Web Analytics
More
    Reklāma

    Tiesvedība atklāj ilgi glabātus Google un Android noslēpumus

    Jaunākie raksti

    Tiesas zālē Google pārstāvji pamatīgi nosirmojuši, jo Oracle atklāja par Google vairākus stingrā slepenībā turētus faktus. Daudzi fakti bija aptuveni nojaušami, tomēr Google labprāt tos nebūtu precizējusi.

    Android operētājsistēma kopš 2008. gada radījusi Google peļņu aptuveni 31 miljarda dolāru apjomā. Oracle pārstāvis arī atklājis, ka Google 2014. gadā maksāja Apple 1 miljardu dolāru par to vien, lai iPhone Safari meklēšanas serviss būtu Google. Nesen Apple izvēlējās Microsoft Bing kā galveno meklētāju Siri un Spotlight lietotnēs.

    Reklāma

    Google Android bizness sastāv no trīs daļām: lietotāji iepērkas Google Play un Google paņem 30%. YouTube, Google Search, Google Play Store un Gmail lietotnes tiek licencētas viedierīču ražotājiem, kas ienes pamatīgu naudas apjomu. Un treškārt – Android lietotnēs tiek demonstrētas reklāmas.

    Sagatavotajos tiesas dokumentos Google bija vairākkārt uzsvērusi, ka iepriekš minētie dati ir pilnīgi konfidenciāli un plašākai publikai tie nav domāti, jo var radīt milzīgu negatīvu ietekmi uz Google biznesu. Oracle pārstāvji pamanījušies šo informāciju izpaust. Oracle uzsāka tiesvedību pret Google par Java koda neatļautu izmatošanu Android. Oracle vēlas piedzīt vienu miljardu ASV dolāru.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    be
    23.01.2016 14:01

    KURŠ no siem faktiem ir kadam parsteigums?? Kads domaja, ka Android ir hobijs viniem??

    bombelats
    23.01.2016 22:31
    Reply to  be

    Droši vien, ka runa iet par šī “hobija” ieņēmumiem.

    Reklāma