Web Analytics
More
    Reklāma

    Google 2015. gada laikā no meklēšanas dzēsa 560 miljonus pirātisku saišu

    Jaunākie raksti

    Autortiesību turētāji prasījuši Google no meklēšanas rezultātiem gada laikā aizvākt 560 000 000 saišu, kas saturējuši ar autortiesībām aizsargātu saturu. Tas ir 60% kāpums, kad salīdzina ar pirms gada aizvāktajiem meklēšanas rezultātiem. Pēdējo pāris gadu laikā autortiesību turētāji pārpludinājuši Google ar saviem pieprasījumiem noņemt meklēšanas rezultātus un sagaidāms, ka turpmākajos gados pieprasījumu skaits tikai augs.

    Lielāko pieprasījumu daļu sūta mūzikas un filmu industrijas. Google atklāj, ka tik tiešām tiek noņemti gandrīz visi nevēlami meklēšanas rezultāti. Vislielākais sūdzību apjoms ir par chomikuj.pl, rapidgator.net un uploaded.net datu apmaiņas servisiem.

    Reklāma

    Vislielāko meklēšanas rezultātu noņemšanas pieprasījumu skaitu Google saņem no Lielbritānijas mūzikas industrijas giganta BPI, kas 2015. gada laikā pieprasījis noņemt 65 miljonus meklēšanas rezultātu. Google norāda, ka pieprasījumi tiekot apstrādāti aptuveni sešu stundu laikā, bet tāpat ir jārēķinās, ka gada laikā aizvāktie 560 000 000 rezultāti ir ļoti niecīga daļa no tīmekļa pirātisma.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma