Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft turpina “atkratīties” no Nokia atliekām, tomēr neatzīst savu mobilās stratēģijas krahu

    Jaunākie raksti

    Pirms nedēļas jau vēstījām, ka Microsoft par smiekla naudu ir pārdevis savu no Nokia nopirkto “dumjtelefonu” biznesu un tādējādi atbrīvojies no 4500 darbiniekiem. Šodien Microsoft turpina labot kompānijas iepriekšējā vadītāja Stīvena Balmera pieļauto kļūdu – Nokia mobilā biznesa iegādi un paziņo par vēl 1850 darbinieku atlaišanu, kā arī 950 miljonu ASV dolāru “norakstīšanu”. 1350 darbinieki tiks atlaisti Microsoft Mobile Oy uzņēmumā Somijā. Par gaidāmajām izmaiņām Microsoft plāno pastāstīt plašāk 19. jūlijā.

    Windows Phone tirgus daļa paslīdējusi zem 1%, taču programmatūras gigants nevēlas atzīt sakāvi mobilo tehnoloģiju jomā un paziņo, ka turpinās piedāvāt mobilās tehnoloģijas un ierīces biznesa klientiem, kā arī nodrošinās iespēju citiem ierīču ražotājiem izstrādāt ierīces, kas tiks darbinātas ar Windows 10 Mobile. Tās, starp citu, tagad varēs kļūt arī vēl lielākas.

    Reklāma

    Atgādināšu, ka Microsoft vistiešākajā mērā ir vainojams pie Nokia mobilo telefonu biznesa iznīcināšanas. Tas sākās 2010. gadā, kad par uzņēmuma vadītāju kļuva bijušais Microsoft Office un Dynamics biznesa divīzijas vadītājs Stīvens Elops. Ne velti viņš tiek dēvēts par pasaulē sliktāko vadītāju, jo spēja Somijas telekomunikāciju grandu dažu gadu laikā nolaist līdz kliņķim un par nieka 7.2 miljardiem ASV dolāru pārdot to Microsoft. Pāris gadu laikā Microsoft šī eksperimenta seku likvidēšanai iztērēja vismaz 8 miljardus ASV dolāru un atlaida vairumu pārņemto darbinieku. Tagadējais Microsoft vadītājs Satja Nadela nav ieinteresēts izmest naudu vējā mēģinot tiešā veidā konkurēt ar Android un iOS dominētajā mobilo tehnoloģiju tirgū.

    Zemāk var iepazīties ar e-pasta ziņojumu, ko Microsoft darbiniekiem izsūtīja Windows un Ierīču divīzijas vadītājs Terijs Maijersons (Terry Myerson):

    To: Microsoft – All Employees

    From: Terry Myerson

    Date: Wednesday 5/25, 2AM Pacific Time

    Subject: Focusing our phone hardware efforts

    Team,

    Last week we announced the sale of our feature phone business. Today I want to share that we are taking the additional step of streamlining our smartphone hardware business, and we anticipate this will impact up to 1,850 jobs worldwide, up to 1,350 of which are in Finland. These changes are incredibly difficult because of the impact on good people who have contributed greatly to Microsoft. Speaking on behalf of Satya and the entire Senior Leadership Team, we are committed to help each individual impacted with our support, resources, and respect.

    For context, Windows 10 recently crossed 300 million monthly active devices, our Surface and Xbox customer satisfaction is at record levels, and HoloLens enthusiasts are developing incredible new experiences. Yet our phone success has been limited to companies valuing our commitment to security, manageability, and Continuum, and with consumers who value the same. Thus, we need to be more focused in our phone hardware efforts.

    With this focus, our Windows strategy remains unchanged:

    1. Universal apps. We have built an amazing platform, with a rich innovation roadmap ahead. Expanding the devices we reach and the capabilities for developers is our top priority.

    2. We always take care of our customers, Windows phones are no exception. We will continue to update and support our current Lumia and OEM partner phones, and develop great new devices.

    3. We remain steadfast in our pursuit of innovation across our Windows devices and our services to create new and delightful experiences.Our best work for customers comes from our device, platform, and service combination.

