Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā nodibināta start-up uzņēmumu asociācija

    Jaunākie raksti

    Vakar 28 ievērojami Latvijas start-up uzņēmumu komūnas dalībnieki ir apvienojušies un oficiāli izveidojuši „Latvijas Start-up uzņēmumu asociāciju”. Jaunās organizācijas mērķi ir attīstīt Latvijas start-up uzņēmumu ekosistēmu, savienot to ar pārējo pasauli, popularizēt start-up kustību Latvijā un pasaulē, aizstāvēt tās intereses un sekmēt savstarpējo cieņu un sadarbību start-up uzņēmumu starpā.

    Ir svarīgi atzīmēt, ka šī ir pirmā reize Latvijas vēsturē, kad pārstāvji no tehnoloģijās balstītajiem start-up uzņēmumiem, no start-up uzņēmumu kopā strādāšanas telpām, akseleratoriem un citiem kopienas centriem, kā arī investori, riska kapitālisti, pieredzējušas privātpersonas, start-up nozari atbalstoši korporatīvie partneri un pakalpojumu sniedzēji ir sēdušies pie viena galda un apvienojušies vienā organizācijā ar kopīgiem mērķiem.

    Reklāma

    „Latvijas Start-up uzņēmumu asociācijas” valdes priekšsēdētāja, Jekaterina Zaiceva: “Latvijas start-up uzņēmumi ir piesaistījuši vairāk nekā 100 miljonus eiro investīcijas. Šī ir tikai publiski izpaustā informācija. Es esmu pārliecināta, ka Latvijai ir visi nepieciešamie potenciālie priekšnosacījumi, lai kļūtu par Ziemeļaustrumu Eiropas start-up uzņēmumu kustības centru. Mēs jau tagad strādājam pie juridiskas definīcijas, kas atšķirtu start-up uzņēmumus no MVU. Šis ir pirmais solis, lai veidotu regulatoro vidi, kas veicina start-up uzņēmumu ekonomiku. Mums jau ir saraksts ar prioritāriem uzdevumiem un esam gatavi veidot Latviju kā valsti, kas ir atvērta inovācijām un ir pievilcīga ārzemju investoriem.”

    Pašreizējais biedru saraksts ir ļoti daudzpusīgs un ietver Latvijas start-up uzņēmumu flagmaņa „Infogr.am” līdzdibinātāju – Uldi Leitertu, starptautisko veiksmes stāstu, bezpilota lidaparātu ražotāju “Airdog”, Latvijas vecāko un lielāko start-up uzņēmumu kopā strādāšanas telpu „TechHub Riga”, nesenā un veiksmīgā uz zinātni balstīto, pārdošanas darījumu veikušo uzņēmumu „Naco Technologies”, Latvijas Privātā un Riska kapitāla asociāciju, bijušo Latvijas Republikas ekonomikas ministru – Danielu Pavļutu, „Rietumu Bank” valdes locekli – Renātu Lokometu, Eiropas Investīciju Fonda reģionālo menedžeri Krišjāni Zariņu un daudzus citus start-up uzņēmumus, organizācijas un privātpersonas.

    „Latvijas Start-up uzņēmumu asociācija” ir atklāta iniciatīva un tās dibinātāji aicina tai pievienoties jaunus dalībniekus. Asociācijas oficiālais atklāšanas pasākums norisināsies 9. martā pulksten 17:00 „Nordic Club House” telpās, Kalēju ielā 3. Interesenti aicināti pievienoties Facebook pasākumam šeit. Apmeklētājiem tiks dota iespēja uzzināt vairāk par asociāciju, tās mērķiem un dalībniekiem, kā arī iepazīties ar Latvijas start-up uzņēmumu manifestu. Asociācijas potenciālie biedri ir laipni aicināti pievienoties asociācijai atklāšanas pasākumā vai sazinoties ar valdes priekšsēdētāju Jekaterinu Zaicevu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    16.02.2016 15:49

    Vispār interesanta tēma. Esmu biji divos Garage48 pasākumos. Ideāla vieta hedhantingam un ideju zagšanai… un pilnīgi nekādu variantu kaut kādā veidā aizstāvēt savas idejas…

    16.02.2016 19:33
    Reply to  PurvaVelns

    Ideja bez komandas un izpildījuma nav ne plika sūda vērta.

    Gigabaits
    16.02.2016 21:16

    Tur tu kļūdies! Ideja var būt pati vērtīgākā! Tikai tad tev vajag to kaut kādā veidā privatizēt, ja ne, tad atliek vien paļauties uz klienta, cilvēka kam tu gribi šo ideju pārdot, godkāri.
    Mūsdienas ir ideju zagšanas un tiesāšanās laikmets!

    Andish Gonzalez
    17.02.2016 00:39
    Reply to  Gigabaits

    Zagt jau Tu vari, bet tā ir tikai ideja, nevis gatavs produkts! Bez tam, Latvija ir maza.. ja nozagsi ideju šādā pasākumā un pēc tam to gribēsi tepat arī realizēt, Tevi ātri izskaitļos un tad jau tiešām, varbūt sāksi arī piesoļot uz tiesas zāli! ;)

    Tā kā, zagt nav labi, radi pats kaut ko! ;)

    Reklāma