Web Analytics
More
    Reklāma

    Ziedo veco zibatmiņu Ziemeļkorejas informēšanai par ārpasauli

    Jaunākie raksti

    Mākoņdatu servisu laikmetā USB zibatmiņas ir kļuvušas gandrīz liekas, tomēr uzņēmīgi ļaudis atraduši veidu, kā izmantot vecās USB zibatmiņas. Tās tiks uzpildītas ar svaigāko informāciju no [relatīvi] brīvās pasaules daļas, pēcāk zibatmiņas tiks ievestas Ziemeļkorejā un izdalītas valsts iedzīvotājiem.

    Pagājušajā nedēļā cilvēktiesību aktīvisti un Silīcija ieleja bezpeļņas Forum 280 norises laikā uzsāka Flash Drives for Freedom projektu, kura ietvaros paredzēts palīdzēt Dienvidkorejas aktīvistu organizācijām. USB zibatmiņās tiks ierakstīti dažādi televīzijas seriāli un filmas no Dienvidkorejas, un pārējās pasaules daļām. Pēcāk USB zibatmiņas tiks iesūtītas Ziemeļkorejā un izdalītas tautai, lai “atšķaidītu” valsts režīma izplatīto ideoloģiju.

    Reklāma

    Līdzīgas idejas “internets” darbojas Kubā, kur arī tīmeklis un visi tā labumi ir faktiski nepieejami. Kubas situācija ir nedaudz citādāka, tomēr valstī valda Kubas komunistiskās partija, kas arī liedz brīvu pieeju internetam. Kubā zeļ un plaukst bezsaistes pirātisms – valstī tiek ievestas dažas USB zibatmiņas ar jaunākajām filmām, grāmatām un mūziku, pēcāk zibatmiņas tiek kopētas un ļoti veikli izplatītas tālāk Kubas iekšienē.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    PurvaVelns
    11.02.2016 14:40

    man ir viena 4 megabaitu fleška. tikai tāda paliela… varu noziedot. relikvija, kā nekā…

    x
    11.02.2016 15:09

    nez, kā šiem tur ar iekārtām, kas var attēlot to kas būs sabāzts fleškās?

    tiešām, neko nezinu par ZK iedzīvotāju sadzīvi, cik daudziem mirstīgajiem ir iespējas lasīt kompī/atskaņot kautvai uz tiem pašiem Elbrusiem.

    Krotow
    11.02.2016 20:41

    Kādreiz līdzīga veidā PSRS no rietumiem veda iekšā plates un papīra literatūru. Tikai hvz kā ZK vienkāršajiem mirstīgajiem ir ar pieeju pie datoriem vispār?

    Y
    12.02.2016 17:43

    Kam šos informēt par ārpasauli? Lai viņi viltos sava dārgā vadoņa Kima kāda-vēl-tur aitu bara “laimē” un izjauktu experimenta tīrību?

    Reklāma