Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla maijā pārtrauks Firefox OS uzturēšanu

    Jaunākie raksti

    Pēdējo divu mēnešu laikā vairāki mazo mobilo operētājsistēmu uzturētāji izziņojuši savas neveiksmes. Microsoft Windows Phone/ Windows 10 Mobile operētājsistēma gada laikā noslīdējusi no 3% pasaules tirgus daļas uz 1%. Jolla cīnās ar nespēju saražot Sailfish OS planšetdatorus, kas varētu novest arī pie Sailfish OS izzušanas.

    Mozilla ziņo, ka viedtālruņu Firefox OS piedzīvos līdzīgu galu. Sagaidāms, ka maijā tiks izlaista Firefox OS 2.6 versija, bet pēc tam Mozilla pārcels visus Firefox OS darbiniekus citu pienākumu veikšanai uzņēmumā. Firefox OS lietotņu veikals turpinās savu darbību, izstrādātāji varēs iesniegt savas lietotnes vēl vismaz gadu.

    Reklāma

    Pagājušajā gadā Mozilla pieņēma lēmumu aiziet no viedtālruņu operētājsistēmu tirgus, jo Android viedierīces cenu un iespēju ziņā bija ļoti pietuvojušās Firefox OS. Tika izlemts, ka Firefox OS turpmāk darbinās Lietu Interneta ierīces, kur paveras plašākas iespējas un tirgus vēl nav pārsātināts ar konkurentu piedāvājumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    05.02.2016 17:00

    Nez kā citiem, bet toreiz viņu paziņojums par OS izstrādāšanu brīdī, kad viņiem jau gāja šavaki salīdzinot ar Chrome bija jocīgs. Es pat teiktu nolemts neveiksmei. Tāpat kā Facebook truba…

    Reklāma