Web Analytics
More
    Reklāma

    WhatsApp ir populārākā Android saziņas lietotne; BBM – visretāk ielādētā

    Jaunākie raksti

    Digitālā tirgus izpētes uzņēmums Similar Web veicis pētījumu par Android lietotņu izmantošanu 187 pasaules valstīs. Īpaša uzmanība pievērsta saziņas lietotnēm, un nenoliedzamu pirmo vietu ieguva WhatsApp, kas ir pasaulē populārākā Android lietotne, ieņemto pirmo vietu 109 pasaules valstīs.

    Facebook servisi pārspējuši WhatsApp Brazīlijā, Meksikā, Indijā, Krievijā un dažās citās valstīs. Otrās vietas ieguvējs Facebook Messenger ir populārākā saziņas lietotne 49 valstīs, kuru skaitā ir Austrālija, Kanāda un ASV. Topa piecinieku noslēdz Viber, Line, WeChat, sestajā vietā atstājot Telegram.

    Reklāma

    Viber lietotne sasniegusi saziņas lietotņu popularitātes zenītu 10 valstīs, pārsvarā Austrumeiropā. Ukrainā Viber uzstādīta 65% Android viedtālruņu.

    BlackBerry Messenger saziņas lietotne sasniegusi pirmo vietu tikai Indonēzijā ar 87.5% tirgus daļu, kamēr ASV BlackBerry Messenger izmanto vien 0.42% Android lietotāju.

    map

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Girts
    27.05.2016 11:12

    Ja ņem vērā, ka facebook messenger un whatsapp pieder vieniem īpašniekiem, diezgan uzskatāmi redzams, ka gandrīz visa saziņa, visā pasaulē ir “vienās rokās”.

    snap
    27.05.2016 11:57

    Jā, interesanti, kāpēc viens vai otrs messangers aiziet modē kādā valstī! Pašam vienbrīd bija kautkāds meesendžeru apvienotais softs, tolaik ziņas saņēmējiem rakstīju mailā, sms, whatsapp, skype, viber, google mssng. Tagad pārsvarā tikai whatsapp, nezinu kāpēc

    PurvaVelns
    27.05.2016 12:10
    Reply to  snap

    viber, piemēram, lieto cilvēki ar sliktu gaumi. nav citu izskaidrojumu…

    Jānis A
    27.05.2016 12:46
    Reply to  PurvaVelns

    Viber lietoja, kad watsappā nevarēja zvanīt.
    Bet par tām valstīm, jā, kaut kā mistiski tas viss izplatās. Piemēram tas pats fitness apps pa lielam LV ir tikai un vienīgi endomondo. Nevienu cilvēku nezinu, kas lietotu kaut kādu runtastic vai ko tml, savukārt citās valstīs ir gan jau pretēji.

    27.05.2016 13:09
    Reply to  Jānis A

    Civilizēti ļaudis lieto Strava.

    Jaanis3000
    28.05.2016 09:54
    Reply to  Artis Abols

    Kādēļ tā? Kas Endomondo slikts?

    PurvaVelns
    27.05.2016 13:55
    Reply to  Jānis A

    es savukārt nezinu nevienu kas lieto endomondo… pārsvarā visi sportstracker

    Žans
    27.05.2016 14:45
    Reply to  Jānis A

    Es skrienu ar Running(Nike).

    Haily
    27.05.2016 15:45
    Reply to  PurvaVelns

    O, paldies, man ir slikta gaume un nemaz nekaunos par to. :D

    Krotow
    27.05.2016 14:22

    Izkārtojums kļūst skaidrs, ja atceras, kā augšminētās saziņas programmas vēsturiski izplatījās: – Live pārākums anglosakšu zemēs (ASV, Lielbritānija, Austrālija). Priekštecis bija MSN Messenger, kas parādījās jau 1999. gadā. Tajos gados MSN servisi no Microsoft puses tika agresīvi uzspiesti Windows lietotājiem, kuru skaits un pofigisms attiecībā uz pēc noklusējuma instalēto programmatūru arī nospēlēja Messenger izplatības labā. Pie kam tajās zemēs korporatīvajos tīklos MSN Messenger parasti jau bija instalēts pēc noklusējuma – vairākām Windows versijām tas ir iekļauts OS instalācijā. ICQ, ko arī tolaik daudzi lietoja, tomēr jāinstalē pašam un korporatīvajās vidēs tas parasti nav atļauts. Live joprojām lieto biznesa vidē plus tie paši cilvēki turpina Live lietot arī personīgajos datoros un tā cipars turās. – WhatsApp ļoti ilgi bija vienīgā saziņas programma mobilajām ierīcēm, kas darbojās gan IOS gan Android un no kuras var arī piezvanīt un sarunāties. Izstrādātāju draudi iekasēt lietošanas maksu joprojām paliek solījuma līmenī. Attiecīgi userbāze saglabājās, lietotāji pieraduši un turpina lietot un tā viss notiek. – Viber bija populārs laikā, kad no WhatsApp nevarēja piezvanīt uz parastajiem telefoniem. Šobrīd paliek WhatsApp ēnā. – Telegram dēļ saziņas šifrēšanas ir populārs valstīs, kur vara kontrolē medijus un sarunas internetā. – WeChat Ķīnā ir populārs, jo tur interneta lietošanu kontrolē… Read more »

    PurvaVelns
    27.05.2016 16:01
    Reply to  Krotow

    wacapa priekšrocība un nākotnes nenovēršamā uzvara ir integrācija ar kontaktiem. un ērtā desktop darbināšana. pagaidām mīnuss – ne visa veida dokumentus var attačot. Man darbam reāli traucē, ka nevar pievienot pdf failus. skaipam jāmenedžē sava, jārediģē kontakti, čakars. es no skaipa atteicos.

    Mārtiņš Stankevičs
    27.05.2016 16:23
    Reply to  PurvaVelns

    Skype jau nav lietojams entos gadus… pat pirms MS to pilnībā sajāja… tas bija draņķīgs! Tagad nezinu kas uzlabojies šamā, bet manu vien retos lietotājus sev apkārt!
    Protams, pamatā ir WhatsApp un kāpēc gan ne… ātri, ērti… plus, ja nevari rakstīt sūti audi ziņu… :)

    Uldis Krastiņš
    27.05.2016 23:39
    Reply to  PurvaVelns

    WhatsApp jau kādu laiku var pievienot arī pdf failus.

    PurvaVelns
    28.05.2016 09:42

    kur kā kam un kad? ko esmu palaidis garām?comment image

    PurvaVelns
    28.05.2016 09:44

    tiešām, biju šo palaidis garām! visu laiku mēģināju pa vienkāršo – drag un drop desktopa versijā…

    Reklāma