Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākotnes Wi-Fi prasīs 10 000 reizes mazāku enerģijas apjomu

    Jaunākie raksti

    Vašingtonas universitāte studenti nākuši klajā ar atklājumu, kas nākotnē varētu izskaust ieslēgta Wi-Fi tīkla savienojuma ietekmi uz viedierīces enerģijas tēriņiem. Viedierīces salīdzinoši daudz enerģiju patērē Wi-Fi savienojumam – datu pārsūtīšana un dublēšana mākoņos, nepārtraukta Wi-Fi savienojumu meklēšana vai slikta Wi-Fi signāla pastiprināšana.

    Jaunizveidotais bezvadu savienojums nodēvēts par Passive Wi-Fi un tas tērējot 10 000 reizes mazāk enerģijas, nekā ierastais Wi-Fi savienojums. Passive Wi-Fi šobrīd spējot sasniegt 11 Mbit/s lejupielādes ātrumu, kas mūsdienām izklausās nedaudz pieticīgi. Pētnieki uzsver, ka Passive Wi-Fi pagaidām nav pietiekami stabils, lai to izmantotu video straumēšanai. Passive Wi-Fi noderēs viedierīces gaidstāves laikā, lai minimizētu enerģijas tēriņus, bet nezaudētu savienojumu ar Internetu. Passive Wi-Fi būs ideāli piemērot Lietu Internetam.

    Reklāma

    Universitātes pētnieki atzīmē, ka Passive Wi-Fi varētu pat izmantot šobrīd viedierīcēs esošās antenas. Būtu iespējams izmantot arī esošos bezvadu piekļuves punktus, kas nesadārdzinātu Passive Wi-Fi ieviešanu. Protams, neviens nav spējis nosaukt Passive Wi-Fi tehnoloģijas ieviešanas laiku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    07.03.2016 16:22

    Beigās būtu jāparādās abu tehnoloģiju hibrīdam, kur pasīvais WiFi kalpo ienākošo sakaru noteikšanai un ātrai maza izmēra datu apmaiņai. Pieaugot pārsūtāmo datu apjomam, pārslēgtos uz ātro.

    Reklāma