Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft Lumia pārdošanas apjomi krīt par 73%

    Jaunākie raksti

    Microsoft ir tikko izziņojis pēdējā ceturkšņa finanšu rezultātus, kas parāda, ka pārdoti ir 2.3 miljoni Lumia viedtālruņi trīs mēnešu laikā. Salīdzinot ar pagājušā gada to pašu periodu, piedzīvots pamatīgs Lumia pārdošanas kritums – veseli 73%. Salīdzinot ar iepriekšējo ceturksni, kritums ir 50%. Ieņēmumi no viedtālruņu tirdzniecības ir 662 miljoni dolāru, kas arī ir 47% kritums.

    Microsoft arī atklājis, ka ne pārāk labi veicas citu viedierīču pārdošanā. Citas Microsoft ierīces, piemēram, Microsoft Band, peles, tastatūras u.c., arī piedzīvojušas pamatīgu kritumu. Kopumā pārdoti 15.7 miljoni ne-Lumia ierīces, kamēr pirms gada šis rādītājs bija 24.7 miljoni ne-Lumia ierīces.

    Reklāma

    Bet ne visur Microsoft piedzīvo sakāvi. Microsoft izmaksājis akcionāriem 6.4 miljardus dolāru. Office 365 produktu apgrozījums audzis par 63%, Intelligent Cloud pakalpojumi ienesuši par 3% vairāk naudas. Tikai Surface Pro 4 un Surface Book modeļi ienesuši par 61% vairāk naudas, nekā Surface produkcijas pirms gada. Xbox Live lietotāju skaits gada laikā audzis par 26%.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Latgoļs
    25.04.2016 14:18

    Eh, nu nezinu, man mans Microsoft Lumia patīk. Kamera super, baterija super, ekrāns super. Nav jābaidās nomest, jo maksāja vien 150 eiro. Vislielākais mīnuss ir tas šaurais aplikāciju skaits un to atjauninājumu neesamība. Cerams, ka projekts “Islandwood” izdosies.

    Sveiks
    25.04.2016 15:47
    Reply to  Latgoļs

    Instagram, kas ir portēts no iOS tagad ir officiālais instagrams windows store. MS speciāli noslāpē lumia brendu (ne telefoni, ne reklāmas), lai nākamgad vai aiznākamgad ( vai jelkad) izlaistu gatavu produktu. Ideja, manuprāt, ir tāda, ka paliek tikai fani, insaideri uz atbalstītajām trubām, kuri kopā ar MS pilnveido W10. Ko es ar to gribu teikt – w10 un w10m ir viens un tas pats kods, ja tiek uzlabots w10, tiek uzlabots w10m un insaideri telefonos jaunus build’us dabū tad, kad tie ir dabūjami arī uz PC (tas ir bieži). W10M (gandrīz vai) nemaz nevajag lietotājus, lai uz tā tiktu izlaistas aplikācijas. Tagad daudzi izstrādātāji veido aplikācijas uz w10m/w10 jo tās būs arī uz w10/w10m.
    Tā ka nedomāju, ka šī ziņa Mazomīksto ir šokējusi. Domāju, ka viņi zina ko dara, kaut arī interneta plašumiem tā neizskatās.

    P.
    26.04.2016 09:47
    Reply to  Sveiks

    Tā ir lieliska ideja. Tipa pofig, ka zaudējam sūri grūti ieņemto tirgus daļu, nākamgad varbūt būs mums surface phone, kurš pavisamvarbūtnoteikti viegli atraus lietotājus no Android un iOS ekosistēmām.
    Es gan paredzu citu scenāriju, kurš, manuprāt, ar lielāku varbūtību. Google sāk ieņemt home useru tirgu, piedāvājot lētus laptopus un/vai darbstacijas ar Android, iestāstot lietotājam, ka Windows ir dārgs, domāts uzņēmumiem, sarežģīts. Bet reku Android spēj izdarīt visu to pašu, youtubes, soctīkli, e-pasts, filmas, torrenti, teksti un tabulas, pietam tas būs inteliģents un automaģiski spēs saprasties ar TV, viedtālruņiem un planšetēm.

    Kaspars
    27.04.2016 11:06
    Reply to  Sveiks

    Programmai ir jābūt veidotai kā unversālai aplikācijai – parastās programmas tā vienkārši par telefona versijām nekļūs.
    Un tagad, lūdzu, kurie ir tie daudzie izstrādātāji, kas veido šīs unversālās aplikācijas??

    Man ir W10M uz telefona un vienīgā jaunā aplikācija, kas pa šo laiku ir parādījusies ir MS Outlooks mazliet modernākā paskatā

    Sveiks
    27.04.2016 20:08
    Reply to  Kaspars

    Nu ja lasi tikai Kursoru, kur tiek rakstītas tikai negatīvās w10 ziņas, tad jā, tā var domāt. Ja tiešām interesē, tad kādu reizi paseko WindowsCentral jaunumiem, tur bieži uzpeld ziņas par jaunām UWP aplikācijām un atjauninājumiem. UWP ir arī sistēmas aplikācijas, kā piemēram, ziņojumapmaiņa, groove mūzika, veikals, Outlook pasts un kalendārs, iestatījumi, laikapstākļi, kalkulators, kamera un tā tālāk. Jaunais instagrams, ja nemaldos, arī ir UWP.

    Kaspars
    27.04.2016 20:30
    Reply to  Sveiks

    Kāds tam sakars ar Kursoru? Man ir win telefons personiskā lietošanā un es runāju par savu pieredzi :D

    Pēc Tevis teiktā jau arī sanāk, ka gandrīz visi šie “daudzie izstrādātāji”, kas veido UWP sēž MS ofisā?

    27.04.2016 22:31
    Reply to  Sveiks

    Nu jau arī Microsoft (Windows Phone/Mobile) fani atzīst, ka ar platformu viss ir slikti: http://mspoweruser.com/editorial-less-million-sales-month-microsoft-really-no-longer-phone-business/

    drinkits
    06.05.2016 13:50

    Lielākā fanu lapa gan vēl tā nedomā – http://www.windowscentral.com/

    drinkits
    25.04.2016 16:47

    Twitterī noklausīts: “MS said they’d make less phones. Then MADE less phones. As a result they SOLD less phones”.

    Olegs Falevics
    25.04.2016 20:35

    Ja kas, pārdodu 950 Lumiju ideālā stāvoklī. Var privāti rakstīt. :)

    PurvaVelns
    26.04.2016 10:07
    Reply to  Olegs Falevics

    skumjākais un aizkustinošākais, kas kursorā lasīts pa šiem gadiem.

    Reklāma