Web Analytics
More
    Reklāma

    Android februārī: Marshmallow knapi pārlīdis 1%

    Jaunākie raksti

    Android 6.0 Marshmallow pagaidām ir bijusi visai liela vilšanās. Mobilās operētājsistēmas jaunākā versija tikai šomēnes ir spējusi pārkāpt 1% izplatību Android viedierīcēs, sasniedzot 1.2%. Pirms mēneša Marshmallow bija 0.7%, vēl pirms tam 0.5%. Trakākais ir fakts, ka vēl šogad lieli ražotāji turpina izlaist viedtālruņus ar Lollipop operētājsistēmu (piemēram, Samsung Galaxy A5 2016 modelis), pat centralizēti atjaunojamais Android Wear vēl arvien uzskatāms par Lollipop operētājsistēmas paveidu.

    Android 5.0 un 5.1 Lollipop turpina lēnu izaugsmi, lai kādreiz kļūtu par izplatītāko Android operētājsistēmas versiju. Android 2.2 Froyo ar 0.1% izplatību statistikā vēl uzrādās, bet šo jau kādu laiku vairs nevar uzskatīt par aktuālu Android operētājsistēmas versiju.

    Reklāma

    Tiek pieļauts, ka Marshmallow nepopularitāte un Lollipop popularitāte būtu skaidrojama ar milzīgo jauno iespēju klāstu, kad šīs abas jaunākās operētājsistēmas versijas salīdzina ar KitKat. Bet Marshmallow no Lollipop vizuāli tikpat kā neatšķiras, arī iespēju klāsts nav būtiski audzis, tāpēc ražotāji slinko ar Marshmallow izvēli pār Lollipop.

    Clipboard01

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jack3D
    04.02.2016 12:46

    Nav ko raudāt par kaut kādām vilšanām. Ne visiem ir Nexus telefoni, kuriem atjauninājums jau sen atnācis. Sievas Sony Z3 Compact ar nepacietību abi gaidām un neesam vēl sagaidījuši Marshmalowu. Tāpat kā simtiem tūkstošu citu Android telefonu lietotāji.

    Ar to gribu pateikt, ka ja visi ražotāji izlaistu saviem telefoniem Marshmalowu, tad procents būt daudz lielāks. Problēma nav Marshmalowā, bet ražotājos, kas nezin, kā labāk sačakrēt stock androidu.

    P.S. Pats lietoju iPhone.

    Jack3D
    04.02.2016 12:49
    Reply to  Jack3D

    Par ražotājiem gribēju teikt to, ka viņi entos mēnešus, pat pusgadu velk gumiju un nespēj palaist savām ierīcēm jaunāko Android sistēmu. Un tad taisa kaut kādus bezjēdzīgus rakstus, kāds Marshmalow ir vilšanās! :D

    Ernests
    04.02.2016 13:40
    Reply to  Jack3D

    Piekritīšu tev, jo pat manaM S6 Edge Plus ir 5.1.1 un 6.0 nav piejams. Problēma nav tajā, ka neviens viņu negrib, bet tajā, ka nav pieejams. :D

    Rūdolfs Rancāns
    04.02.2016 17:11

    Man, savukārt, 1.2% šķiet daudz.

    Juris
    05.02.2016 09:04

    Cik vispār ir Android modeļi ar oficiālu sesto versiju? 4 Nexus telefoni un gan jau vēl pāris augsto plauktu telefoni, tāpēc % ir pat salīdzinoši liels

    Reklāma