    At the same time, our company will be pragmatic and embrace other mobile platforms with our productivity services, device management services, and development tools — regardless of a person’s phone choice, we want everyone to be able to experience what Microsoft has to offer them.

    With that all said… I used the words “be more focused” above. This in fact describes what we are doing (we’re scaling back, but we’re not out!), but at the same time I don’t love it because it lacks the emotional impact of this decision. When I look back on our journey in mobility, we’ve done hard work and had great ideas, but have not always had the alignment needed across the company to make an impact. At the same time, Ars Technica recently published a long story documenting our journey to create the universal platform for our developers. The story shows the real challenges we faced, and the grit required to get it done. The story closes with this:

    And as long as it has taken the company, Microsoft has still arguably achieved something that its competitors have not… It took more than two decades to get there, but Microsoft still somehow got there first.

    For me, that’s what focus can deliver for us, and now we get to build on that foundation to build amazing products.

    Terry

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    25.05.2016 23:59

    Tā arī nesaprotu, kāpēc MS Phone neaizgāja tautā. Laicīgi nesaražoja eye candies visādus? Jeb ir principiāla problēma ar to OSu?

    26.05.2016 00:02
    Reply to  x

    Tur bija dažādu problēmu kopums. Maza ierīču izvēle, pārlieku lēna Windows Phone attīstība, nepietiekams lietotņu klāsts un neskaidrība par platformas nākotni traucēja izstrādātājiem noticēt šai platformai. Tikmēr Android un iOS aizskrēja priekšā vēl dažus gaismas gadus.

    PurvaVelns
    26.05.2016 08:58
    Reply to  x
    x
    26.05.2016 10:57
    Reply to  PurvaVelns

    paldies, gardi pasmējos :))

    >пользователь покупает новую модель, которая уже через несколько месяцев становится устаревшей и сильно теряет в цене.

    tas traucē lietot? ja negrib vai nevar atļauties dārgu verķi, pērk pa simtiņu un lieto, nevis seko vērtībai sludinājumos, lai pagūtu nomest pirms nākamā pirkšanas.

    >Ограниченные возможности настройки не позволят установить виджет на
    главном экране, создать папку на рабочем столе или поставить любимую
    песню на звонок.

    ringtoni tak varot likt klāt, kā raksta.
    priekš manis problēma būtu, ja sistēma nešancē ar exchange, vai tamlīdzīgi, bet nu laikam citiem ir citas prioritātes – kā organizēt antivīrusus, klīnerus un būsterus.

    PurvaVelns
    26.05.2016 11:17
    Reply to  x

    jā, nu nevar reflektēt visu personīgi… ja visi būtu tik mazprasīgi vai vienpusīgi prasīgi kā Tu – WP noteikti būtu vienīgā un dominējošā OS

    x
    26.05.2016 11:42
    Reply to  PurvaVelns

    Vienīgā – diez vai. Un tas arī nav mērķis, jo viena dominējošā suga bez konkurences ir tendēta degradēt.

    Raivis Rasnačs
    26.05.2016 16:42
    Reply to  x

    Domāju, ka nostrādāja 2 faktori: gaume un bara efekts. Bija viena kategorija, kuriem tīri askētiski nepatika Lumia telefoni vai Windows Phone un otrs – tauta skrien pakaļ vairākumam. Apkārtējie parāda, ko var izdarīt ar, piemēram, Samsungu, rodas neapdzēšama vēlme pašam pēc tā un… VOLA! Par vienu Samsung fanu vairāk uz pasaules. Cilvēki, kuri skaidri zina, ko viņiem vajag, joprojām pērk Windows telefonus, ja tur ir viss vajadzīgais.

    Kaspars
    26.05.2016 20:18

    Domāji zvanīt un sūtīt sms?

    digitalk
    26.05.2016 20:51
    Reply to  Kaspars

    man jaunietis uz Lumia dzīvojās – čati, inets, jūtūbe. tātad WP tomēr prot vairāk par bāzes tlf funkcijām.

    Raivis Rasnačs
    26.05.2016 22:24
    Reply to  Kaspars

    Windows telefoni dara to pašu, ko visi pārējie, tikai labāk.

