Web Analytics
More
    Reklāma

    MediaTek darbinātos Android KitKat viedtālruņos atklāts drošības caurums

    Jaunākie raksti

    Lai arī MediaTek cenšas kliedēt satraukumu, tomēr drošības pētnieki uzsver, ka MediaTek darbinātām viedierīcēm ar Android 4.4 KitKat operētājsistēmu atklāts būtisks drošības apdraudējums. MediaTek Android 4.4 KitKat ierīcēm varot salīdzinoši vienkārši atvērt root pieejas tiesības bez lietotāja ziņas, pēcāk lietotāju var izspiegot, kopēt datus un saziņu.

    MediaTek pārstāvji ir apstiprinājuši, ka tik tiešām šāds drošības caurums ir atklāts MediaTek darbinātām Android 4.4 KitKat ierīcēm un uzņēmums strādā, lai šo nepilnību novērstu.

    Reklāma

    Ne MediaTek, nedz arī kāds no viedierīču ražotājiem nav pacenties izziņot, kuras ierīces šī programmatūras kļūda var ietekmēt. Pēdējie Google statistikas dati parāda, ka Android KitKat operētājsistēma vēl arvien ir līderis ar 36.1% no visām Android viedierīcēm, tomēr KitKat decembrī piedzīvojis kritumu no 36.6% vēl novembrī.

    Zinot MediaTek procesoru darbināto viedierīču operētājsistēmu jauninājumu saņemšanas tempus, gribētos apgalvot, ka kritiskā kļūda programmatūrā tā arī nekad netiks salabota.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    30.01.2016 16:58

    Hai kvalitii , čīp praiss…
    Vīrusrakstītāji jau sen šādā veidā ir aptripe*ojuši puspasaules ķīnieštelefonus .
    un vainu šeku vairāk gribētu velt nevis uz Mediatek`u bet gan “ražotājiem” , jo lai vai
    procī ir caurums – saprātīgi sarakstot softu dzelzim , to var novērst .

    Kaspars
    31.01.2016 13:57

    Jā tas ir būtiski, jo ar Mediatek darbinātajos aparātos, kur ir kitkat noteikti glabājās visi noslēpumi un milzīgas summas. Nedomāju, ka hakeriem interesēs uzlaus vecus budžetniekus, ja nu vienīgi lai uzjautrinātos.

    x
    31.01.2016 14:16
    Reply to  Kaspars

    gribi noslēpt ko vērtīgu – noliec to labi redzamā vietā

    Reklāma