Web Analytics
More
    Reklāma

    Montblanc e-Strap apskats

    Brīnišķīga ideja ar visai pašaubāmu izpildījumu par vājprātīgu cenu.

    Jaunākie raksti

    Viedo aksesuāru tirgus ir iespēju pilna pasaule, jo daudzi ražotāji vēl arvien turpina taustīties tumsā. Pat tik ļoti gaidītais Apple Watch nav spējis pārliecināt pircējus ar savu iespēju klāstu. Pamatīgi augot dažādu fitnesa aksesuāru tirgus un var teikt, ka TomTom vispār pārgājis tikai uz sporta pulksteņu ražošanu, GPS navigāciju atstājot novārtā.

    Montblanc e-Strap ir pavisam viltīga ierīce, kas balansē starp fitnesa aproci bez ekrāna un dažādiem viedpulksteņiem ar nelielu ekrānu. Montblanc ar e-Strap iepazīstināja pirms gada, bet tikai šobrīd nelielā ierīce ir nonākusi pie mums.

    Reklāma

    Faktiski Montblanc e-Strap cenšas padarīt viedus klasiskos rokas pulksteņus. Montblanc e-Strap ir neliela ierīce, ko piesprādzē pie sava izmeklētā rokas pulksteņa, lai tas sāktu saņemt paziņojumus no viedtālruņa. Manuprāt, diezgan viltīgi, ja vien esi augstvērtīga mehāniskā pulksteņa īpašnieks. Ar augstvērtīgiem MontBlanc, protams, domā Montblanc TimeWalker kolekcijas pulksteņus.

    Motnblanc e-strap 001

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāns: 0.9” OLED skārienekrāns ar 128 x 36 punktu izšķirtspēju
    • Akumulators: līdz 5 dienām
    • Savienojumi: microUSB, Bluetooth 4.0
    • Papildus: trieciena un šļakatu izturība, vibrācijas paziņojumi
    • Izmēri: 40 x 14.2 x 9 mm
    • Cena: ap 350 eiro

    Izskats un uzbūve

    Montblanc e-Strap kopējie izmēri ir salīdzināmi ar USB zibatmiņas izmēriem, tomēr pati ierīce (ekrāns, akumulators) ir pavisam neliela. Lielākās dimensijas dod triecienu absorbējošs ietvars un sudrabota sprādze Montblanc e-Strap uzvēršanai uz pulksteņa siksnas. Montblanc e-Strap viedā sadaļa un aizsardzības ietvars ir nepārprotami atdalāmas vienības, jo bez izjaukšanas Montblanc e-Strap nemaz nav uzlādējams.

    Montblanc e-Strap nāk komplektā ar ādas siksniņu un nelielu microUSB uzlādes kabeli. Pulksteni katram pašam nāksies piepirkt klāt. Paredzēts, ka pircējs Montblanc e-Strap izmantos kopā ar Montblanc TimeWalker Collection pulksteņiem, bet tas var pamatīgi paplucināt paša maciņu, kontu, bērniem atlikto naudu augstskolai un iekrāto zārkanaudu. Montblanc pulksteņa un Montblanc e-Strap komplektiņš maksās ne mazāk par 3500 eiro.

    Motnblanc e-strap 004

    Labā ziņa ir tā, ka Montblanc e-Strap ir uzliekams uz standarta 22 mm rokas pulksteņu siksniņām, bet ne visām. Pirmkārt siksna nedrīkst būt pārlieku bieza, visticamāk, parasta ādas siksna būs par biezu. Protams, Montblanc piedāvā savas Montblanc „Extreme leather” siksniņas, tās ir plānas un sader ar Montblanc e-Strap. Otrā problēma ir siksnas aizdare – tā nedrīkst atrasties uz apakšdelma, jo tur vieta paredzēta Montblanc e-Strap. Vislabāk Montblanc e-Strap saderēs ar NATO stila mehānisko pulksteņu siksnām, bet arī ne visām.

    Montblanc e-Strap ir neliels 0.9” OLED tehnoloģijas skārienekrāns ar 128 x 36 punktu izšķirtspēju. Ekrāna izvietojums ir ne gluži centrā, kas nepiederas šādas cenu kategorijas ierīcei. Skārienus Montblanc e-Strap ekrāns reģistrē ar kļūdām – nelielais izmantojamais laukums nav pietiekami liels, lai ideāli tiktu izšķirts skāriens no slidināšanas.