    Janis
    27.05.2016 07:08

    :D

    AigarsB
    26.05.2016 09:22

    Būtībā nepiekritīšu ka tieši MS iznīcināja NOKIA, to izdarīja viņi paši, ražojot telefonus ar novecojušo SymbianOS. Bet Jā MS varēja daudz vairāk ar WinPhone platformu, kura tagadējā stāvoklī ir pat ļoti ērta un lietojuma, bet ceļš līdz tam bija tiešām neskaidrs un kaitinošs.

    PurvaVelns
    26.05.2016 09:38
    Reply to  AigarsB

    novecot var jebkura OS, ja to neattīsta. Nebija ne vainas symbianam – ja šodien paņemtu kādu pēdējo modeli ar bella apdeitu – būtu pārsteigts, cik tā stabili un raiti strādā, cik patīkams interfeiss un tas viss ar 512 mb ramu. Androīds ar savu java bāzi kuda lielāks rēgs…

    AigarsB
    26.05.2016 10:12
    Reply to  PurvaVelns

    Nevaru nepiekrist par stabilitāti, Bet pašas OS iespējas bija stipri atpalikušas, kā savienojamība, iespējas, arī pats interfeis jo laiks kad šis update bija izlaists nebija konkurents iOs un Android platformai tieši šo iemeslu dēļ.

    x
    26.05.2016 10:31
    Reply to  AigarsB

    Kas tad bija simbam ar savienojamību – itkā i mobilie savienojumi, i wifi ar BT bija? NFC šķiet nāca jau kad simba bija ar ķepām gaisā.

    Interfeiss, nu tādi paši noapaļoti kvadrātiņi kā iosam un tagad arī androīdam….

    PurvaVelns
    26.05.2016 10:46
    Reply to  AigarsB

    kas tieši ar ko nesavienojās? kas nebija konkurētspējīgs? Bija kaut kādi iemesli (patiesībā zinu) kālab aplikāciju developeri nepavilkās, bet tam nav nekāda sakara ar savienotību, iespējām vai interfeisu.

    Raivis Rasnačs
    26.05.2016 16:32
    Reply to  PurvaVelns

    Simbiānis bija labs, kamēr to lietoja kā podzinieku. Aplikāciju pasaule tur bij ļoti zaļa. Angry Birds instalējās 20 minūtes.

    PurvaVelns
    26.05.2016 17:34

    starta punkts ta visiem bija apmēram vienlaicīgs (un līdz ar to zaļums). Zini, kam svēti ticēja nokijas džeki tajā laikā? Ka Nokia ir biznesa tālrunis, kam neko daudz vairāk par offisu (failus varēja atvēert un rediģēt), outluku (rullēja) biznesmeņiem nevajag. E sērijā tā arī neielika ne reizi kameru ar autofokusu no N sērijām. Ap pirmā aifona un andrīša iznākšanas laiku soc mēdiji bija zaļi, instagrama nebija – palika mūzika un spēlītes. Un tajā brīdī developeri arī pagrieza muguru simbiānam.

    Skats
    26.05.2016 09:42
    Reply to  AigarsB

    Domāju, ka iemesls bija ne tik racionāls – typa novecojušais Symbians. Man uz Nokia N8 joprojām iet bez problēmām. Androīds no Simbiana maz atšķiras. Te WP bija interesants ar savu atšķirīgo pieeju UI.

    Drīzāk pie Android uzvaras gājiena vainojama cilvēkiem raksturīgā tendence koncentrēties uz kādu vienu, maksimums divām lietām.

    Filozofi , kā Maija Kūle un Rihards Kūlis to varētu aprakstīt precīzāk:) .

    Tāpēc mums ir kursors.lv, pasaulē – gsmarena.com, ķīniešu ierīcēm – gizchina.com. Ir jau vēl šis tas, bet ne tik nopietni.
    Tāpēc mums ir Google, Windows, jā Linux.
    Tāpēc mums ir Androīds un iOS.

    N.B. Biju pārsteigts, nupat uzzinot ka piektajam Aplim nav pat latviešu valoda. Nebiju agrāk pievērsis uzmanību, domādams ka tai jābūt normalitātei, kā kādreiz Nokijām.

    Skats
    26.05.2016 09:28

    Tīrais atlikums – Nokijas akciju turētāji laabi nopelnīja…

    Reklāma