Web Analytics
More
    Reklāma

    ARM: mobilo ierīču jaudas 2017. gadā aizsteigsies garām PlayStation 4 un Xbox One

    Jaunākie raksti

    Tehnoloģiju un procesoru arhitektūras dizainu izstrādes uzņēmums ARM uzskata, ka mobilo viedierīču jaudas tuvāko divu gadu laikā aizsteigsies garām esošo spēļu konsoļu jaudām un iespējām. Casual Connect konferences norises laikā ARM pārstāvis atklājis, ka šobrīd tiekot izstrādāti procesori sadarbībā ar Nvidia, Samsung un Texas Instruments, kas spēs piedāvāt līdzvērtīgas jaudas, kādas šobrīd esot PlayStation 4 un Xbox One spēļu konsolēm.

    2017. gada noslēgumā iznāks viedierīču procesori, kuri spēs attēlot ekrānā tik pat iespaidīgu grafiku, kāda ir PlayStation 4 un Xbox One spēļu konsolēm. Protams, šādas jaudas spiedīs viedierīču spēļu izstrādātājus strauji uzlabot spēļu grafisko noformējumu, bet vislielākais ieguvums no pieejamās jaudas būšot virtuālās realitātes ierīču un programmatūras ražotājiem.

    Reklāma

    Digi-Capital paredz, ka virtuālās realitātes spēles jau 2020. gadā apgrozīs vismaz 15 miljardus ASV dolārus. ARM pārstāvis apgalvo, ka esošo flagmaņu viedierīču videokaršu apakšsistēmas var sacensties ar Xbox 360 un PlayStation 3 spēļu konsolēm. Protams, tas nenozīmē, ka divu gadu laikā telefonos varēsim spēlēt Assassin’s Creed vai Call of Duty jaunākās spēļu sērijas. Drīzāk tiek paredzēts milzīgs virtuālās realitātes iespēju lēciens un mobilo ierīču tirgus tālāks triumfs pār klēpjdatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Andrejs
    17.02.2016 10:39

    Un INTEL ar AMD varēs iet uz kapiem? :D Es domāju ka viņi stipri pārspīlē!

    Jānis Lāčaunieks
    17.02.2016 10:54
    Reply to  Andrejs

    Intel un AMD spēlē mazliet citā lauciņā.
    Nav nekāds noslēpums, ka ARM procesori visu laiku paliek arvien efektīvāki, bet vai tiešām gada laikā viņiem izdosies panākt AMD “Jaguāru”? Nu nezinu gan…
    Ja nu vienīgi planšetēs un telefonos nesāksim iebūvēt kārtīgu dzesi :D

    Edgars Labans
    17.02.2016 12:01

    Tas, ka konsoļu veiktspēja vienmēr ir atpalikusi no PC jau ir visparzināma informācija, tagad tā atpaliks arī no mobīlajām ierīcēm. No otras puses varbūt tas nav pat tik slikti priekš konsoļu turētājiem – nav katru gadu dzelži jāatjauno un visas spēles iet.

    Usinss
    17.02.2016 12:30

    Tik pat labi varēja teikt, ka tagadējie ARM jau pērspēj PS1 jaudu. Vēl jau nezinam kas būs nēkamajē konsoļu paaudzē sabāzts. Tik pat labi tur var gadīties kāds nenormāls lēciens, var gadīties,ka pašas konsoles pāries uz Intel bāzētām shēmām. Šis tāds PR gājiens.

    Reklāma