Web Analytics
More
    Reklāma

    Programmatūras labojums glābs no neatbilstošu USB Type-C vadu izmantošanas

    Jaunākie raksti

    USB Implementers Forum (USB-IF), kas ir atbildīgs par USB ierīču standartu sertificēšanu, nācis klajā ar ierosinājumu izveidot jaunu protokolu, lai aizsargātu ierīces no neatbilstošu USB Type-C kabeļu un citu aksesuāru izmantošanas. USB Type-C ir jaunā tipa uzlādes un datu kabelis, kas tiek izmantots vairākos viedtālruņu modeļos un arī klēpjdatoros.

    Jaunā protokola ieviešana paredzēs nepieļaut uzlādes sākšanos, ja tiks konstatēts, ka pievienots USB Type-C standartam neatbilstošs vads. Iepriekš Google informēja, ka OnePlus ir krāpušies ar paziņojumu par USB Type-C izmantošanu OnePlus 2 viedtālrunī. OnePlus 2 modelis saņēmis parastu microUSB pieslēgumu, kas tikai pēc formas atgādina USB Type-C. Google veica pārbaudi un atklāja, ka Chromebook Pixel varot uzlādēt ar OnePlus 2 līdzi doto vadu, tomēr to neiesaka darīt, jo varot tikt bojāts dators vai uzlādes ierīce. Arī Amazon ir aizliedzis pārdot visus USB Type-C kabeļus, kas nav pilnībā saderīgi ar USB Type-C specifikāciju. Diemžēl šī pieeja nespēs pilnībā garantēt ar specifikāciju saderīga USB Type-C aksesuāra iegādi Amazon.

    Reklāma

    USB Type-C uzlādes un datu kabeļa iegāde šobrīd ir visai sarežģīta. Tīmeklī pieejami avoti, kas ir izmēģinājuši vairākus USB Type-C vadu modeļus un apkopojuši standartam atbilstošos. Jāatzīmē, ka standartiem atbilstošs USB Type-C vads var maksāt pat 10 līdz 30 dolārus. Diemžēl USB Type-C papildināšana ar vēl vienu saderības protokolu var novest pie Apple Lightning pieslēgvietas izmantošanas specifikas, kad ražotājs neļauj trešajām pusēm izstrādāt saderīgus aksesuārus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    13.04.2016 15:07

    un beigās noraus stopkrānu.

    Mahmuds
    13.04.2016 19:40

    Apple Lightening jau ir uzlauzts un veiksmīgi tirgojās Ali sākot no 2 eirām :) !

    PurvaVelns
    13.04.2016 22:52
    Reply to  Mahmuds

    ko nozīmē “uzlauzts”? kas tur ķīnas ābece iešifrēta mikroshēmā?

    Mahmuds
    13.04.2016 22:59
    Reply to  PurvaVelns

    Pareizi pateici, kabelī ir čips, caur kuru telefons “komunicē” ar lādētāju. Pagāja vairāk par gadu, kamēr ķīnieši spēja izveidot lētu, strādājošu pakaļdarinājumu!

    Uldis M.
    14.04.2016 08:54

    njā, pēdējais teikums par Lightning nav īsti korekts. jau pašā iPhone 5 prezentācijā, kad paziņoja par jauno lightning ligzdu – uzreiz jau pieminēja savietojamus 3.šās puses aksesuārus – Bose, JBL, Bowers & Wilkins, Bang & Olufsen u.t.t.
    ir atšķirība vai 3.šās puses kompānija lightning spraudni izveido sadarbībā ar Apple, vai vienkārši brutāli atdarina.

    Reklāma