Web Analytics
More
    Reklāma

    Intel vairs neveidos Atom procesorus viedierīcēm

    Jaunākie raksti

    Pēc vairāku gadu ilgas nesekmīgas adoptēšanās tirgus prasībām, Intel grasās atteikties no viedierīcēm paredzētu procesoru ražošanas. Atom procesori nespēj sacensties ar MediaTek un Qualcomm, tāpēc nolemts Atom viedierīču procesorus vairs neražot.

    Intel ir jau oficiāli atteicies no plānotās Broxton platformas, kā arī Atom x3 sērijas procesoriem. Planšetdatoriem paredzētie Cherry Trail platformas Atom x5 un x7 procesori vēl tiks ražoti un piegādāti, tomēr nav skaidrības par nākotnē plānoto Willow Trail platformu, tā, visticamāk, arī tiks atcelta.

    Reklāma

    Intel Atom sērijas procesori viedierīcēm sākotnēji piedāvāja labu cenas un ātrdarbības attiecību, tomēr ne visas Android lietotnes veiksmīgi atbalstīja šos procesorus. Jāatzīst, ka kopumā esmu savās rokās turējis, šķiet, trīs viedierīces ar Intel Atom, pēdējā no tām bija Asus planšetdators. Pieļauju, ka tā arī būs pēdējā viedierīce ar Intel Atom, kas nonākusi manās rokās.

    Iepriekš Intel paziņoja, ka grasās tuvākajā laikā atlaist no darba 12 000 darbinieku visā pasaulē, kas ir aptuveni 11% no visiem Intel strādājošajiem; šobrīd Intel visā pasaulē strādā 107 300 darbinieki. Par atlaišanām darbinieki saņems informāciju tuvāko mēnešu laikā.

    Intel sagaida, ka darbinieku atlaišana uzņēmumam jau šajā gadā ietaupīs 750 miljonus dolāru, 2017. gada ietaupījums būs 1.5 miljardi dolāru. Intel turpmāk koncentrēs spēkus uz Lietu Interneta (Internet of Things) un spēļu nozarēm, jo no tām tiek gaidīta vislielākā peļņa.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    wils_w
    02.05.2016 19:26

    Es teiktu Ābols par agru noraksta intel viedierīču tirgū. Atom X5 un X7 planšetēs tik sāk parādīties. Un uzrāda pat ļoti labu price/perfomance. SoFIA risinājumi jau bija novecojuši, iznākot tirgū, jo piedāvāja tik 3G modēmu savietojumā ne to ātrāko proci (salīdzinājumam tādu veikspēju uzrādīja MTK MT6735 un Qualcom Snapdragon 210 sērija).
    Bet pats Intel ir paziņojis, ka tagad visus spēkus veltīs 5G risinājumiem, necenšoties panākt 4G SoC (System on chip) līderus. Vai izdosies – laiks rādīs. Bet vēl sagaidīsim viedtālruņus ar Intel SoC, par planšetēm nemaz nerunājot.
    Visas Windows planšetes šobrīd izmanto tikai Intel SoC.

    Reklāma