    Ekrāns demonstrē pāris nelielas piktogrammas, tas ir pietiekami, lai gūtu vispārēju iespaidu par to, ko Montblanc e-Strap vēlas pavēstīt. Nelielajā ekrānā ir pat iespējams daļēji iepazīties ar e-pastu saturu.

    Motnblanc e-strap 015

    Lielākais iebildums varētu būt pret Montblanc e-Strap izmēriem, precīzāk – biezumu. Montblanc e-Strap tomēr tiek pievienots pie apakšdelma, dažam tas varētu nospiest rokas vēnas vai vienkārši radīt nepatīkamas izjūtas turot rokas uz galda.

    Kopumā jāatzīst, ka par prasīto cenu biju gaidījis ne tikai labāk izvēlētus materiālus, bet arī pašu ierīci nedaudz plānāku, ar glītāku ekrānu (augstāku izšķirtspēju, lielāku ekrāna laukumu). Par to naudu prasās nodrošināt arī bezkontakta uzlādes iespējas un arī kādu jēdzīgāku ūdens noturības pakāpi.

    Viedierīču lietotne un iespējas

    Montblanc e-Strap labi sapratīsies ar gan ar Android, gan arī iOS viedtālruņiem. Faktiski Montblanc e-Strap lietotnes uzstādīšana telefonā ir obligāta, pretējā gadījumā pat Montblanc e-Strap nebūs iespējams savienot ar viedtālruni.

    Android paredzētā lietotne vizuāli un funkcionāli neatšķiras no iOS lietotnes. Tā piedāvā dažus Montblanc e-Strap iestatījumus, pieejas atļaušanu vai liegšanu kādai paziņojumu grupai, akumulatora informāciju (Montblanc e-Strap ekrāniņš par to stāsta tikai kad savienots ar viedtālruni). Montblanc e-Strap lietotne arī vāks datus par ikdienas aktivitātēm, bet informācija būs pieejama tikai no iebūvētā kustību sensora, nekādu citu sensoru (sirdsdarbība utt.) Montblanc e-Strap nav.

    Papildus tam, Montblanc e-Strap var izmantot par kameras slēdža pogu, lai uzņemtu fotogrāfijas. Iespējams, kādam noderēs. Man gluži nekļuva skaidra attālinātās slēdža pogas ideja, jo cilvēkam pietrūkst ne vairāk un ne mazāk kā viena roka, lai turētu viedtālruni un ar otru roku nospiestu Montblanc e-Strap ekrānu, kamēr pats Montblanc e-Strap ar pulksteni atrodas uz… trešās rokas. Protams, ja tev ir pie rokas statīvs ar iespēju pievienot viedtālruni, grupas fotogrāfija izdosies vienkārši lieliska.

    Ar Montblanc e-Strap iespējams arī aktivizēt viedtālruņa meklēšanu ar skaļu Montblanc izvēlētu zvana signālu. Protams, tam arī būs nepieciešams Bluetooth savienojums. Toties ar Montblanc e-Strap varēsi atrast viedtālruni, kuram ir izslēgta skaņa – vismaz ar Android 5.x Lollipop Montblanc e-Strap lietotne spēj aktivizēt pašu skaļāko zvana signālu. Vai tas strādā kopā ar iPhone fizisko skaņas izslēgšanas slēdzīti un dažādām „Netraucēt mani” iespējām Android ražotāju viedtālruņos, nemācēšu komentēt.

    Man nu nemaz nepatika Montblanc e-Strap nespēja darboties bez Bluetooth savienojuma ar viedtālruni. Montblanc e-Strap bez Bluetooth savienojuma nemācēs ne skaitīt soļus, ne rādīt vēsturiski saņemtus paziņojumus, faktiski neko.

    Par atnākušām ziņām, zvaniem vai paziņojumiem vēsta vibrācijas un neliela piktogramma Montblanc e-Strap ekrānā. No e-pasta lietotājs redzēs sūtītāja vārdu un vēstules tēmu. Montblanc e-Strap piedāvās izlasīt saņemtās īsziņas un ieraudzīt zvanītāja vārdu. Tiks nodrošināta iespēja nepalaist garām informācijas paziņojumus no sociālo tīmekļu lietotnēm (iespēja par laimi ir atslēdzama).

    Visjēdzīgākā ir mūzikas pārslēgšanas un apturēšanas iespēja, tā tiešām darbojas un ir ļoti ērta. Bet atkal ir jautājums, vai 3500 eiro vērta pulksteņa īpašnieks uz ielas mēģinās pārslēgt Beyoncé jaunāko hītu.

