Web Analytics
More
    Reklāma

    Google popularizēs jaunu saziņas standartu

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Google strādājot pie Rich Communications Services popularizēšanas un jaunas lietotnes izveides viedtālruņiem. Rich Communications Services ir saziņas standarts, kas būtu pielīdzināms īsziņām; mūsdienu izpratnē tas nozīmētu, ka sūtītājs un saņēmējs var izmantot katrs savu iemīļoto lietotni, nevis tiek uzspiesta servisa uzturētāja izveidota lietotne.

    Rich Communications Services piedāvā ļoti līdzīgu iespēju klāstu, kāds jau ir pieejams Facebook Messenger, WhatsApp un citiem saziņas servisiem – saraksti, grupu saziņu, datu pārsūtīšanu, informāciju par cilvēka pieejamību tiešsaistē, IP balss zvanus, video zvanus, atrašanās vietas parādīšanu un pat lietotāju “melno sarakstu”.

    Reklāma

    Šobrīd Google sadarbojoties ar América Móvil, Bharti Airtel Ltd, Deutsche Telekom, Etisalat, Globe Telecom, KPN, Millicom, MTN, Orange, PLAY, Smart Communications, Sprint, Telenor Group, TeliaSonera, Telstra, TIM, Turkcell, VimpelCom un Vodafone, lai jauno saziņas standartu ieviestu dzīvē. Sīkāka informācija par universālā saziņas servisa nonākšanu pie lietotājiem netiek sniegta.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    23.02.2016 09:33

    Ideja laba. 5 aplikācijas turēt telefonā lai tikai sazinātos ar visiem (jo tie ”visi” protams lieto katrs savu) ir diezgan nejēdzīgi….

    bombelats
    23.02.2016 12:12

    Ja tas ietekmēs maksas servisus iesaistītajiem mesendžeriem, tad ideja nez vai realizēsies, bet tā apsveicami.

    Didulis
    23.02.2016 11:27

    Interesanti, kādēļ vajag alternatīvu šim – http://xmpp.org/ ?

    Reklāma