Web Analytics
More
    Reklāma

    “Kino Citadele” atklāj Baltijā modernāko kinozāli SCAPE

    Jaunākie raksti

    Trešdien, 23. martā, ar filmu “Betmens pret Supermenu: Taisnības rītausma” pirmizrādi k/t “Kino Citadele” tiks atklāta Baltijā modernākā kinozāle SCAPE. Zāles pārbūvē investēti vairāk nekā 1 milj. eiro, un tā Latvijas skatītājiem piedāvās pasaules kino pieredzi – pirmo lāzerprojektoru Latvijā, Ziemeļeiropā jaudīgāko daudzdimensiju skaņas sistēmu un platāko kino ekrānu.

    “Vienmēr saviem apmeklētājiem esam piedāvājuši jaunākos kino industrijas sasniegumus – pirmie Latvijā ieviesām digitālo filmu projekciju, 3D tehnoloģiju, 7.1 kino skaņu, kino pašapkalpošanās kafejnīcu un lielāko videosienu. Šoreiz esam parūpējušies par Baltijā modernākās kinozāles SCAPE izveidi Rīgā, kas mūsu apmeklētājiem sniegs pasaules līmeņa pieredzi un Latvijā nebijušu kino piedzīvojumu,” uzsver “Forum Cinemas” vadītājs Normunds Labrencis.

    Reklāma

    Zālē uzstādīts Latvijā pirmais BARCO 4K lāzerprojektors, kas ļaus pamanīt smalkākās filmas nianses. Jaunā tehnoloģija sniedz Latvijā vēl neredzētu attēla kvalitāti – dabīgas krāsas, labāku kontrastu proporcija gan gaišajiem, gan tumšajiem kadriem. BARCO 4K lāzera projektori kopumā pasaulē uzstādīti mazāk nekā 100 kinozālēs. Jāuzsver, ka k/t “Kino Citadele” var lepoties arī ar Ziemeļeiropā platāko ekrānu – 24 metri.

    Kinozālē ierīkota Ziemeļeiropā jaudīgākā skaņas sistēma DOLBY ATMOS, kas īpaši radīta, lai izjustu daudzdimensiju skaņu. Visaptverošu skanējumu ar pārsteidzošu dzidrumu, pilnasinīgām detaļām un dziļumu nodrošina zāles sienās un arī griestos iebūvētie 87 skaļruņi.

    Pēc sēdvietu skaita jaunā SCAPE kinozāle ir lielākā Baltijā – 600 sēdvietas, no kurām 40 īpaši aprīkotas sēdvietas pieejamas balkonā. Ērtākai filmas baudīšanai SCAPE kinozāle aprīkota ar PREMIUM eko ādas krēsliem, kas ir platāki nekā iepriekšējie, kā arī ergonomiski, sniedzot lielāku komforta sajūtu filmas skatīšanās laikā.

    Unikālu atmosfēru un īpašu noskaņojumu pirms seansa milzīgajā SCAPE kinozālē radīs viena kilometra garumā iebūvētās LED gaismas diodes – vairāk nekā 54 tūkstoši.

    Jaunā SCAPE zāle tapusi 50 dienās pilnībā pārbūvējot k/t “Kino Citadele” lielāko zāli – 1.auditoriju. Apmeklētājiem jaunā zāle būs pieejama no 24. marta, bet biļetes jaunajā zālē būs tikai par diviem eiro dārgākas nekā citās k/t “Kino Citadele” zālēs. Tuvākās filmas, kuras plānots rādīt jaunajā zālē, ir “Džungļu grāmata” (“The Jungle Book”), “Kapteinis Amerika: Pilsoņu karš” (“Captain America: Civil War”) un “Mednieks un ledus karaliene” (“The Huntsman: Winter’s War”).

