Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple investē miljardu dolāru Ķīnas Uber konkurentā

    Jaunākie raksti

    Apple atklājis, ka grasās investēt vienu miljardu ASV dolāru Ķīnas kopābraukšanas uzņēmumā Didi Chuxing, kas tieši konkurē ar Uber un līdzvērtīgiem taksometru tipa pasažieru pārvadājumu pakalpojumiem. Didi Chuxing Ķīnā katru dienu pārvadā 11 miljonu klientu, kas ir aptuveni 87% no kopējā Ķīnas pasažieru pārvadājumu tirgus.

    Apple vadītājs Tims Kuks (Tim Cook) norādījis, ka investīcijas Ķīnā bāzētos uzņēmumos palīdzēs Apple izprast vietējo iedzīvotāju vēlmes un paradumus. Ķīna šobrīd ir vienīgais tirgus pasaulē, kas spēj nodrošināt Apple ierīču pārdošanas apjomu kāpumus. Tiek pieļauts, ka šāds solis sperts, lai iegūtu Ķīnas valdības simpātijas. Ķīnas valdība bieži izlemj bloķēt dažādus ārzemju tiešsaistes servisus. Pēdējo gadu laikā bloķēti Twitter, Facebook, YouTube, Gmail, IMDb.com un daudzi citi zināmi servisi.

    Uber vēl gada sākumā atzina, ka kopābraukšanas uzņēmums Ķīnā ik gadu cieš zaudējumus viena miljarda ASV dolāru apmērā. Tāpēc Uber centīsies vēl šogad izplesties, lai savus pakalpojumus piedāvātu vismaz 100 dažādās pilsētās Ķīnā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma