Web Analytics
More
    Reklāma

    OnePlus 2 nemaz nav aprīkots ar īstu USB Type-C

    Jaunākie raksti

    Google inženieri brīdina, lai neviens i nedomājot uzlādēt Nexus 5X, Nexus 6P vai Chromebook Pixel ar USB Type-C vadu, kas tiek dots līdzi OnePlus 2 viedtālrunim.

    OnePlus 2 tika izziņots kā “flagmaņu killers”, turklāt tas it kā esot pirmais viedtālrunis ar USB Type-C atbalstu. Google atklāja, ka OnePlus ir krāpušies ar šo paziņojumu, jo OnePlus 2 modelis saņēmis parastu microUSB pieslēgumu, kas tikai pēc formas atgādina USB Type-C. Google veica pārbaudi un atklāja, ka Chromebook Pixel varot uzlādēt ar OnePlus 2 līdzi doto vadu, tomēr to neiesaka darīt, jo varot tikt bojāts dators vai uzlādes ierīce.

    Reklāma

    Nelielais OnePlus triks ar USB Type-C jau bija nojaušams, jo Android atbalsts USB Type-C ir tikai kopš Android 6.0 Marshmallow laikiem, bet OnePlus 2 iznāca ar Lollipop operētājsistēmas versiju. Google uzsver, ka USB Type-C standarts paredz 3 A strāvas stiprumu, ko OnePlus sola, bet nekā nespēj savai OnePlus 2 uzlādes ierīcei nodrošināt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    13 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    16.11.2015 18:22

    Diemžēl taisnība. OnePlus ir gājuši pa lētāko ceļu un sakrustojuši USB 2 lādētāju ar pārveidotāju no USB 2 uz USB-C kabeļa spraudnī ar nepareizu identifikācijas rezistoru kabelī. Telefona lādēšanai tas der, taču spraust pie šī kabeļa iekārtas, kam lādēšanai vajag USB-C standartā noteikto 3A strāvu, gan nav laba doma. http://arstechnica.com/gadgets/2015/11/google-engineer-leaves-scathing-reviews-of-dodgy-usb-type-c-cables-on-amazon/
    Labi, ka USB-C ligzda telefonā ir īsta. T.i. esošajiem OnePlus Two īpašniekiem nav jāuztraucas, ka viņu telefons nebūs savietojams ar citu USB-C perifēriju. Taču jāatturas no telefonam līdz dotā adaptera izmantošanas citu ar USB-C savietojamu mobilo iekārtu un laptopu lādēšanas. Tam vajadzēs jaudīgāku lādētāju un citu kabeli. Pa lēto pie tādiem tikt gan neizdosies.

    P.
    16.11.2015 20:55
    Reply to  Krotow

    Nu ok, tas skaidrs, bet kas notiek, ja pie OnePlus tik tiešām pieslēdz lādētāju ar 3A?

    Krotow
    16.11.2015 22:48
    Reply to  P.

    Tas, kam būtu jānotiek – lādēsies. Tāpat pie OnePlus 2 lādētāja var spraust jebkuru USB 2 telefonu, kam uzlādes strāva nepārsniedz 2A. Samsung S4 caur OnePlus lādētāju līdz lūpai uzlādējas stundas laikā, kurpretīm ar oriģinālo 1A lādētāju – divās. Problēmas būs, caur OnePlus 2 lādētaju mēģinot lādēt planšetes un laptopus, kuriem caur USB-C paredzēts lādēties ar 3A strāvu. Tur viss atkarīgs no aparāta uzlādes kontroliera shēmas spējas noteikt reālo uzlādes strāvu. Labākajā gadījumā tad aparāts lādēsies ilgāk. Sliktākajā – nokurinās kabeli, lādētāju un aiz skumjām nodegs pats.

    x
    16.11.2015 18:22

    Zaļais bots kas izskatās pēc āboļosa, mUSB kas izskatās pēc Type C – kā tādi bērni, kas velk vecāku apģērbu, lai izskatītos pieauguši….

    Krotow
    16.11.2015 19:01
    Reply to  x

    Ja nav ko teikt un tikai gribas lekties, ej un nolec no jumta.

    x
    16.11.2015 19:58
    Reply to  Krotow

    lekties gribas ķīniešiem, tā vietā lai darītu

    Kristaps Pūtelis
    18.11.2015 01:54
    Reply to  x

    Un ko tu tādu ievērojamu šajā jomā esi paveicis? (kā drēbes velc tu?)

    arvix
    16.11.2015 21:52

    Nu no viņiem es tik lētus mārketinga trikus negaidīju…

    Krotow
    16.11.2015 22:53
    Reply to  arvix

    Arī man tas bija pārsteigums. Un ne jau tas, ka telefonam līdz iedod nestandarta lādētāju, kas der tikai šim telefonam. Bet tas, ka par to noklusē. Būtu instrukcijā uzrakstījuši ar lieliem burtiem boldā “Šis lādētājus un kabelis ir derīgi tikai OnePlus 2 telefonu uzlādei!”. Tauta paraustītu plecus, kāds paburkšķētu, bet kopumā viss būtu godīgi. Bet kamdēļ tik muļķīgi šmaukties?

    16.11.2015 23:13

    njā…. Sestdien šito saņēmu pastā…
    Dzelzis jau labs, tikai vēl jāpiešaujas pie atšķirībam no Semsang Duos. Un nano-SIM no Lietuvas operatora jāpaņem, lai abus numurus reizē kurbulētu.

    Tad kur ir vaina šeit īsti nesapratu? OnePlus vadā?
    Vai lādētājā?

    Rīt no biroja iemetīšu bildi kāds “oriģināls” risinājums ir EU 220V ligzdas savietojamībai.

    Krotow
    17.11.2015 00:29

    Telefons tiešām ir labs. Vairāk skaidrības par lādētāju: komplektā telefonam dod to pašu lādētāju, kas bija komplektā OnePlus One – ar USB 2.0 ligzdu. Lādēšana spriegums 5V, strāva 2,1A. Ražotāja mājas lapā redzams arī EU modelis ar uzrakstiem https://oneplus.net/lv/oneplus-usb-power-adapter “Šmaukšanās subjekts” ir tieši sarkanais kabelis, kurā ielikts kabeļa tipa noteikšanas rezistors ar nepareizu pretestību (vajadzēja 56 kOm, bet ir 10 kOm), dēļ kura “dumjāki” akumulatora kontrolieri pārslēdzas 3A strāvas režīmā. Manuprāt OnePus šobrīd izeja no situācijas ir publicēt paziņojumu, ka telefonam komplektā dotais kabelis domāts tikai OnePlus Two lādēšanai un to nedrīkst izmantot citu ar USB-C savietojamo iekārtu lādēšanai. Un izņemt šos kabeļus no atsevišķi pārdodamo aksesuāru saraksta.

    aircat
    19.11.2015 12:43

    vismaz Huawei Mate S nav žuļījušies, laba Type-C pieslēgvieta

    19.11.2015 13:09
    Reply to  aircat

    Huawei Mate S izmanto “veco” microUSB un tam nav nekāda sakara ar Type-C pieslēgvietu.

    Reklāma