Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV reģistrēti 45 000 droni, bargi sodi par nereģistrēšanu

    Jaunākie raksti

    ASV Federālā Aviācijas Administrācija paziņojusi, ka pirmajās dienās pēc dronu reģistrācijas likuma piereģistrēti 45 000 bezpilota lidaparāti. ASV pirms lidināšanas ir jāreģistrē visi bezpilota lidaparāti, kuru svars pārsniedz 250 gramus un ir līdz 25 kilogramiem. Reģistrācija ir elektroniska un bez maksas. Lidaparāta īpašnieks varēs izvēlēties, izmantot esošu lidaparāta sērijas numuru vai to saņemt no Aviācijas Administrācijas. Reģistrācijas numuram būs jāatrodas uz lidaparāta – iegravētam vai uzlīmētam. Reģistrācijas numurs var būt paslēpts arī zem kāda vāka, pie akumulatora u.tml.

    Soda naudas par bezpilota lidaparāta nereģistrētu lidināšanu vai lidošanu aizliegtās zonās var sasniegt pat 27 500 dolāru. Soda naudas apmēri tikšot tuvināti īsta pilota atbildības.

    Reklāma

    ASV Federālā Aviācijas Administrācija pieļauj, ka pēc šī gada Ziemassvētku un Jaunā gada dāvanu saņemšanas tiks reģistrēti aptuveni 400 000 bezpilota lidaparāti. Dronu var reģistrēt persona, kas sasniegusi vismaz 13 gadu vecumu. Bezpilota lidaparātu reģistrā var tikt iekļauti arī ārvalstnieki. Tas pamatojams ar mākslas, sporta un dokumentālo filmu uzņemšanai nepieciešamo bezpilota lidaparātu reģistrēšanu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma