Web Analytics
More
    Reklāma

    Getty Images apsūdz Google pirātismā

    Jaunākie raksti

    Getty Images nav mierā ar Google meklēšanas dziņa spēju attēlot servisā atrodamas pilnas izšķirtspējas fotogrāfijas. Getty Images serviss piedāvā iegādāties augstas kvalitātes attēlus, tomēr Google meklēšanas dziņa spēja sameklēt un ļaut saglabāt attēlus bez atlīdzības varētu tikt uzskatīta par pirātismu vai vismaz tā atbalstu.

    Getty Images meklēs taisnību pie Eiropas Savienības pretmonopola uzraugiem, pieprasot, lai Google no meklēšanas rezultātiem izņem Getty Images servisā atrodamās augstas kvalitātes fotogrāfijas. Getty Images pārstāv 200 000 foto žurnālistus un māksliniekus visā pasaulē.

    Reklāma

    Tiek uzsvērts, ka Getty Images ar Google jau trīs gadus centās panākt mierīgu situācijas noregulējumu. Google 2013. gadā uzlaboja Google Images attēlu meklēšanu, tad arī meklēšanas servisa lietotāji sāka redzēt pilna izmēra Getty Images attēlus, bet pirms izmaiņu ieviešanas Google meklēšana parādīja tikai niecīga izmēra attēlus (thumbnails) no Getty Images.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    29.04.2016 10:12

    vai tad getijam nebūtu jānodrošina, lai kurš katrs bez piekļuves koda nevar piekļūt pilnizmēra bildēm?

    tas ir kā nolikt telefonu pieturā uz soliņa un pēc dienas nākt tam pakaļ, apsūdzot soliņa apsaimniekotājs par to, ka nav nodrošināta mantas nepieejamība trešajām personām.

    KCC
    29.04.2016 10:54
    Reply to  x

    Vēl jo vairāk, ka to var izdarīt triviāli aizliedzot Google robotiem indeksēt noteiktas direktorijas, utt.
    Bet Getty interese jau ir panākt, lai es meklējot lielākas izšķirtspējas bildes nonāktu pie viņiem, kur algoritms mani novirza uz mazajām bildēm ar norādi, ka lielo varu nopirkt. Attiecīgi apmānot mani meklējuma līmenī. Ceru, ka Getty panāks to, ka Google izslēdz viņus no meklēšanas rezultātiem vispār, vismaz pirmajās lapās vairs nebūs viņu ēsmas bildes.

    Naurelijs
    01.05.2016 01:36

    Nopietni? tādi cirvji!

    Reklāma