.jūnija tas būs pieejams arī filiālēs.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    01.06.2016 12:47

    Viss jau ir forši – tik kases aparāts ir nepieciešams norēķinu vietai!

    01.06.2016 13:37

    tik daudz “buļļa kaku” salējuši, bet cenu tā arī nepateica…

    Piektdiena ir klāt
    01.06.2016 13:53

    Baigais palags…. tiešām ar buļļa mēsliem un nekādas konkrētas norādes kas kur pa cik…..

    as
    01.06.2016 14:06

    nav slikti sotaks un lieto, kad un kur gribi, bet lai arī tabula ir ērta: https://ib.swedbank.lv/business/cash/cashflow/cardservice, bet nav minēta maksa par katru tranksaciju (% vai fiksēta €)

    01.06.2016 21:41
    Reply to  as

    1,49%

    ytteroy
    01.06.2016 15:06

    Interesanti, man ar savu Windows 10 Mobile izdotos kas šāds?

    Raivis Rasnačs
    01.06.2016 15:59
    Reply to  ytteroy

    Gan jau vajag appu. No app – no luck.

    PurvaVelns
    01.06.2016 16:09
    Reply to  ytteroy

    kas ir Windows 10 Mobile?

    ytteroy
    01.06.2016 20:13
    Reply to  PurvaVelns
    PurvaVelns
    01.06.2016 20:42
    Reply to  ytteroy

    paskat tik kāda štelle! nebiju pamanījis…

    PurvaVelns
    01.06.2016 21:47
    Reply to  ytteroy

    kur var nopirkt? foršs? Stilīgi tādu nesāt?

    Arturs
    01.06.2016 17:24

    Būtu labāk Samsung Pay aktivizējuši.. Vai vismaz Android Pay, Apple Pay.. Bet mūsu Latvijā laikam tādu ekstru nekad nesagaidīt.. Pat RIMI karti nevar iedabūt telefonā, kur nu vēl bankas.. :D

    digitalk
    01.06.2016 20:30
    Reply to  Arturs

    lai tad sāk atskaitīt bankai, kas visādus Pay gatava uzturēt.
    bet tie negrib. citējot ļoti melna humora anekdoti – nav rociņu, nav arī konfektīšu.

    mareks
    02.06.2016 13:38

    POS (Karšu lasītājs viedtālruņiem) iegādes maksa ir 104.00 EUR + PVN, procentu likme par vienu darījumu 1.49% (min 0.02 EUR)
    —-
    Ja vēl iegādes maksa ir ok, tad procentu likme ir galīgi garām. Latvijā bankas jau no privātajiem neko daudz iekasēt nevar, tad no uzņēmumiem plēš ka nu tik.
    Lai arī tas pusotrs % neizskatās daudz, tomēr mēneša laikā var sakrāties apmēram pusalga kādam darbiniekam.
    Laikam jau līdz ārzemju līmenim, kur līdz konkrētam ciparam mēnesī ir tikai 0,2-0,5 % mēnesī un pēc cipara sasniegšanas ieslēdzas nedaudz lielāks % ir vēl tāls ceļš ejams.

    Janis
    02.06.2016 13:53

    Nez likums atļauj man kā starpniekam (kā staigājošam bankomātam) par naudas izniegšanu paņemt vēl kādu komisijas maksu? Te var sanākt labs biznesa plāns…

    Reklāma