    SCAPE ir jauns PREMIUM LARGE FORMAT kinozāles standarts, ko izstrādājusi Skandināvijas vadošā kinoteātru grupa “Nordic Cinema Group”, kurā ietilpst arī “Forum Cinemas”. Grupas stratēģija paredz aprīkot lielāko kinoteātru galvenās kinozāles ar modernākajām kino tehnoloģijām. Pirmā SCAPE kinozāle tika atklāta Igaunijā, Tallinā, kinoteātrī “Coca Cola Plaza” 2015.gada oktobrī. Kopš atvēršanas jaunā kino zāle izpelnījusies plašu skatītāju atzinību – kopumā filmas SCAPE auditorijā noskatījušies jau vairāk nekā 110 000 apmeklētāju.

    Plašāka informācija par SCAPE kinozāli pieejama www.scape.lv.

    2016-03-23_2218

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Edgars Sosnars
    24.03.2016 01:46

    Cenas ar labas filmām tajā zālē.

    digitalk
    24.03.2016 06:42

    IMAX (kura Latvijā nav) pārsit, vai pliks PR?

    Rūdolfs Rancāns
    24.03.2016 07:17
    Reply to  digitalk

    IMAXi jau arī ir dāžādi. Šī zāle, piemēram, sniedz iespaidīgāku baudījumu par Eindhovenas IMAX piedāvāto.
    Ceru, ka zālē rādīs arī 2D filmas. Lai gan 3D patiešām tagad gaišs, tomēr pati tehnoloģija kā tāda ir domāta tikai un vienīgi mākslīgai biļetes cenas uzpūšanai. Estētiskā baudījuma nekāda. Neesmu arī krēslu rīboņas fans, kas ir vienīgais ”taustāmais” skaņas uzlabojums.
    Ekrāns iespaidīgs, pat ierastā 7/8. rinda ir nedaudz par tuvu.

    digitalk
    24.03.2016 14:31

    palika skaidrāks. paldies par info.

    x
    24.03.2016 09:26

    būtu forši, ja šajā zālē nevarētu ienest popkorna tūtas un čāpstināt.

    Vilnis Salenieks
    24.03.2016 10:47
    Reply to  x

    ņemot vērā cik kinoteāteris pelna uz kokpornu, tādu ekstru grūti iedomāties

    x
    24.03.2016 13:08

    tā viš i.
    vispār jau pietiktu, ja būtu no-popcorn seansi; to kuri grib skatīties filmu bez kraukšķēšanas visapkārt, acīmredzami ir mazākums.

    digitalk
    24.03.2016 14:29
    Reply to  x

    patiesībā tādi cilvēki ir, bet diezvai viņi būtu gatavi piemaksāt par biļeti vēl kādus 50%, lai kompensētu nepiepildīto zāli un nesaņemtos ienākumus no popkorna.

    Janis
    24.03.2016 17:27
    Reply to  x

    Vel pateiksi, ka tiešām dzirdi, kā Tev viss apkārt kraukšķina popkornu ok blakus, bet ne jau viss apkārt…
    Es vispār uz “kinci” eju tikai dēļ popkorna :)

    24.03.2016 17:46
    Reply to  Janis

    Ha ha, man arī popkorns vislabāk garšo kinoteātrī.

    Rūdolfs Rancāns
    24.03.2016 21:20
    Reply to  x

    ēēm.. Splendid Palace?

    Aigars
    24.03.2016 15:52

    Vēlējos piebilst, ka īsti ērti tie krēsli nav gara auguma cilvēkiem! Iepriekšējie bija labāki.

    KKTK
    24.03.2016 22:10

    Nu tāds zviedru skapis

    REALAIS
    24.03.2016 23:37

    Biju uz filmu. Izmēģināju balkonu. 2.rindu ar kopējo sēdvietu. Uzreiz varu pateikt, ka īsti kā dīvāns nav, krēslu izliekums neļauj sēdēt pa vidu, bet tik un tā ērti, bet likās ka uz garām filmām, 2,5h+ iesilst tā āda. 3D ir daudz patīkamāks salīdzinot ar iepriekšējo, ir gaišāks, un pat Sman vs Bman filmas ilgums nenogurdināja acis man. Mīnus balkonam ir pirmā rinda cik pamanīju , jālien ir visiem garām, jo ieeja ir tikai no abiem rindas galiem.

    P.S. arī 6.stāvs un bārs ir pilnībā pārbūvēts.

    Reklāma