Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple satrauc iespēja no piegādātājiem saņemt serverus ar spiegošanas programmatūru

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Apple varētu būs saņēmuši aprīkojumu un mākoņskaitļošanas pakalpojumus no piegādātājiem ar jau uzstādītām spiegošanas programmatūrām vai citām iespējām piekļūt datiem bez Apple ziņas. Iespējams, ka tas ir konkurentu vai valstu valdību pasūtījums.

    Apple nākas iegādāties milzīgu datu centru aprīkojuma klāstu, lai nodrošinātu iTunes, App Store un iCloud darbību. Milzīgais datu plūsmu apjoms pat licis Apple iegādāties jaudas no Amazon Web Services un Microsoft, bet Apple drošības darbinieki uzskata, ka tas var novest pie nesankcionētas piekļuves uzņēmuma un lietotāju datiem. Nesen Google ieguva Apple kā vienu no lielākajiem Google Cloud Platform klientiem.

    Baumas norāda, ka kādu laiku Apple pat sūtīja savus darbiniekus uz nomātajiem datu centriem, kur tika fotografēts katrs izmantotais servera aprīkojums un pēcāk izvērtēts, vai nenotiek datu zagšana ar serverim pievienotas iekārtas palīdzību. Apple šobrīd novirzījuši spēkus un pamatīgas investīcijas datu centru izbūvē, lai paši varētu kontrolēt uzstādīto programmatūru un ierīces.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    24.03.2016 11:39

    Apple mierīgi varētu atļauties uzbūvēt savus datu centrus, kuri pie kam darbotos no atjaunojamās enerģijas.

    24.03.2016 12:02
    Reply to  Uldis M.

    Man šķiet, ka Apple jau to dara.

    Uldis M.
    24.03.2016 13:01

    Nu jā, man arī tā šķita, bet nu re ka vēl nav pietiekoši attīstījuši šo jomu, ka vēl jāīrē no citiem.

    24.03.2016 20:36
    Reply to  Uldis M.

    Viena lieta ir resursu īrēšanas jautājums, bet risks pastāv arī saņemt “uzlabotus” dzelžus un/vai programmatūru no pašiem ražotājiem.

    Usinss
    24.03.2016 22:38

    Bet tomāer, ja dzelzis pie sevis, atliek noalgot normālu profesionāli, kurš izveidos korektu sistēmu, kā pārbaudīt atnākušo iekārtu firmware, uefi un pārliecināties, ka nekas lieks netiek sūtīts iekrāts. Protams, tas nemaksā lēti.
    Bet šis vairāk izskatās pēc atkāpšanās ceļa, jo drīz dabūs tos datus no slavenā terorista iPhone. Varēs novelt vainu uz Google un Microsoft vai Amazon. Kaut gan bija jau gadījumi, kad, laikam, krieviem sūtīja īpašos Cisco rūterus….

    PurvaVelns
    24.03.2016 22:55
    Reply to  Uldis M.

    acīmredzot nevar. katru gadu pelna miljardus un jau cik gadus nevar vai negrib.

    Reklāma