Web Analytics
More
    Reklāma

    SanDisk oficiāli nonāk Western Digital ķetnās

    Jaunākie raksti

    Pasaulē lielākais datu uzglabāšanas iekārtu ražotājs Western Digital ir kļuvis vēl lielāks, pēc vairāku valstu konkurences uzraugu atļaujas sev pievienojot populāro atmiņas karšu ražotāju SanDisk.

    SanDisk iegāde Western Digital izmaksājusi 19 miljardus dolāru, toties kopā ar SanDisk ir iegūts visai prāvs kumoss no SSD disku tirgus. Pusvadītāju disks jeb SSD disks ir datu uzglabāšanas iekārta, kura izmanto integrālo shēmu kopas kā atmiņu, lai pastāvīgi glabātu datus. SSD tehnoloģija izmanto elektroniskās saskarnes, kuras ir savietojamas ar tradicionālajiem bloku ievades/izvades cietajiem diskiem.

    Reklāma

    SanDisk ir viens no visaugstāk vērtētajiem atmiņas karšu un USB zibatmiņu ražotājiem. SanDisk atmiņas savos produktos izmanto Apple, NVIDIA un citi ražotāji. Vēl 2011. gadā Western Digital nopirka Hitachi meitasuzņēmumu “Hitachi Global Storage Technologies” par 4.3 miljardiem dolāru, pilnībā iznīcinot Hitachi kā cieto disku ražotāja zīmolu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    11.05.2016 15:43

    WD vajadzētu nopietni pievērsties SSD tehnoloģijām. Ja turpinās marinēt HDD, tad drīz noies pa burbuli, jo pieprasījums saruks. Floppy izmira un izmirs arī HDD.

    Uldis M.
    11.05.2016 16:18

    Nu tagad pievērsīsies – tagad būs normāls atspēriens. Par HDD tālāko likteni grūti spriest, itkā jau vēl ilgstošai datu uzglabāšanai šķiet HDD drošāks, bet iespējams tas tik tāds stereotips. Interesants bija WD hibrīddisks laptopiem, bet mūsdienās jau diezgan lēti maksā arī 500GB SSD līdz ar to šādus hibrīdus nevienam īsti vairs nekārojas.
    Ne velti Samsung jau pirms kāda laika pārdeva savu HDD Seagate, tā ka jā, HDD izmirs… paliks vien ekskluzīvās iekārtās…

    digitalk
    11.05.2016 17:03
    Reply to  Uldis M.

    visu firmu hibrīddiski pierādīja savu praktisko bezjēdzību reālos testos un veiksmīgi atmeta ķelli. nekā interesanta.

    par HDD drošumu: kopš sakarīgākos ražotājus HGST un Samsung pārpirka lētuma tirgus iekarotāji – HDD kvalitāte ir nokritusies zemāk par grīdlīsti. HDD remonta meistaru atsauksmes par tekošo disku stabilitāti liek man ar bijību skatīties mana 2TB Hitachi virzienā un naivi cerēt, ka izvilks vēl otrus 5 gadus, jo vietā nav ko ņemt.

    ps. ilgstošai datu uzglabāšanai paredzēta magnetooptika, tikai dārgi gan.

    PurvaVelns
    11.05.2016 19:35
    Reply to  digitalk

    un man viss muzons minidiskos!

    Reklāma