Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple spēj nedaudz audzēt datoru pārdošanu strauji krītošā tirgū

    Jaunākie raksti

    Apple kārtējo reizi spējis izbrīnīt pat optimistiskākos analītiķus ar jaunākajiem datoru pārdošanas rezultātiem. Lielākie datoru ražotāji Lenovo, HP, Dell, ASUS un Acer piedzīvojuši pārdošanas apjomu kritumu, kamēr Apple spējis ne tikai pārspēt iepriekšējā perioda pārdošanas apjomus ASV, bet pat iespiesties datoru ražotāju topa pieciniekā.

    2015. gada pēdējos trīs mēnešos Apple piegādājis 5.7 miljonus datoru, ieņemot 7.5% no kopējā ASV datoru tirgus. Pirms gada Apple piegādāja 5.5 miljonus datoru un aizņēma 6.5% no datoru tirgus ASV.

    Reklāma

    Visi datoru ražotāji kopā pasaulē piegādājuši 75.7 miljonus datoru pēdējā ceturkšņa laikā, kas ir 8.3% kritums pret 2014. gada to pašu periodu. Vislielākie zaudētāji ar krītošiem datoru pārdošanas apjomiem ir Acer un Lenovo.

    gartner_4Q15_global
    Datoru piegādes (tūkstošos gab.) visā pasaulē 2015. gada ceturtajā ceturksnī (Gartner)
    Datoru piegādes ASV 2015. gada ceturtajā ceturksnī (Gartner)
    Datoru piegādes (tūkstošos gab.) ASV 2015. gada ceturtajā ceturksnī (Gartner)
    gartner_4Q15_us_trend
    Apple ASV tirgus daļa (Gartner)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Usinss
    14.01.2016 23:41

    Nu ko var pūst te sazin ko. Normāli, ka līkne iet viļņveidīgi. Cilvēki sapērk brendus. Tad notur vismaz 5 gadus un tad lēnām sāk mainīt. Nav jau visi geimeri. Lielās korporācijas ļoti taupīgi pret PC izturas, nopērk un 5 gadus kā minimums noslogo PC, tad PC sāk savu rotāciju, dodas uz mazākprasīgām nodaļām, līdz tiek utilizets, uzdāvināts darbiniekiem-entuziastiem…

    Reklāma