Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft izlaiž SQL serveri Linux platformai

    Jaunākie raksti

    Microsoft ir oficiāli izziņojis, ka kompānija izlaidīs savu SQL servera jaunāko versiju Linux videi. ‘Priekšapskates’ versija ar šodienu tiks piedāvāta RedHat un Ubuntu Linux, kā arī Microsoft apgalvo, ka sadarbojas ar RedHat un Canonical, lai novestu programmatūru līdz lietošanas gatavībai uz attiecīgajām distribūcijām. Gala versija tiks izlaista apmēram pusotra gada laikā (2017. gada vidū). Jaunā Microsoft SQL servera versija piedāvās ne tikai statistikas valodas R paplašinātu atbalstu, bet arī hibrīda režīmu, kas ļaus datubāzi pārnest no lokālās instalācijas uz Microsoft serveriem, ja sistēmas mērogošana to pieprasīs.

    Jāpiezīmē, ka Microsoft arī nesen nopirka Xamarin, kuru izveidoja no Novell atlaistie Mono izstrādātāji. Mono ir atvērtā pirmkoda implementācija .Net ECMA specifikācijai. Lai gan tā ne vienmēr ir spējusi nodrošināt pilnvērtīgu savietojamību – it īpaši tāpēc, ka pašas pirmās .Net versijas izmantoja Win32 bibliotēkas pa taisno – Mono servera pusē ir bijusi lielāka veiksme, kā arī tas tiek izmantots neatkarīgi no .Net dažādām nelielām lietotnēm (rūpīgi veicot izstrādi, var izveidot lietojamu lietotni laižamu gan izmantojot .NET uz Windows, gan izmantojot Mono Linux/OS X vidēs). Xamarin pēdējos gados strādāja pie Mono bāzētas lietotņu izstrādes vides mobilajām platformām iOS and Android.

    Reklāma

    Var zināmā mērā uzskatīt, ka Microsoft ar šiem soļiem cenšās nodrošināt to, ka izstrādātāji nepārietu pilnībā uz citām platformām. Microsoft SQL serveris līdz šim tika uzskatīts par ļoti nopietnu sastāvdaļu Microsoft ‘ieslēgšanas’ (lock-in) stratēģijā uzņēmumiem, tādējādi ar šo soli kompānija izrāda sapratni, ka tā zaudē cīņu par serveru vidi virtualizācijas laikmetā. Katrā ziņā, RedHat un Canonical iesaistīšana parāda, ka tā respektē kompānijas, kas ir izstrādājušas virtualizācijas ekosfēru un grib panākt, lai viņu produkts tiešām tiktu lietots Linux vidē. Būs interesanti pavērot, kādi veiktspējas dati tiks iegūti, salīdzinot Microsoft produktu ar citiem SQL serveriem, kā arī kādi būs nākošie soļi no Microsoft puses, piedāvājot savu servera programmatūru Linux videi. Zinu, ka daudzi priecātos par iespēju laist Exchange uz Linux platformas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    08.03.2016 13:23

    Vai taisnība kā pēc instalācijas vajag pārstartēt serveri? :D

    P.
    08.03.2016 14:00
    Reply to  KKTK

    Pēc apdeitiem drošvien arī :)

    08.03.2016 18:51
    Reply to  KKTK

    Neesmu daudz instalējis Microsoft servera programmatūru pēdējā laikā, bet vēl nesen pārstartēt vajadzēja gan. Ņemot vērā ka parasti tie integrējas Active Directory un citur, tas varbūt pat saprotami.

    P.
    08.03.2016 23:03

    Rēcīgais KKTK komentā ir tas, ka linux pat kerneli spēj atjaunot bez restarta. Drīz būs kārtējais uptime contest, būs incanti.

    x
    09.03.2016 09:12
    Reply to  P.

    uptime pats par sevi ir aptuveni tāda pat vērtība kā jaunavības plēve.

    HA risinājumos tāpat neviens nepaļaujas uz vienu kasti ar milzīgu uptime. Savukārt, restarts pēc instalācijas pilnīgi neko neietekmē – tā nav produkcija, neviens no tā necieš.

    bezrestarta darbībai jēga rodas virtualizācijas hosta gadījumā un arī tad ir cits hosts(-i) uz kurieni aizmigrēt guestus.

    P.
    16.03.2016 15:53
    Reply to  x

    Piekrītu.

    Tīmekļa Īgņa
    09.11.2016 09:44

    Norāde autoram – vārds “cenšas” rakstāms ar īso “a”.

    Reklāma