Web Analytics
More
    Reklāma

    Atklāts “iCloud slavenību kailfoto” sāgas vaininieks

    Jaunākie raksti

    Pirms pusotra gada visus lielākos pasaules medijus pāršalca ziņa, ka ir uzlauzts Apple iCloud mākoņserviss un no turienes ļaundari izguvuši slavenību kailfoto. Tā kā starp upuriem ir tādas zināmas dāmas kā Dženifere Lorensa, Keita Aptone, Avrila Laviņa, Mērija Elizabete Vinsteda, Mērija Keita Olsena un Hilarija Dafa, tad ap šo notikumu tika sacelta milzīga ažiotāža. Pat pie mums Kursorā tajā laikā jutām šī notikuma radīto efektu. Nedēļu vēlāk Apple prezentēja jauno iPhone 6 un tas nespēja noklusināt “cepšanos” par šo fotogrāfiju noplūšanu.

    NBC News ziņo, ka ir atklāts šī nozieguma vaininieks. Tas ir 36 gadus vecais Pensilvānijas štata iedzīvotājs Raiens Kolinss, kas no 2012. gada novembra līdz 2014. gada septembrim saviem upuriem nosūtījis speciāli sagatavotus e-pasta ziņojumus un tādējādi izkrāpis piekļuvi 50 iCloud un 72 Gmail kontiem. Savos e-pastos viņš uzdevās par Apple un Google, un aicināja upurus pašus nodot viņam savu piekļuves informāciju. Tātad, pie vainas ir vecā labā cilvēka lētticība. Lai nu šis gadījums kalpo jums par mācību, ka nekādā gadījumā un nevienam pašam nenododam savu tīmekļa servisu pieejas datus.

    Kolinsam draud 5 gadu cietumsods, taču prokurors rekomendēs noteikt 18 mēnešu cietumsodu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skeps
    16.03.2016 21:18

    Tātad, tā saucamās slavenības ir vnk tupas. Mēstulēs tādi “Google” un tml. vēstījumi ir gandrīz katru nedēļu, bet kaut kā nenāk ne prātā atbildēt.

    16.03.2016 22:04
    Reply to  Skeps

    Neesmu dzirdējis, ka šajā rakstā pieminētās dāmas ir ar datorzinātņu grādiem kabatā. Tātad, viņas ir tādi paši cilvēki kā vairums un vairums diezgan vienkārši uzķeras uz šādiem pikšķerēšanas uzbrukumiem.

    PurvaVelns
    16.03.2016 22:28

    Man, agrākās prof. darbības rezultātā ir nācies diezgan ilgstoši komunicēt ar atsevišķu valstu kinozvaigznēm – tur ir savas īpatnības, kā nu kurai – uzslāņojums – iedomība, augstprātība, lepnība… bet bieži apakšā i romantisms, i naivums; i pilnīgs tupums brīžiem – viss kā mums cilvēkiem vulgaris… un starp citu – tāds Notinghilas variants – tā nav pasaka

    Banāns
    17.03.2016 08:38

    Man no slavenā EA pagājusonedeļ atnaca interesanta vēstule, ka kāds meiģinaja neveiksmigi recoverot manu kontu tadejadi konts bloķēts.. Lai spiežu uz liku lai atbloķēju… Uzmetot aci epasts izskatās legit, pirmajā momentā noticeju, bet tad domāju pameiģināšu ielogoties un viss čikiniekā, tad pētot talāk sūītāja epastā uz pirmo acu uzmetienu nemanāms ‘.’ ielikts.. so jeah neuzķēros un konts kur spēles ir pāsimts eur vērtībā joprojam drošībā. ;)

    PurvaVelns
    17.03.2016 09:16

    jebkuram šaubīgam e-pastam vajadzētu papētīt propertijus. Man ir softs, kas smuki uztaisa “from” e-pastā no kā vēlies. Kādreiz izjokojām šitā kolēģus…

    17.03.2016 09:20
    Reply to  PurvaVelns

    Aha, kurš “normāls” cilvēks (aktrise) ko tādu darīs? :)

    PurvaVelns
    17.03.2016 09:22

    jā… bet nu “nekad nevienam nesaki paroli” būtu jābūt tādai pašai aksiomai, kā noslaucīt dupsi pēc kakāšanas. Gan Latvijā, gan āfrikā gan goļivudā.

    17.03.2016 09:23
    Reply to  PurvaVelns

    Piekrītu un cenšos šo skaidrot visos savos kanālos.

    Rubenis
    19.03.2016 10:26

    Paga nopietni??? Vai tad nebūtu tā, ka ja iCloud tiešām nebūtu uzlauzts, tad Apple par to mestos skandēt uzreiz, lai nezaudētu reputāciju kā drošākais serviss/mobilo telefonu OS platforma???

    19.03.2016 11:52
    Reply to  Rubenis

    Apple vai jebkurai citai kompānijai par to būtu jārunā jebkurā gadījumā. Tas ir reputācijas jautājums.

    Reklāma