Web Analytics
More
    Reklāma

    Izveidota lietotne USB Type-C vadu atbilstības pārbaudei

    Jaunākie raksti

    USB Type-C ir viena no gaidītākajām tehnoloģijām viedierīcēs, tomēr USB Type-C izmantošana izrādījusies sarežģītāka, nekā sākotnēji mums tika solīts. USB Type-C ir jauna tipa uzlādes un datu savienojums, kas tiek izmantots vairākos viedtālruņu modeļos un arī klēpjdatoros. Lielākā problēma ir lētu, bet ne pilnībā saderīgu USB Type-C vadu ražošana un pārdošana, kas var novest pie ierīces sabojāšanas uzlādes laikā.

    Jau iepriekš bija zināms, ka OnePlus 2 “flagmaņu killers” it kā esot pirmais viedtālrunis ar USB Type-C atbalstu. Google atklāja, ka OnePlus ir krāpušies ar šo paziņojumu, jo OnePlus 2 modelis saņēmis parastu microUSB pieslēgumu, kas tikai pēc formas atgādina USB Type-C. Google veica pārbaudi un atklāja, ka Chromebook Pixel varot uzlādēt ar OnePlus 2 līdzi doto vadu, tomēr to neiesaka darīt, jo varot tikt bojāts dators vai uzlādes ierīce.

    Reklāma

    Tieši šī iemesla dēļ arī Amazon ir aizliedzis pārdot visus USB Type-C kabeļus, kas nav pilnībā saderīgi ar USB Type-C specifikāciju. Diemžēl šī pieeja nespēs garantēt ar specifikāciju saderīga USB Type-C aksesuāra iegādi Amazon. Tiek uzsvērts, ka USB Type-C standarts paredz 3 A strāvas stiprumu, ko daudzi trešo pušu USB Type-C kabeļu ražotāji sola, bet nekā nespēj uzlādes vadam nodrošināt.

    Tieši šī iemesla dēļ ir izveidota USBCheck lietotne, kas pagaidām ir saderīga tikai ar Nexus 5X, Nexus 6P un Pixel C viedierīcēm. Diemžēl pie mums ir pieejami arī citi viedtālruņi ar USB Type-C savienojumu, piemēram, Huawei P9. lai veiktu USB Type-C vada pārbaudi, viedierīci būs jāpieslēdz pie datora USB pieslēgvietas, nevis sienas adaptera.

    Droši vien nav jēgas pārbaudīt līdzi doto uzlādes vadu, kaut gan…

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    25.05.2016 11:16

    tā vēsi raugoties es tomēr līdz galam nesaprotu, kālab nevarēja šito uztaisīt, veco laiku terminoloģijā runājot, ierīce – mamma, vads – papus… telefona ligzdas jau paliks tikpat trauslas kā bija vecais usb… tievs tas sūds un viņu nobakstīt būs tik pat viegli. aifona vads tomēr ir labāks tehniskais risinājums…

    25.05.2016 11:51
    Reply to  PurvaVelns

    Manuprāt Lightning savienojums ir lielāks draņķis tīri no fiziskajām īpašībām. Type-C tomēr rada sajūtu, ka tas mazāk izļurkājas ar laiku.

    PurvaVelns
    25.05.2016 11:55
    Reply to  Artis Abols

    bet pašā telefonā joprojā ir pus milimetru bieza plāksnīte. tāda pati vājā vieta, kā vecajam usb. vieglāk nopirkt jaunu vadu nekā nest telefonu remontēt

    Janis
    25.05.2016 19:22
    Reply to  PurvaVelns

    Vieglāk ir nopirkt uzreiz telefonu, kuram ir bezvadu uzlādes iespēja:)

    Tik neapvainojies :D

    PurvaVelns
    25.05.2016 21:34
    Reply to  Janis

    ** neesmu mutes dzesētājs pa telefonu – pa nakti uzlādē ar lēno lādētāju un divas dienas iet rūktdams, bet tev jau ar savu veco ūberflagmani ar mazo baču to nesaprast… es saprotu, ka tādu gadžetu pozešns tev kaut kā ceļ lumpenisko pašapziņu. starp citu – usb porta fukcija nav tikai uzlāde.
    nekad dzīvē neesmu apvainojies. bet tu varētu tā garāk aprakstīt savas ciešanas. top ļoti interesants projektiņš, izdevēja akcepts jau saņemts – kā tipāžš esi ļoti noderīgs. noteikti sevi atpazīsi. uz ziemassvētkiem varēsi meklēt labākajās Latvijas grāmatnīcās! **

    Janis
    26.05.2016 06:56
    Reply to  PurvaVelns

    Es taču Tev teicu, lai neapvainojies :D

    Valters
    26.05.2016 01:01

    Njā, tikai rodās jautājums, kur tad paliek atbildība. Ja es savas ierīces sajāšu ar šiem oficiālo ierīču nesaderīgajiem vadiem, tad ptac maz spēs kā palīdzēt?

    PurvaVelns
    26.05.2016 21:09
    Reply to  Valters

    ja saindējies ar krutku, skrien uz PTAC sūdzēties?

    Vilnis Salenieks
    26.05.2016 11:44

    ir arī galddatoros šis jaunais brīnums, un personīgi šķiet, ka mazāk vajadzētu nolietoties, nekā piemēram, microUSB, kas bija nelāga problēma iepriekš, bet saprotams laiks rādīs

    Krotow
    26.05.2016 16:40

    Nepilnīgo kabeļu noteikšanu gan jau ar laiku atrisinās ar USB-C 2.0, kur pašām viedierīcēm būs jānosaka kabeļa derīgums arī lādēšanai.

    Reklāma