Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvija Baltijas līderis pasaulē ātrākā interneta topā

    Jaunākie raksti

    Latvija vienīgā no Baltijas iekļuvusi to 10 valstu topā, kas iedzīvotājiem nodrošina labāko fiksēto platjoslas internetu ar ātrumu virs 25 megabitiem sekundē (Mbit/sek). Latvijas piedāvājums pasaulē ieņem ceturto, bet Eiropā trešo vietu, noskaidrots starptautiskās interneta tehnoloģiju kompānijas “Akamai Technologies” jaunākajā ceturkšņa ziņojumā.

    Lattelecom optiskais internets ar ātrumu līdz 1 Gbit/sek pieejams 480 tūkstošiem klientu, savukārt modernizētais vara kabeļu tīkls ar ātrumu līdz 60 Mbit/sek jau tuvākajā laikā būs pieejams 180 tūkstošiem klientu. Būtiskas investīcijas valsts nozīmes infrastruktūras attīstībā ļauj nodrošināt internetu ar ātrumu virs 25 Mbit/sek vairāk nekā pusei Latvijas mājsaimniecību. Plašais pārklājums ir viens no faktoriem, kas ļāvis būt līdzās tādām lielvalstīm kā Zviedrija, Norvēģija un Dienvidkoreja, bet aiz sevis atstāt Honkongu, Šveici, Japānu, kā arī Nīderlandi.

    Reklāma

    „Nešaubīgi varam teikt, ka kopumā Latvijai ir ne vien Baltijā, bet arī Eiropā labākā interneta infrastruktūra. Tāpēc būtiski, lai uzņēmumi un valsts institūcijas aktīvāk izmantotu ātrā interneta priekšrocības. Lielāka dinamika vajadzīga informācijas un komunikāciju tehnoloģiju risinājumu lietošanā, lai attīstītu mūsdienīgus e-pakalpojumus, optimizētu izmaksas un radītu jaunu pievienoto vērtību,“ skaidro Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis.

    Lattelecom ir vadošais pakalpojumu sniedzējs Latvijā, kas piedāvā integrētus elektronisko sakaru un IT pakalpojumus, sniedz telekomunikāciju, tīklu projektēšanas un izbūves pakalpojumus. Lattelecom nodrošina arī datu pārraides un IT infrastruktūras risinājumus, interneta un kontaktu centra pakalpojumus, kā arī biznesa procesu ārpakalpojumus. Lattelecom grupu veido seši uzņēmumi: Lattelecom, Lattelecom Technology, Lattelecom BPO, Citrus Solutions, Baltijas Datoru Akadēmija un Media 360.

    Akamai pētījums veikts, lai noskaidrotu interneta pieslēgšanās ātrumu, platjoslas interneta kvalitāti, kā arī kopējās nozares tendences starp tehnoloģiju ziņā attīstītākajām pasaules valstīm.

    AvotsAkamai
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kurlander
    29.12.2015 11:17

    Ņu ja, tad jau kaut kādiem skandināvieem atliek rīkot rebes ar LR valdību, lai pievāktu šos vēl atlikušos Latvijas industrijas flagmaņus.

    Toms
    29.12.2015 11:33

    Un tad manā ciemā kabeļa nav vēljoprojām, bet blakus pagastā (7km) drīz jau būs optika. Not good at all…

    Kristaps Pūtelis
    31.12.2015 03:48
    Reply to  Toms

    Ja ir pieprasījums, ir piedāvājums… tā kā tad jau varbūt pacenties savākt vairāk vēl citus sava ciema iedzīvotājus, kas interesējas par kabeļiem un optikām… un uzrakstiet iesniegumu… kas zin – varbūt brīnumi notiek. :D

    Reklāma