Web Analytics
More
    Reklāma

    Vispasaules Drošāka interneta diena – 9. februārī

    Jaunākie raksti

    2016. gada 9. februārī nu jau 13to gadu pēc kārtas tiks atzīmēta Vispasaules drošāka interneta diena ar saukli “Kopā par labāku internetu!”. Katru gadu visā pasaulē un tostarp Latvijā tiek organizēti izglītojoši un informatīvi pasākumi. Lai uzrunātu plašu mērķauditoriju, aicinot ikvienu domāt par uzvedību internetā, tiek veidots raidījums „Kopā par labāku internetu!”, kura tiešraidi aicinām vērot RīgaTV 24 ēterā 9. februārī plkst. 15:00.

    Ievērojot to, ka internetā mēs pavadām lielu dienas daļu, aktīvi komentējam, pārpublicējam, izmantojam jaunākās sociālās platformas, radot savu interneta saturu, šogad uzsvars likts uz komentēšanas kultūru internetā. Lai izprastu, kāpēc  internetā tik bieži saskaramies ar negatīviem, agresīviem, nepieklājīgiem, anonīmiem, faktu materiālā nebalstītiem, kritiski neizvērtētiem  komentāriem, tiks veidots RīgaTV 24 raidījums ar jauniešu un sabiedrībā atpazīstamu cilvēku, ekspertu, viedokļu līderu dalību studijā. Raidījuma laikā tiksies abas puses – komentāru rakstītāji, lasītāji un slavenības, par kurām visbiežāk Latvijas medijos tiek rakstīts un arī aktīvi komentēts. Konfrontācija raidījuma laikā tiks veidota ar mērķi iejusties „abās ādās”, situāciju komentēs Maija Katkovska (Drošāka interneta centra vadītāja), Jānis Palkavnieks (Draugiem.lv runasvīrs), Kristaps Skutelis (Jauno tehnoloģiju entuziasts un zinātājs, IT profesionālis).

    Reklāma

    Raidījuma tiešraide notiks 9. februārī no 15:00 – 16:00. Aicinām vērot raidījumu tiešraidi, izteikt savas domas RīgaTV 24 twitter kontā  @RIGATV24  un piedalīties konkursā, kas notiks ētera laikā un laimēt pārsteiguma balvas.

    Paralēli RīgaTV 24 raidījumam notiks pedagogu  seminārs “Kopā par labāku internetu!”. Seminārā tiks sniegta informācija par drošību internetā, izmantojamiem materiāliem, mācot drošu interneta lietošanu, diskutēts par mūsdienu jauniešiem, kuri lielu dienas daļu pavada mediju pasaulē, viņu uztveri, interesēm, kā arī pedagoģisko procesu un metodēm, lai attīstītu jauniešu mediju pratību. Arī skolas un bibliotēkas tiek aicinātas organizēt pasākumus, kas veltīti Drošāka interneta dienai 2016. Ar pasākumu sarakstu un sīkāku informāciju par visām aktivitātēm varat iepazīties www.drossinternets.lv. Aicinām aktīvi iesaistīties pasākumos, kopā radot labāku, drošāku un interesantāku interneta vidi!

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    09.02.2016 09:08

    Noņēmu wifi paroli. Ja vajadzēs, lai varu atrunāties, ka torentus kačā kaut kāds deniss

    Reklāma