Web Analytics
More
    Reklāma

    Nojauc nepareizo māju Google Maps kļūdas dēļ

    Jaunākie raksti

    Navigācijas un karšu programmatūra kļūdas ir pietiekami bieža parādība, tomēr mājas nojaukšana Google Maps kļūdas dēļ ir nedaudz trakāka par nogriešanos nepareizajā krustojumā. Google Maps parādīja Teksasā nojaucamo māju vienu kvartālu tālāk, un darbam nolīgtais uzņēmums arī paveica savu darbiņu.

    Nepamatoti nojauktās mājas īpašniece bija pamatīgā neizpratnē par notikušo, līdz uzņēmuma pārstāvis atsūtīja ekrānkopiju no Google Maps, kur tiešām sajauktas abas adreses.

    Reklāma

    Lai arī Google Maps visu laiku attīstās un kartes kļūst precīzākas, tomēr vēl arvien gadās pa kādai kļūdai. Te gan jāatzīmē, ka mājas nojaukšana bija paredzēta tornado postījumu dēļ. Tieši tāpēc neesot bijuši redzami ielu nosaukumi, kas varētu glābt no nepareizās mājas nojaukšanas.

    Par mājas nojaukšanu neko nemācēšu komentēt, tomēr pat mazajā Rīgā ir atrodamas dažas digitālajām kartēm nezināmas un kļūdaini norādītas adreses, kas ļauj Lulū picu saņemt ar novēlošanos – tātad bez maksas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    24.03.2016 12:51

    Mūsdienās jau parastās papīra kartes neviens nemāk izmantot

    Uldis M.
    24.03.2016 13:04

    Man šķiet ka sāda pati ziņa jau bija arī dažus gadus atpakaļ…

    Usinss
    24.03.2016 22:33
    Reply to  Uldis M.

    Bija gan. Bet tur laikam ielas pretējā pusē nojauca.

    Ieva Vētra
    24.03.2016 13:22

    Par Pica LULU – taisnība! Tāpēc labākie picu piegādātāji un citi tamlīdzīgi servisi pa rokas ķērienam tur vecās, labās Jāņa Sētas papīra kartes. Vai lejuplādē maksas lietotni viedgadžetā. Ir to vērts. :)

    digitalk
    24.03.2016 14:55
    Reply to  Ieva Vētra

    tu tā raksti, it kā maksas lietotnē nevarētu būt kļūdu. piedāvāja man te izveikt ‘maksas’ pagriezienu zem ķieģeļa uz vienvirziena ielu.

    as
    24.03.2016 16:51

    Labākie picu piegādātāji izmanto maksas lietotnes savos viedgadžetos! :D Šitais labs!
    Nu, jāteic, ka LV neko citu kā WAZE+Baltic Maps par EUR 5/gadā nevajadzētu trūkt. Google Maps jau būtu lieki, lai arī par maksu

    Usinss
    24.03.2016 22:32

    Labi, ka Latvija eksistē kadastrs.lv Kur tā kā viss pareizi salikts pa plauktiem. Nesaku, ka ērts, bet ir. Pat aplikācija ir.

    digitalk
    24.03.2016 22:52
    Reply to  Usinss

    raksts ir atstāsts par nesaprotamu kuriozu. nojaukšanas kompānijai darba uzdevums tika dots pilsētas domē, kur gan vēl? tur karšu nav, ka gūglemapos jāmeklē adrese?
    drīzāk jau kāds iniciatīvas bagāts idiots nolēma paskatīties savā viedgadžetā, nevis lasīt iedoto papīrisko dokumentāciju.

    Krotow
    04.04.2016 13:17

    Darba uzdevuma sastādītājs aiz paraduma kartes vietā būs ieskatījies savā ipadā.

    Reklāma