Web Analytics
More
    Reklāma

    Savu pirmizrādi Latvijā piedzīvojis leģendārais Ford Mustang

    Jaunākie raksti

    10.martā izstāžu zālē H20 6, Rīgā, klātesot auto nozares ekspertiem un citiem interesentiem, savu ilgi gaidīto pirmizrādi Latvijā piedzīvoja jaunais Ford Mustang. Visā pasaulē kulta statusu iemantojusī automašīna tagad pieejama ar virkni uzlabotu dzinēju un manuālajām vai automātiskajām transmisijām, kas nodrošina Mustang cienīgu jaudu jebkurā versijā.

    Par īpašu gaisotni pasākuma laikā gādāja vakara vadītāji Anna Rozīte un Jānis Romanovskis, kā arī grupa Triānas Parks. Tāpat viesi varēja ne vien paši pārliecināties par jaunā Mustang izcilību, bet arī klātienē aplūkot vēsturiskus Ford Mustang modeļus, kurus bija sarūpējis Latvijas Antīko automobiļu klubs, Amerikāņu auto klubs un Youngtimer Rally.

    Reklāma

    “Patiess prieks, ka uz Latviju beidzot atceļojis ilgi gaidītais un leģendārais Ford Mustang automobilis, kas, pateicoties savam unikālajam dizainam, izcilajai veiktspējai un adekvātajai cenai, iemantojis kulta statusu visā pasaulē. Turklāt jāuzsver, ka šis modelis iezīmē arī jaunu ēru Mustang vēsturē – vairāk nekā 50 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā tā ir pirmā reize, kad šis klasiskais amerikāņu automobilis pieejams pircējiem Eiropā,” teic Jana Garanča, Inchcape Motors Latvia mārketinga vadītāja.

    Jaunais Ford Mustang no 0 līdz 100 kilometriem stundā ieskrienas mazāk nekā piecās sekundēs. Tāpat pirmo reizi modeļa vēsturē Ford Mustang Eiropā pieejams ar 5,0 litru V8 dzinēju ar 421 zirgspēka jaudu un 530 Nm griezes momentu. Tāpat pieejams ekonomiskais 2,3 litru EcoBoost dzinējs ar 317 zirgspēku jaudu un 432 Nm griezes momentu.

    Jaunajam Ford Mustang ir jauna priekšējā un aizmugurējā piekare. Priekšpusē ir jauns perimetra balstrāmis, kas vienlaikus stiprina priekšējo konstrukciju un ļauj samazināt tās svaru, tādējādi nodrošinot uzlabotu kontroli pār riteņiem, kas uzlabo vadāmību, stūrēšanu un braukšanu kopumā.

    Tāpat jaunais Mustang ir aprīkots ar virkni dažādu inovatīvu tehnoloģiju, kas piedāvā autovadītājiem labāku informētību, kontroli un savienojamību. Gan braucot pa grants ceļiem, gan brīvdienu izbraucienos autovadītājs ar slēdžiem uz konsoles var ātri noregulēt stūres vadību, dzinēja reakciju un transmisiju, kā arī elektroniskās trajektorijas stabilizācijas kontroles iestatījumus, izvēloties pieejamos piedziņas režīmus, lai pielāgotu Mustang atbilstoši savām vēlmēm.

    Jaunais Ford Mustang pieejams fastbeka un kabrioleta virsbūves versijās ar sešpakāpju manuālo un automātisko transmisiju, kā arī klasiskiem dizaina elementiem, kuru vidū ir trīsdimensionālas aizmugurējās gaismas trīs līnijās, trapeces formas priekšējais radiatora režģis un haizivs mutes formas priekšējais panelis.

    Jaunā automobiļa cena Latvijā ir, sākot no 36 800 eiro. Pasūtīt automobili un pieteikties izmēģinājuma braucieniem iespējams Ford autosalonā Rīgā, Skanstes ielā 4a. Tāpat Mustang būs apskatāms arī auto industrijas izstādē Auto 2016, kas no 15. līdz 17.aprīlim norisināsies Ķīpsalā.

    Kopš Mustang laišanas tirdzniecībā 1964. gadā ir pārdoti vairāk nekā deviņi miljoni šī modeļa automobiļu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    capsx
    13.03.2016 14:10

    Un kur ir bildes ???

    PurvaVelns
    13.03.2016 14:41
    Reply to  capsx

    priekš kam? vai nu tu vari vai nevari nopirkt. un tie, kas var šādu nopirkt – tie bildītes nepēta! :D

    13.03.2016 16:49
    Reply to  capsx

    Ja nomedīsim kvalitatīvas pasākuma fotogrāfa bildes, papildināsim rakstu. Pašiem savas sanāca draņķīgas.

    x
    13.03.2016 17:37
    Reply to  capsx

    Vai ir dabūjams ar gāzes iekārtu? :))

    rednex
    13.03.2016 17:56

    Va tik tam jeņķu auto ir viss kārtība ar izmešiem pēc Eirops standartem?

    Uldis M.
    15.03.2016 06:55
    Reply to  rednex

    Noteikti ka jā. Tas 5.0 V8 ir diezgan advancēts, ar tiešo iesmidzināšanu un cilindru atslēgšanu. Man šovasar braukājot pa ASV izdevās pat zem 12litriem uz 100km ierakstīties…

    Reklāma