    Motnblanc e-strap 016

    Noslēgumā

    Montblanc e-Strap izmēģināšanas laikā radās vairāki neatbildēt jautājumi. Pirmais un galvenais – kur ir Montblanc Timewalker Urban Speed pulkstenis? Jo ar man pieejamajiem pulksteņiem Montblanc e-Strap varēja uzmānīt tikai vienam, bet tad nebija iespējas aiztaisīt siksniņu. „Plika” Montblanc e-Strap iegāde bez pulksteņa šķiet dīvaina – diez vai ir prātīgi 350 eiro ekrāniņu piestiprināt pie 100 eiro pulksteņa.

    Jāatzīst, ka pati Montblanc e-Strap ideja būtu pat dēvējama par inovatīvu – Montblanc e-Strap nekādi neplicina pulksteņa akumulatoru, nebojā tā izskatu. Montblanc e-Strap dod iespēju daudziem klasiskiem, dārgiem pulksteņu modeļiem piešķirt viedus vaibstus, nepadarot tos par Frankenšteina monstriem (iespējams, izskatās nedaudz pēc Kvazimodo).

    Uzbūves izpildījums un izmantotie materiāli vēsta, ka Montblanc ir paredzējis pamatīgi nopelnītu uz e-Strap rēķina. Montblanc e-Strap nāk komplektā ar Montblanc TimeWalker Collection pulksteņiem, tātad arī to pašizmaksa būtiski neaug.

    Motnblanc e-strap 021

    Gandrīz ideāli nostrādāta Montblanc e-Strap viedierīcēm paredzētā lietotne, bet atkal – tikko Montblanc e-Strap zūd Bluetooth savienojums ar viedtālruni, zūd arī pilnīgi visas Montblanc e-Strap funkcijas. Ekrāns tikai rādīs nepieciešamību savienot e-Strap ar viedtālruni. Soļu neuzskaitīšana bez Bluetooth savienojuma šķita kaut kas mūsdienām neaptverams.

    Kopumā – Montblanc e-Strap ir laba ideja ar visai pašaubāmu izpildījumu par vājprātīgu cenu. Montblanc e-Strap varētu būt kāds nepabeigts koncepts, bet ne gatavs produkts. Izvēlētais nosaukums arī ir visai khmmm… interesants, jo dažādi cenu salīdzināšanas servisi uzprasa, vai man ir vismaz 18 gadi un uzreiz sāk demonstrēt dažādus rozā un melnus produktus ar pumpiņām vai bez tām, un „strap” nosaukumā.

    Brīnišķīga ideja ar visai pašaubāmu izpildījumu par vājprātīgu cenu.

    Detalizēts novērtējums

    Ekrāns
    5
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    abc
    01.03.2016 11:14

    Pēc kā var spriest ka Tomtom atstājis navigācijas ierīces novārtā ? Par cik man saskarsme ar viņiem ikdiena jau kopš pirmajiem tomtom un garmin… es tā neteiktu!

    01.03.2016 12:08
    Reply to  abc

    TomTom šobrīd ir laikam 2 auto GPS navigācijas līnijas – ar (GO modeļi) un bez satiksmes ziņām (START modeļi). Pa lielam pārējais viss atšķiras ar magnētisku stiprinājumu esamību/ neesamību un ekrāna izmēru.

    Par močiem un smagajiem neko nezinu. Tur droši vien ir mazāka konkurence.

    abc
    01.03.2016 15:06
    Reply to  Artis Abols

    Daudz ko tu nezini… Tomtom kā navigāciju ražotājam vienīgam ir profesionāla kravas auto pārvaldība. http://business.tomtom.com/en_us/products/pro/7250-truck/. Un salīdzināt vajag piem. Garmin ar tomtom vai Becker ar garmin utt. nevis viena ražotāja dažādus cenu līmeņus…. sory bet es tik sacepos par to atstāšanu novārtā… tur viss notiek! Starp norm. navigācijām vispār ir tik 2 lieli konkurenti Tomtom un Garmin. Pārējā pasaule dzīvo uz Igo un telefoniem!

    03.03.2016 13:49
    Reply to  abc

    Neviens nezina tik daudz, cik es nezinu ;)

    Reklāma
    Brīnišķīga ideja ar visai pašaubāmu izpildījumu par vājprātīgu cenu.Montblanc e-Strap apskats