Web Analytics
More
    Reklāma

    Google daļēji nogalinās Picasa, rosina pāriet uz Google Photos

    Jaunākie raksti

    Viens no pirmajiem fotogrāfiju uzkrāšanas tiešsaistes servisiem Google Picasa pārtrauks darbību jau pēc mēneša – 15. martā. Picasa ir 15 gadi, bet serviss nav ticis atjaunināts vismaz piecus gadus, kaut Google Picasa bija viens no populārākajiem servisiem.

    Google nolēmis, kas Picasa dienas ir skaitītas, jo Google Photos platforma strauji ieņem tieši to pašu nišu. Google Picasa lielākā atšķirība no Photos ir Picasa lietotne Windows un Mac datoriem, kamēr Photos pilnībā paļaujas un iespēju nodrošināšanu tīmekļa pārlūkā, bet viedierīcēm ir sava Photos lietotne. Google Picasa bez apjoma ierobežojuma glabā fotogrāfijas līdz 3 megapikseļiem, bet Photos – līdz 16 megapikseļiem.

    Reklāma

    Turpmāk visas Google Picasa ielādētās bildes būs pieejamas Google Photos. Google uzsver, ka vairākas Picasa API funkcijas tiks saglabātas, bet nekāda sīkāka informācija netiek sniegta. Tiek pieļauts, ka vēl vairākus gadus varēsim turpināt izmantot Google Picasa lietotni galddatoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    reiny
    13.02.2016 14:07

    Bet kā tad, ja Picasa izmantoja uz mana HDD esošo bilžu organizēšanai. Tagad cita programma būs jāmeklē? Vai arī ar Chrome to būs jādara?

    13.02.2016 15:08
    Reply to  reiny

    Tiek pieļauts, ka Picasa programma kādus gadus vēl darbosies, bet Google par to neko neprecizē.

    Ar pārlūku tā organizēšana ir drusku… nekāda.

    x
    13.02.2016 15:50
    Reply to  Artis Abols

    Kas tad var notikt desktopa aplikācijai? Tipa, google tur iebūvējusi striķīti, aiz kura paraujot vajadzīgajā brīdī, tā vairs neorganizēs bildes uz diska? Nu, skaips tā dara ar vecajām versijām, bet tur cita lieta jo visam jādarbojas onlainā un saprotams, ka ar jaunākiem API vecie klienti neiet kopā.

    14.02.2016 09:59
    Reply to  x

    Desktopa app glabā bildes arī tīmeklī. Man tas ir būtiski! Un to funkciju var nogriezt.

    Balodis
    13.02.2016 20:47

    Da nu nah to photos. Var jau būt ka ieradumam liels spēks, bet uzskatu ka picasa ir labāka, ko ieliec tas ir. Nav nekādu nelūgtu kolāžu, animāciju un citu figņu veidošanas.

    Balodis
    13.02.2016 21:06

    Paskatījos kas tieši šobrīd ar to photos notiek. Photos lejuplādējamais PC klients vispār ir pārvērsts par miskasti. Fantastastiskākais ir ka mēģinot caur viņu doties uz Google fotoattēli, viņš ver vaļā IE11. Cmon kāds IE11 uz Win10? Pat paklusēšu ka noklusētais pārlūks ir googles paša chrome

    14.02.2016 09:59
    Reply to  Balodis

    Tieši tā!

    Balodis
    13.02.2016 21:12

    Bilžu šērošana un iegulšana pilnīgā pakaļā, ar picasa vispār nesalīdzināt. Lai tie pidersi lieto paši

    Reklāma