Web Analytics
More
    Reklāma

    SpaceX pievieno “cenu lapu” sūtījumiem uz Marsu 2018. gadā

    Jaunākie raksti

    Elonam Maskam (Elon Musk) piederošais kosmosa transporta tehnoloģiju uzņēmums Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) ir gatavs jau 2018. gadā nosūtīt uz Marsu kosmosa kuģi, lai izmēģinātu kravu nogādāšanas iespējas, kas būs nepieciešamas cilvēka ceļojumiem uz Marsu.

    SpaceX ir tikko izziņojis “cenu lapu” Falcon 9 un Falcon Heavy nesējraķešu izmantošanai. Ar mazāk jaudīgo Falcon 9 līdz Marsam var aizsūtīt tikai 4 tonnas, toties Falcon Heavy nesējraķete spēj nogādāt 13.6 tonnas ar stikla krellēm un dažādiem citiem labumiem uz Marsu. 13.6 tonnu nosūtīšana uz Marsu izmaksās 90 miljonus dolāru – ja nesajaucos ar nullēm, tad viena grama nosūtīšanas izmaksas ir 6.62 dolāri.

    Reklāma

    Falcon Heavy raķetes izmēģinājumi vēl turpināsies šī gada novembrī un 2017. gada martā. Pirmās SpaceX Marsa misijas galvenais uzdevums būs izpētīt smagu kravu un kapsulu sekmīgu piezemēšanos uz Marsa. Lai sekmīgi piezemētos uz Marsa, SpaceX plāno izmantot tās pašas raķetes nolaišanās tehnoloģijas, kas šobrīd tiek testētas ar Falcon 9 nesējraķetēm uz Zemes.  SpaceX kļūs par pirmo privāto kosmosa tehnoloģiju uzņēmumu, kas sasniedzis Marsu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Jaunpetrovičs
    03.05.2016 21:06

    Jautājums tik, kāpēc, lai kāds sūtītu pāris tonnas stikla kreļļu un citus ‘krāmus’, uz Marsu? Izmeģinājums ir viena lieta, bet vai to ir plānots atstāt??

    digitalk
    03.05.2016 21:44

    ‘krelles’ ir Arta redzējums. laikam iespaidojies no aborigēnu apmuļķošanas un nemaz nezin, ka uz Marsa ir palicis tikai kaut kur aizķēries Absolūtais Ierocis, kurš tā vien gaida beigtu vai dzīvu protoplazmu ;)

    Reklāma