Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievijā no nākamā gada tiks bloķētas lielākās “torrentu” lapas

    Jaunākie raksti

    Šis gads pirātismam ir bijis skarbs – visā pasaulē slēgtas vai bloķētas neskaitāmas pirātismu atbalstošas tīmekļa lapas. Arī Krievija piebiedrosies pirātisma apkarotājiem, nākamajā gadā bloķējot 15 lielākās “torrentu” lapas, kas tiek uzturētas Krievijas teritorijā.

    Vēsturiski Krievija bijis ērts un drošs patvērums dažādiem nelegāliem tīmekļa projektiem, tomēr nākamais gads tiem gaidāms skarbs. Vēl septembrī Krievija bloķēja 280 pirātismu atbalstošas tīmekļa lapas. Cietis pat lielākais nelegāla satura resurss RUTracker, kas ieguldīja milzīgu darbu un līdzekļus, lai izvairītos no bloķēšanas.

    Reklāma

    Protams, šādas darbības parasti noved pie runām par VPN un proxy izmantošanu, tomēr tiek norādīts, ka 95% lietotāju nekad neko tamlīdzīgu nemēģinās paveikt.

    Krievijas telekomunikāciju uzraugs Roskomnadzor (krieviski: Роскомнадзор) veicis aptauju, kurā vaicāts, kāpēc iedzīvotāji izmanto pirātisku satura iegūšanu. Protams, 37% norādījuši, ka nevēlas par programmatūru, mūziku un video maksāt, 36% norādījuši “citus iemeslus”, piebilstot, ka legāli nemaz vēlamo saturu (pārsvarā televīzijas seriālus) iegūt nav iespējams. 17% norādījuši, ka nezinot, kur saturu iegūt legāli. Tikai 10% atklājuši, ka “torrentus” neizmanto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    davfreim
    30.12.2015 19:19

    Smadzeņu skalošanas aparāts turpina rullēt.

    betonss
    02.01.2016 09:02

    torrenti bija un būs ko tur viņi var slēgt ir tak daudz ārzemju serveri kur krievu torrentus kačāt.

    Reklāma