Web Analytics
More
    Reklāma

    Lattelecom no vara kabeļiem izdodas “izspiest” 780 Mbit/s datu pārraides ātrumu

    Jaunākie raksti

    Lattelecom sadarbībā ar uzņēmumiem Nokia un Huawei veiksmīgi pabeidzis pirmā posma testus ar šobrīd telekomunikācijas nozarē aktuālo G.Fast datu pārraides tehnoloģiju. Pirmie rezultāti uzrādījuši lieliskus rezultātus – izdevies sasniegt 780 Mbit/s datu pārraides ātrumu esošajā vara kabeļu tīklā.

    Lattelecom ir pirmais uzņēmums, kas Latvijā uzsācis šādus testus. Testu laboratorijās veiksmīgi pārbaudīti Latvijā esošie tīkla elementi un dažādi vara kabeļu veidi, kas dod pārliecību, ka jau pārskatāmā laikā iespējams izveidot jaunus augsta ātruma interneta pieslēgumu pakalpojumus, faktiski sasniedzot optiskā tīkla ātrumus.

    Reklāma

    “Šobrīd G.Fast ir viena no visvairāk apspriestajām tehnoloģijām mūsu nozarē. Aizraujošākais ir tas, ka pasaulē, un tagad arī Latvijā, tiek pētītas iespējas, kā izmantot pirms ilgāka laika uzbūvētu infrastruktūru, piešķirot tai jaunu elpu. Iespējamais datu apmaiņas ātrums pa vara vadiem, izmantojot šo tehnoloģiju, ir līdz pat 1 Gbit/s. Tas ir iespaidīgs ātrums, būtiski lielāks, salīdzinot ar citiem tehnoloģiju standartiem, kas pieejami vara tīklā šodien,“ stāsta Lattelecom Galvenais tehnoloģiju direktors Uldis Tatarčuks.

    Testi Lattelecom laboratorijā līdz šim uzrādījuši vairāk nekā 780 Mbit/s lielu interneta ātrumu. Šobrīd jau uzsākts testu izpētes otrais posms, aktīvi sadarbojoties ar iekārtu ražotājiem, lai uzlabotu dažādus pakalpojumu darbības parametrus, datu pārraidei pieejamos kabeļu garumus, kā arī atrisinātu citus tehniskos izaicinājumus.

    Kā norāda U. Tatarčuks, ņemot vērā, ka G.Fast tehnoloģija ir salīdzinoši jauna, ir pāragri nosaukt konkrētu ieviešanas datumu, jo iekārtu piegādātāji paralēli aktīvi strādā pie otrās paaudzes iekārtu risinājumiem. Ņemot vērā lielo klientu interesi par šo risinājumu, prognozējam, ka pirmā klienta pieslēgšana tam varētu notikt jau šī gada laikā.

    “Esam pārliecināti, ka šī tehnoloģija, kā arī citi uzlabojumi, kas nepārtraukti tiek veikti mūsu tīklā, ļaus arī turpmāk mums nodrošināt augstāko pakalpojumu kvalitāti un saglabās Latvijas vadošo vietu pasaulē interneta ātruma jomā,” rezumē U.Tatarčuks.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    digitalk
    09.05.2016 00:08

    ē, a kāpēc manam klientam tika piesūtīta ziņa, ka jānomaina DSL (vara kabeļi) pret optiku obligātoriskā kārtā?

    09.05.2016 00:18
    Reply to  digitalk

    Parādi šādu ziņu. Kā tas ir “obligātoriskā kārtā”?

    digitalk
    09.05.2016 01:47

    piedod, man info nesniedza pilnā apmērā, tāpēc esmu dezinformējis. man bija jārisina, ko tagad darīt, lai viss turpina strādāt.

    ‘pēc apsaimniekotāja ierosinājuma pēc adreses xxx tiks demontēti vara kabeļi’. LTK nav vainīgs šajā konkrētajā situācijā. mājas apkalpotāji.

    Artūrs
    09.05.2016 09:02

    Man mājai savulai 2008g. Pievilka lattelecom vara”vīto pāri”, nodrošinot televīziju un internetu līdz 10 mb.s. pirms gada palielināja ātrumu teorētiski līdz 40, bet reāli līdz aptuveni 25, vairāk neesmu novērojis.
    Tad tagad varu cerēt uz būtiskāku ātruma palielinājumu? optiku mums neredzēt šajā privātmāju rajonā.

    Jānis A
    09.05.2016 09:26
    Reply to  Artūrs

    Jā, man tas arī interesē, kas tad sanāk tagad tiem kam ir tas DSL vai ADSL jebšu ~20Mbit/s būs kādi 700Mbit/s? Kaut kā neticās, ka kas tāds iespējams, bet vadu maiņas.

    Jo privātmāju rajonos visticamāk optika nekad mūžā nebūs (t.i. vismaz tuvāko 10 gadu laikā)

    Kaimeņš
    09.05.2016 12:10

    Beidzot arī privātmājās būs pieklājīgs internets.

    erikiss1
    09.05.2016 15:42

    Pfff, man jau sen tāds ātrums….. Tikai “M” vietā ir “k” bet tam šijā gadijumā “nekāda” nozime. :D :D

    Kristaps K.
    10.05.2016 02:47

    Virsraksts maldinošs – caur vara kabeļiem (Ethernet) cilvēki jau sen spiež laukā gan 1 Gbps, gan 10 Gbps. Pareizāk būtu uzreiz norādīt, ka runa ir par DSL.

    Reklāma