Web Analytics
More
    Reklāma

    Google spējusi samaitāt pat teorētiski ideālo Android One

    Jaunākie raksti

    2014. gada vasarā Google izpilddirektors Sundars Pičai (Sundar Pichai) izziņoja vienu no būtiskākajiem Android operētājsistēmas jaunumiem – Android One. Android One operētājsistēma uzreiz tika nodēvēta par attīstības valstīm paredzētu Nexus, jo bija plānots piedāvāt tīru Android saskarni un jauninājumu saņemšanu tieši no Google.

    Google deva ierīču ražotājiem instrukcijas par izmantojamajām komponentēm, piedāvāja bez maksas uzstādīt Android One operētājsistēmu. Ražotājiem pēcāk nenāktos lauzīt galvu par operētājsistēmas jauninājumu izveidi un piegādāšanu lietotājiem. 2015. gadā pat tika uzlabots atbalstāmo dzelžu klāsts un Android One varēja uzstādīt jaudīgākos viedtālruņos.

    Reklāma

    Uz papīra viss bija lieliski, tomēr Android One viedtālruņi īsti nespēja iekarot attīstības tirgus. Google noteica, ka Android One viedtālruņus būtu jāpārdod tikai tiešsaistē, bet mērķa tirgos bieži vien nav pat asfaltētu ceļu, labierīcības ar ūdeni un stiklotas logu rūtis. Tiešsaistes veikaliem nepieciešama elektroniska norēķinu sistēma, kas attīstības tirgos arī tikai retajam ir pieejama.

    Solījums rūpēties par Android One jauninājumiem laika gaitā ir no Google pleciem pārvelts uz ierīču ražotāju pleciem. Protams, tas nozīmē, ka lietotāji pie Android One jaunākās versijas netiek vai tā tie saņemta ar novēlošanos. Mobile World Congress 2016 laikā tika izziņots GM Plus 5 viedtālrunis ar Android One. Tas saņēmis Snapdragon 617 procesoru, 3 GB RAM, 5.5 collu 1080p ekrānu un maksā vairāk par 300 dolāriem, zaudējot sākotnējo Android One lētuma nosacījumu.

    Eiropā pat lētākie Android One viedtālruņi maksā pārlieku daudz un ir līdzvērtīgā cenā ar Motorola Moto G modeļiem, kas arī nerosina vēlmi iegādāties tieši Android One viedtālruni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Nettwerk
    07.03.2016 12:03

    Babajam no biznesa nekas nav skaidrs. Nez kuraa nostuurii pincis pats dziivo Indijaa?

    Sifons Appeltofts
    08.03.2016 14:23

    Apple arī uztaisīja “lēto” Iphone, bet nevienam viņu nevajag!
    Kāda jēga no lēta viedtālruņa, ja valstī nav ne ceļu, ne mobilo sakaru infrastruktūras, nemaz nerunājot par elektrības un interneta pieslēgumu? Tur drīzāk vajag satelīttelefonus, bet tos neviens tāpat nevar atļauties!

    Reklāma