Web Analytics
More
    Reklāma

    Mūzikas industrija vēlas grozījumus digitālo datu autortiesību likumos

    Jaunākie raksti

    Esošie digitālās mūzikas aprites likumi nedarbojas jau daudzus gadus – kamēr autortiesību turētāji izcīna tiesvedības kauju pret pirātiem, jau izveidota mājaslapa ar līdzīgu nosaukumu, kas piedāvā tieši to pašu pirātisko saturu. Milzīgas problēmas sagādā arī vairākas valstis, kas neņem vērā izvietotās lapas satura legalitāti.

    Mūzikas industrija vēlas apvienot likumu ar tehnoloģijām, kas nepieļautu pirātisku kopiju veidošanu un to nonākšanu tīmeklī. Tiek plānots, ka mūzikas industrija varētu pastiprināt digitālā pirkstu nospieduma izmantošanu, kas ļautu noskaidrot pirātiskā satura izcelsmi.

    Reklāma

    Visticamāk, milzīgs spiediens tiks izmantots pret Google, jo meklēšanas serviss ļoti iecietīgi izturas pret jebkāda veida piratizēta satura parādīšanu. Vienīgā lielā uzvara pār Google ir bijusi automātiska vārda “torrent” izslēgšana no meklēšanas rezultātiem, bet, ja lietotājs pats ievada meklēšanā “torrent”, viss meklētais saturs ir redzams Google.

    Protams, Google arī no pirātu lapām gūst peļņu, tāpēc šādu meklēšanas rezultātu pazušana nenotiks aiz brīva prāta. Google arī atklāj, ka vismaz trešā daļa no autortiesību turētāju prasībām noņem pirātisku saturu ir dēvējamas par diskutablām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    04.04.2016 11:23

    Koks ar diviem galiem, es teiktu. Tas Google sakarā. Cīņa ar vējdzirnavām.

    LOOK
    04.04.2016 12:22

    Tikai un vienīgi nauda noteiks kā būs.

    Denijs
    02.06.2016 19:24

    Patiesībā ,jau mūzikas industrijai ir izdevīgi,ka izplata nelegāli mūzikas sturu,jo tas ceļ tas popularitāti un tiek biežāk arī nopirkts utt…

    digitalk
    02.06.2016 19:51
    Reply to  Denijs

    tas pats jau ar softu, tikai to visu neatzīst. ja maikrosofta offisu Latvijā tik ļoti nepiratētu – vai tagad to pirktu? nē, mēs būtu aizmigrējuši no StarOffice uz Openoffice un Libre Office.

    Reklāma