Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple var nākties izveidot lietotni pārejai no iPhone uz Android

    Jaunākie raksti

    Septembrī Apple izlaida Move to iOS lietotni, kas paredzēta vienkāršotai Android lietotāju pārejai uz iOS operētājsistēmu, pārnesot dokumentus, fotogrāfijas, kontaktu informāciju un kalendārus. Tiek ziņots, ka Apple šobrīd strādājot arī pie lietotnes, kas ļaus tik pat vienkārši pāriet no iOS uz Android.

    Informācija norāda, ka Apple to nedara gluži aiz laba prāta, bet bailēs no Eiropas Savienības lielajiem mobilo sakaru operatoriem. Pagaidām tas nav oficiāli apstiprināts, bet tiek pieļauts, ka Eiropas Savienības mobilo sakaru operatori ir Apple norādījuši, ka šādai pāriešanas iespējai ir jābūt pieejamai.

    Reklāma

    Visticamāk, Apple ir piekritis lietotnes izveidei, lai iOS lietotāji varētu pāriet uz Android, pretējā gadījumā tiktu uzsākta tiesvedība pret Apple par mākslīgu lietotāju piesaisti iOS, pēcāk nelaižot tos vaļā no ciešajām skavām.

    Vēl oktobrī Apple atklāja, ka Android lietotāji ir tiek, kas veido vislielāko iPhone pārdošanas apjomu kāpumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    11.01.2016 09:54

    Kaut kā neticu, nevar neko tādu uzspiest, kāpēc ražotājam būtu jānodrošina kaut kas priekš citiem ražotājiem?

    PurvaVelns
    11.01.2016 10:16
    Reply to  davfreim

    fišku nesaproti. Nav stāsts par ražotājiem, bet par os.

    davfreim
    11.01.2016 10:18
    Reply to  PurvaVelns

    Un kāda atšķirība OS arī ir ražotāja produkts, kāpēc viņam būtu jāražo kaut kas citiem?

    PurvaVelns
    11.01.2016 10:32
    Reply to  davfreim

    Tāpēc, ka jābūt ir izvēles iespējām. Nerunājot konkrēti par kādiem os – esmu saskāries ar sittuācijām, kad kaut ko vajag izmainīt – cilvēki nočakarējas, beigās atmet ar roku un neizmaina. Te fakts ir tāds, ka Apple taisa tādu aplikāciju. Diez vai tas vnk ir kādu operātoru untums – arī operātoriem ir izdevīgi tirgot apple – lielāka peļņa. Diez vai šādas aplikācijas dēļ samazināsies ios lietotāju skaits – uzttraukumam nav pamata.

    davfreim
    11.01.2016 15:58
    Reply to  PurvaVelns

    Es atkal apšaubu šādas ziņas patiesumu, kamēr nespiedīs aiz laba prāta nedomāju, ka taisīs kaut ko.

    TR
    11.01.2016 10:29
    Reply to  davfreim

    Var.. Runa iet par patērētāju tiesību un interešu aizsardzību, kā arī konkurences vairošanu.. ES šinī ziņā ir sevišķi aktīva..Doma tam apakšā, visticamāk, ir tāda, ka liekot radīt Apple lietotni ar kuru atvieglotu pāreju no Apple uz Android ierīcēm, lietotāji tik ļoti vairs nebaidītos pāriet no Apple uz Android… Savukārt, apgrūtinot šo pāreju, Apple ierobežo konkurenci un patērētāja tiesības brīvi izvēlēties ierīces.. Nezinu cik nu tas tiešām attur lietotājus pāriet no viena uz otru, bet teorijā, tas izklausās pietiekami ticami un ES institūciju ideoloģijai atbilstoši.. Līdzīgs piemērs ir ar lādētājiem, kurus visām mobilajām ierīcēm, planšetēm utt. ES ir iecerējusi vienādot, piespiežot ražotājiem pāriet uz vienotu standartu visā ES, ja tie šeit vēlas nodarboties ar ierīču pārdošanu..

    Uldis M.
    11.01.2016 13:48

    Nedomāju ka šis ir būtisks kritērijs lai kāds pārietu vai nepārietu no iOS uz Androīdu.
    Manuprāt, biežākais iOS platformas pamešanas iemesls ir: “jaunais iPhone ir ok, bet pārāk dārgs, tāpēc izvēlējos krietni lētāku Androīdu kurš pēc parametriem ir pat labāks!”
    Savukārt datu pārnešana parasti ir pēdējais par ko cilvēki domā izvēloties jaunu telefonu, un par to sāk domāt tikai tad kad pārliek SIM karti jaunajā aparātā un saprot ka tas ir galīgi tukšs.

    Dairis Jankovskis
    11.01.2016 18:07
    Reply to  Uldis M.

    “krietni lētāku Androīdu kurš pēc parametriem ir pat labāks”
    Nepiekrītu! Kurš App tev strādā uz Android ātrāk nekā uz iPhone? Un iPhone gadījumā praktiski uz visu pietiek ar Apple proci un 1GB RAM, kas savukārt ir nepietiekami Android ierīcēm!

    Dummy Apps ir vajadzīgs, lai nebūtu 10x jāpārbauda, kas nokopējās un kas nē.

    Uldis M.
    12.01.2016 09:03

    Nestāsti to man! Es esmu i-lietotājs un visu šo labi zinu. Runāju par citiem pārbēdzējiem – par to kā viņi izvēlas savu nākamo telefonu un kā pamato savu izvēli… Esmu dzīvē vairākas šādas pārmigrēšanas redzējis – kad cilvēks kurš sausi vadās pēc plikiem tehniskajiem rādītājiem pāriet no iPhone uz Androīdu. Parasti pēc kāda laika nākas dzirdēt ka ar daudz ko nav apmierināts, bet nu iegādāts ir, jālieto ir un pamazām jau pierod.

    Uldis
    11.01.2016 17:30

    Šīm aplikācijām nav tik liela nozīme pārejot no viena OS uz otru jo būtībā gandrīz katrs smartphone lietotājs lieto google mail un visādus citus backup palīgus un no tiem arī var iegūt visu vajadzīgo info. Man ir viens paziņa kas burtiski nedēļu atpakaļ iegādājās iphone 6s plus un es viņam teicu lai lieto Move to IOS aplikāciju lai pārnestu visus kalendāra ierakstus un telefona nummurus (kas arī viņam bija pats galvenais ko gribēja saglabāt), bet, nezinu kādu iemeslu dēļ, tā aplikācija negribēja strādāt, tāpēc atmeta ar roku un uzstādīja kā jaunu ierīci neko nepārnesot. Bet līdzko viņš pievienoja google account, viņš ieguva visu vajadzīgo info, jo android phone bija visu backup’ojis tur. Tā kā Move to iOS ir papildus veids kā pārnest visus failus, bet tas nav vienīgais un noteikti arī ne pats labākais. Un ja godīgi, es dotu priekšroku nepārlādēt pilnīgi visu info uz jauno telefonu.

    davfreim
    12.01.2016 17:17

    Apple is not, in fact, working on a migration tool to help iPhone owners switch to Android, a spokesperson said on Monday, in a rare instance of the company commenting on rumors.

    “There is no truth to this rumor,” Trudy Muller explained to BuzzFeed News. “We are entirely focused on switching users from Android to iPhone, and that is going great.”

    Reklāma