Web Analytics
More
    Reklāma

    TechChill fokusā finanšu tehnoloģijas un komūnu veidošana

    Jaunākie raksti

    Startup un tehnoloģiju konferences TechChill Baltics, kas šogad norisināsies jau piekto gadu un pulcēs aptuveni 500 reģiona tehnoloģiju uzņēmumu pārstāvjus un entuziastus, fokusā būs biznesa attīstība, izaugsme un startup kopienu stiprināšana.  Sadarbībā ar savstarpējo aizdevumu platformu Twino, konferences paneļdiskusijā tiks pievērsta uzmanība tieši finanšu tehnoloģiju jeb fintech iesācējuzņēmumiem, ņemot vērā šīs nozares straujo izaugsmi un lielo potenciālu Baltijas startup komūnas attīstībā.

    TechChill Baltics Fintech paneļdiskusijā piedalīsies starptautisko pārskaitīju platformas TransferWise viceprezidents izaugsmes jautājumos Nilans Peiris (Nilan Peiris), sīkmaksājumu aplikācijas Monea vadītājs un dibinātājs Mārtiņš Bērziņš un Balderon Capital partneris Džeimss Vaiss (James Wise), diskusiju moderēs savstarpējo aizdevumu platformas Twino vadītājs Jevgeņijs Kazaņins. Diskusijas ietvaros dalībnieki dalīsies pieredzē, cik izdevīgi ir veidot startup tieši Baltijas reģionā, kādi ir trūkumi, un kas būtu nepieciešams, lai veicinātu finanšu tehnoloģiju inovācijas tieši Baltijā.

    Reklāma

    “Inovatīvo finanšu pakalpojumu jeb FinTech nozare pasaulē strauji attīstās. Arī Baltijā radītie FinTech risinājumi jau tagad sekmīgi konkurē globālajā tirgū. Mums ir daudz priekšrocību, lai mēs kļūtu par Eiropas inovatīvo finanšu pakalpojumu centru – zināšanas, cilvēki ar pieredzi finanšu sektorā un infrastruktūra. Aicinu pievienoties diskusijai par nozares pieaugošo lomu, lai, sekmīgi izmantojot visas iespējas un piesaistot kapitāla plūsmu, Rīga kļūtu ne tikai par Baltijas, bet visas Eiropas FinTech centru,” uzsver Jevgeņijs Kazaņins.

    Finanšu tehnoloģiju iesācējuzņēmumi Baltijā piedzīvo strauju izaugsmi, daļēji pateicoties igauņu dibinātās starptautisko pārskaitījumu platformas TransferWise veiksmīgajam piemēram, kas izpelnījies plašu atpazīstamību un pelnīti tiek uzskatīts par pēdējo gadu lielāko veiksmes stāstu. Startup eksperti un investori jau vairākkārt uzsvēruši Baltijas potenciālu finanšu tehnoloģiju jomā, un šo viedokli atspoguļo arī vairāki pēdējo gadu laikā Baltijā radītie fintech uzņēmumi, kas veiksmīgi attīstās un piesaista klientus. Arī jauno uzņēmumu meistarklasē TechHub Academy, kas norisināsies dienu pirms konferences TechChill un dos iespēju cīnīties par gada daudzsološākā startup titulu, divi no 10 uzņēmumiem, kuri izturēja 50 komandu konkurencē, pārstāv tieši finanšu tehnoloģiju sektoru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma