Web Analytics
More
    Reklāma

    Tele2: mobilo sakaru lietošana Eiropas Savienībā būs četrreiz lētāka

    Jaunākie raksti

    Mobilo sakaru operators “Tele2” paziņo, ka saviem klientiem nodrošinās Eiropas Savienības (ES) valstīs četras reizes zemāku mobilo sakaru pakalpojumu maksu, kas ir ievērojami izdevīgāka nekā to nosaka ES viesabonēšanas regula, kas stāsies spēkā no š.g. 30.aprīļa. “Tele2” un GFK veiktā aptauja liecina, ka, neskatoties uz to, ka pēdējo gadu laikā viesabonēšanas tarifi ir kļuvuši būtiski lētāki, tikai 22% Latvijas iedzīvotāju lieto mobilo internetu savā telefonā, esot ārvalstīs. Kā iemeslu iedzīvotāji bieži min bažas par pakalpojuma dārgo cenu (38%) un bailes saņemt lielu rēķinu (21%).

    “Samazinātajiem viesabonēšanas tarifiem jau ir bijis pozitīvs efekts uz iedzīvotāju mobilo sakaru pakalpojumu patēriņu ES valstīs pēdējo gadu laikā – cilvēki daudz brīvāk zvana un sūta īsziņas, kā arī lieto mobilo internetu. Vienlaikus redzam, ka joprojām ir daudz cilvēku, kuriem ir bail lietot mobilo internetu ārvalstīs. Paredzu, ka jaunā ES viesabonēšanas regula un “Tele2” vēl izdevīgākie tarifi lielāko ietekmi atstās tieši uz mobilā interneta patēriņu. Arī mūsu pētījums rāda, ka 43% iedzīvotāju uzskata, ka līdz ar jaunajiem tarifiem sāks lietot vai arī daudz aktīvāk izmantos mobilo internetu,” saka Raivo Rosts, “Tele2” komercdirektors.

    Visbiežāk Latvijas iedzīvotāji internetu mobilajā telefonā ārvalstīs izmanto, lai sazinātos sociālajos tīklos (64%), izmantotu e-pastu (62%), kā arī lietotu tādas ziņapmaiņas aplikācijas kā Skype, WhatsApp un citas (57%). Plaši tiek izmantota arī navigācija un kartes, ko, atrodoties ārvalstīs, izmanto 53% iedzīvotāju, savukārt 40% aptaujāto lieto mobilo internetu jaunāko ziņu lasīšanai.

    ES regula, kas noteiks jaunus viesabonēšanas tarifus, nozīmē to, ka papildus mājas tarifam iepriekš noteikto 0,22 eiro vietā par izejošajiem zvaniem ES ietvaros Latvijas iedzīvotājiem būs jāmaksā vien 0,06 eiro minūtē, savukārt ienākošajiem zvaniem cena būs samazināta līdz 0,01 eiro agrāko 0,06 eiro vietā. Īsziņu nosūtīšana ES valstīs samazināsies no 0,07 eiro līdz 0,02 eiro. ”Tele2” piedāvā vairākus inovatīvus pakalpojumus iedzīvotājiem, kuri ceļo uz ārvalstīm. Jau pērn “Tele2” atcēla minūtes maksu zvaniem uz ārvalstīm, ieviešot Starptautiskās zvanu pakas, tādējādi ļaujot iedzīvotājiem izvēlēties konkrētu minūšu apjomu par izdevīgu cenu, lai veiktu starptautiskos zvanus no Latvijas uz jebkuru ES un Eiropas Ekonomikas zonas valsti. Ar “Tele2” Viesabonēšanas datu pakām klientiem vairāk nav jāmaksā par katru megabaitu, bet ir iespēja iegādāties konkrētu datu apjomu par izdevīgu cenu viesabonēšanā jau 111 pasaules valstīs. “Tele2” tarifu plāni “Zelts” piedāvā īpaši izdevīgus mobilo sakaru pakalpojumu lietošanu Baltijā, tajā skaitā bezlimita internetu Latvijā un bezlimita zvanus un īsziņas Baltijā.

    * Pētījums veikts no 29.marta līdz 7.aprīlim internetā, aptaujājot 1010 Latvijas iedzīvotājus vecumā no 15 līdz 50 gadiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    as
    29.04.2016 09:45

    Kā tur bija, Tele2 tagad visiem plāniem internets Baltijā ir na haļavu?

    Reklāma