Web Analytics
More
    Reklāma

    Linux ievainojamība ietekmē arī 66% Android viedtālruņu

    Jaunākie raksti

    Tikko atklāta jauna Linux ievainojamība, kas skar arī Android lietotājus. Drošības pētnieku Perception Point Research komanda norāda, ka šī Linux ievainojamība ir jau vismaz kopš 2012. gada un tā skar 66% Android viedierīču. Pagaidām nav apzināts neviens gadījums, kad jaunatklāto ievainojamību kāds būtu mēģinājis izmantot.

    Perception Point Research komanda uzsver, ka Linux ievainojamību būtu jāaizlāpa nekavējoties. Tiek pieļauts, ka ļaundabīga programmatūra ar ievainojamības palīdzību spēj apiet Android aizsardzības un piekļūt vairākām būtiskām operētājsistēmas funkcijām – kamerai, mikrofonam, GPS datiem un pat lietotāja personīgajai informācijai.

    Reklāma

    Google pasteidzās norādīt, ka tehnoloģiju giganta drošības speciālisti teorētisku trešo pušu lietotņu nesankcionētu piekļuvi dažādiem datiem un funkcijām noliedz. Google arī uzsver, ka ievainojamība apdraud daudz mazāku viedierīču skaitu un drošības jauninājums viedierīcēm gaidāms jau martā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    8 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    nabadanga
    22.01.2016 13:55

    Kursoristi, vai var kaut kā noregulēt, lai pretīgas reklāmas nebojā vēlēšanos lasīt rakstus?

    22.01.2016 14:09
    Reply to  nabadanga

    Paldies par komentāru! Atslēdzu dažas kategorijas AdSensē, lai nerādās pavisam briesmīgas lietas. Atvaino un dod ziņu, ja tomēr vēl rādīsies kaut kādas nesmukas reklāmas.

    Gigabaits
    22.01.2016 20:05

    Vai tad adsense nerādīja tikai tās lietas kas attiecīgo cilvēku varētu interesēt?

    22.01.2016 20:21
    Reply to  Gigabaits

    Rāda gan, bet man ir iespēja atslēgt konkrētas reklāmas vai to kategorijas. Kaut kā līdz šim nebiju par to aizdomājies, taču piekrītu, ka nabadanga parādītā bilde ir briesmīga.

    davfreim
    22.01.2016 20:42

    Neredzu neko briesmīgu, psoriāze ir reāla slimība, ar kuru saskaras pāris % sabiedrības, tā nav lipīga, parasti ģenetiski predispozēda slimība, kura izpaužas ar baltām zvīņojušām krevelēm, niezi, daudziem bonusā artrīts, bieži skar locītavu virsmas, var būt arī galvas matainajā daļā.

    Šādi cilvēki ir, tieši tādi kā bildē staigā riņķī, jo slimība nav ārstējama, to var tikai “apārstēt”. Nekas pretīgs, cilvēki neizvēlas šādi staigāt riņķī un slimību neiegūst kaitīgo ieradumu dēļ.

    Vārds
    22.01.2016 23:00
    Reply to  davfreim

    Vispār, man arī ir psoriāze, tikai ne tik smagā formā. Parasti ziemā plaisā āda pie pirkstu kauliņiem. Domāju, dabūju dēļ smagu notikumu izraisītā stresa, kas vienbrīd bija dzīvē, jo pirms tam nekā tāda nebija.

    davfreim
    22.01.2016 23:49
    Reply to  Vārds

    Stress palīdz attīstīties jebkurai kaitei, bet bez ģenētiskas predispoīcijas, tikai stresa dēļ psoriāze neatīstās. :)

    Vārds
    24.01.2016 14:12
    Reply to  davfreim

    Nu, kas papriekš – vista vai ola, zinātnieki joprojām strīdas:)

    Reklāma