Web Analytics
More
    Reklāma

    Sievietes varēs iegādāties gudro Bluetooth tamponu

    Jaunākie raksti

    Īpašās dienas sievietēm nav mēneša vieglākais posms. Jātiek galā ne tikai ar nogurumu un garastāvokļa maiņu, bet arī nepārtraukti jādomā, lai noplūdes nenonāktu uz drēbēm. Tagad, līdz ar tehnoloģiju attīstību, par īpašajām dienām ir padomāts – jauns stārtaps my.Flow ir izstrādājis ar Bluetooth savienojamu tamponu, kas ziņo, kad tas ir pilns un ir gatavs nomaiņai.

    Inovācijas (un tostarp konkurence) šajā jomā nav jaunums. Dear Kate, piemēram, radījusi savu apakšbikšu tehnoloģiju, kas elpo, absorbē un pasargā no noplūdēm, savukārt  Cora piedāvā organiskos tamponus, ko sievietes var pielāgot savam periodam. my.Flow, kas sevi prezentē kā pasaulē pirmo tamponu monitoru, tikmēr pārnes sievietes intīmo higiēnu uz gudrajām tehnoloģijām.

    Reklāma

    Koncepta pamatā ir tampons, ko aukliņa savieno ar Bluetooth moduli, piestiprinātu pie biksītēm (pieļaujams, arī pie biksēm, svārkiem vai legingiem). Kad modulis izgaismojas, tas sāk pārraidīt datus uz lietotni viedtelefonā; lietotne ir pielāgojama lietotājas vajadzībām, ļaujot izvēlēties paziņojumu biežumu un saturu, kā arī dodot iespēju sekot savam menstruālajam ciklam ilgākā laika posmā.

    Dāmas, ar kurām pārrunāju šādu jauninājumu, norāda, ka šāda inovācija ir apsveicama, kaut gan pašas būtu diezgan rezervētas tā lietošanā. ‘Tamponus izmantoju galvenokārt skrienot un peldot, modulis būtu lieta, kas man ļoti traucētu, nebūtu ērti,’ man teica viena sieviete, piebilstot, ka, iespējams, funkcija, lai parādītu, ka tampons ir pilns, neesot pārāk svarīga, jo tas pēc trīs stundām esot jāmaina tik un tā.

    ‘Jāpārliecinās, ka telefons nav nekur aizmirsts un ir uzlādēts,’ saka cita, akcentējot, ka būs jādomā arī par to, lai Bluetooth modulis un telefons būtu darba kārtībā, nevis tikai jānodrošinās, ka somā būs kāds lieks tampons. Līdz ar to my.Flow vēl būs jāpierāda, ka gudrais tampons patiešām atrisinās noplūžu problēmu, ne padarīs to komplicētāku.

    Stārtaps pašlaik atrodas papildus finansējuma piesaistes posmā, un, kā vēsta Gizmodo, ir paredzēts, ka Bluetooth moduļa iegāde maksās 50$, bet ikmēneša tamponu krājumus varēs papildināt par 13$.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.05.2016 12:19

    Jā, šis ir pēdējo pāris gadu veiksmīgākais stārtaps, par kādu nācies dzirdēt.

    digitalk
    23.05.2016 13:09

    tagad gaidīsim kabatslakatiņus, kas atzīmēs vai esi šņaucis degunu, tīrījis monitoru vai, piedodiet par naturālismu, slaucījis pakaļu. ikmēneša krājums – tikai $20. saaukstēšanās gadījumā būs atlaide – $15.

    x
    23.05.2016 14:28

    tā iet, kad vīrieši mēģina uzlabot sieviešu štelles, iepriekš nepapētot kas un kā :)

    aptuveni tikpat vērtīgi, cik dāmu adītais olu sildītājs.

    digitalk
    23.05.2016 16:06
    Reply to  x

    > aptuveni tikpat vērtīgi, cik dāmu adītais olu sildītājs

    tas jau interesanti dāmām, kuras nevēlas lietot kontraceptīvos līdzekļus :)

    Reklāma