Web Analytics
More
    Reklāma

    Eiropa rosinās atteikties no anonīmiem maksājumiem un priekšapmaksas SIM kartēm

    Jaunākie raksti

    Tiek ziņots, ka Eiropas Komisija grasās ierosināt jaunas likumu normas, kas izskaudīs anonīmus maksājumus tīmeklī. To skaitā varētu būt dažādas kriptovalūtas, piemēram, Bitcoin, kā arī priekšapmaksas maksājumu kartes. Latvijā šāda veida maksājumu kartes nav izplatītas, bet citviet Eiropā tiek piedāvāts noformēt maksājumu karti bez lietotāja identifikācijas; karte līdzinās dāvanu kartei, bet to var izmantot jebkurā veikalā vai bankomātā, gluži kā parastu VISA vai MasterCard maksājumu karti.

    Tāpat Eiropas iekšienē tiks pastiprināta elektronisko maksājumu kontrole, lai mazinātu iespējas pārskaitīt naudu teroristiskām organizācijām. Interpols ziņo, ka teroristiska rakstura organizācijas nav mainījušas norēķinu kārtību un sistēmas jau vairākus gadus, tāpēc maksājumu uzraudzība būs pamatīgs spiediens uz teroristu finansēm.

    Reklāma

    Eiropas Komisija varētu vasarā pieprasīt arī anonīmu priekšapmaksas mobilo sakaru iespēju pilnīgu aizliegumu. Tas nozīmētu nevis pamata pakalpojuma aizliegšanu, bet gan to, ka visiem mobilo sakaru operatori izsniegtajiem numuriem būs jābūt reģistrētiem uz fizisku vai juridisku personu. Numuri bez piesaistes personai vairs netiks izsniegti, kā arī nāksies reģistrēt esošus telefonu numurus.

    Tiek pieļauts, ka Eiropas Komisija ar likumprojektiem nāks klajā jūnija sākumā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    04.02.2016 13:30

    Šaubos, ka tas izies cauri. Bez tam Bitcoin var reāli aizliegt tikai pieņemt uzņēmumiem, privātpersonu datplūsma caur Tor nav reāli izkontrolējama.

    Vārds
    04.02.2016 17:45

    Eiropas vadoņi paši taisa problēmas, atverot ārējās robežas un uzņemot riska grupu. Bet cīnīties ar sekām acīmredzot vēlas, ierobežojot vietējo pilsoniskās brīvības.

    Prusljix
    05.02.2016 09:19

    Es tikai par!
    Ja atceļ ģeozonējumu, tad neredzu vsp nekādu vajadzību pēc nezināmiem maksājumiem. Es uzskatu- ja esi godīgs un tev nav ko slēpt, tad nav ko uztruakties, un viss, kas tiek darīts nāk tikai par labu tavai drošībai.

    Y
    05.02.2016 09:33
    Reply to  Prusljix

    Tavai drošībai par labu nāktu, ja tevi iespundētu istabā ar 24.stundu uzraudzību diennaktī un sienām ar matračiem.
    Tev taču nau ko slēpt un it visā vēlies dalīties ar Lielo Brāli..

    Prusljix
    05.02.2016 15:34
    Reply to  Y

    Nevajag aiziet galējībās. Bet ir jāsaprot, ka arī digitālajā pasaulē ir jāievieš kkādi likumi. Ar finanšu darījumiem noteikti- nedrīkst būt tā, ka tiek pārpumpētas milzīgas naudas summas bez “pirkstu nospiedumiem”. Vai arī saņem draudus no telefona nr, kurš nevienam nepieder.
    Tad jau arī dzīvo bez pases, ja gribi būt tik noslēpumains.

    05.02.2016 16:17
    Reply to  Prusljix

    Neesi domājis par pārcelšanos uz Putina Krieviju? Tev tur varētu patikt. Daļa no šīm idejām jau tur ir ieguvušas likuma spēku, pārējās ir projektā.

    Bet milzīgu naudas summu pārpumpēšanai Eiropā populārākais veids ir 500 eiro banknotes koferos, tās tad vajadzētu aizliegt pa priekšu, nevis pseidoanonīmo Bitcoin, kas ir pat labāk izsekojams par skaidru naudu.

    Y
    05.02.2016 22:11
    Reply to  Kristaps K.

    Valstīs, kurās ir savas stingrākas tiesiskuma tradīcijas, lai ir kā ir. Bet brīvajai it kā Eiropai tas ir solis atpakaļ. Jo kas grib noziedzīgai darbībai, vienmēr var uz bomzi noformēt, bet tāpēc jau nevajag apgrūtināt parastus pilsoņus.

    Prusljix
    08.02.2016 09:18
    Reply to  Y

    Pasaki, kā tevi- parasto pilsoni , tas apgrūtina? Cik daudz iepērcies ar bitcoin un priekšapmaksas bankas kartēm?

    Reklāma