Web Analytics
More
    Reklāma

    iPhone 6s pievilina Android lietotājus iepriekš neredzētā skaitā

    Jaunākie raksti

    Apple iPhone katru gadu izsauc apbrīnu zīmola fanu starpā, tomēr iPhone palēnām ierāda vietu arī Android flagmaņiem, pārvilinot to lietotājus Apple skavās. Jaunākā informācija liecina, ka šogad ar iPhone 6s un iPhone 6s Plus izdevies uz pareizā ceļa vest rekordlielu Android lietotāju skaitu.

    Consumer Intelligence Research Partners pētījums atklājis, ka 26% jaunā iPhone 6s pircēju iepriekš lietojuši Android viedierīces. Šāds rādītājs ir divkārt lielāks par pagājušā gada pārbēdzēju skaitu uz Apple iPhone 6.

    Reklāma

    Pētījumā norādīts, ka iepriekšējā gada iPhone 6 lika milzīgos apjomos nomainīt esošos iPhone 4s un iPhone 5, bet šī gada Apple uzvaras ir kaldinājuši bijušie Android lietotāji. Tiek uzskatīts, ka turpmāk saglabāsies līdzvērtīga Android pārbēdzēju tendence. Protams, Apple nav iespēju skaitliski pārsniegt Android ierīces, tomēr jau šobrīd uzņēmums gūst tik lielu peļņu no iPhone tirdzniecības, ka visu Android ražotāju kopā saskaitītā peļņa ir izsmiekls.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    03.12.2015 08:52

    Nu ko lai saka? Skaitļi runā paši par sevi… malači Apple!

    Sapnix
    03.12.2015 09:23

    Daudz interesantāk manuprāt būtu kāds ir skaitlis pretējā virzienā. Bez tā, šī patiesībā ir tendencioza ziņa.

    Purvavelns
    03.12.2015 09:31
    Reply to  Sapnix

    nav tur nekā interesanta un tas NAV ne saskaitāms, ne pierādāms. Tukšas spekulācijas un mārketings. Ņamam internetā pieejamos datus – ceturkšņa šipmentus un citus (pieaugums dažādos reģionos), taisam ekseļa tabulu un redzam, ka grūti to visu sastumt kopā un padarīt ticamu.

    Purvavelns
    03.12.2015 09:28

    par to peļņu runājot… vai tik apple nebija tā shēma, ka visi darbinieki peso iegūst no savā īpašumā esošajām akcijām – tobiš – nevis alga un nodokļi bet dividendes? Tad tas taisa jēgu – jābūt peļņai.

    gnils
    03.12.2015 10:09

    Kapēc “uz pareizā ceļa” ?

    Janko
    03.12.2015 10:26

    Esmu viens no tiem, kas pārgāja uz iPhone. Un esmu priecīgs, ka to izdarīju. Labākais telefons ever. Pirms tam lietoju Android flagmaņus. Pirms tam kādus gadus 2 skatījos daudz video gan par iphone, gan android, bet biju uzticīgs Android un sev centos ieskaidrot cik funkcionālāks tomēr tas ir par iPhone. Tas, kas man lika izmēģināt Apple produkciju bija grāmata par Džobsu un par smago ceļu, kā tika radīts Apple. Sākumā pamēģināju Macbook un tas izbāza PC manās acīs. Pēc pusgada izdomāju izmēģināt iPhone 5s, pēc nedēļās aiznesu atpakaļ, jo likās, ka Android tomēr labāks, bet kaut kas tomēr tur aizķēra tajā iPhone. Pēc tam paņēmu lietotu iPhone 5s, kuram nereāli sūdīga baterija tāpat kā iepriekšējam iPhone, kas bija jauns. Kas mani pamudināji droši ņemt iPhone 6s bija, ka youtubē viens respektabls Android apskatnieks, kurš pirms tam salīdzinot iPhone ar Android, loģiski vienmēr pamatoja, ka Android labāks, tad šoreiz viņš teica, ka abi patīk vienādi, gan jaunais iPhone 6s, gan Nexus 6p un nezin pat kuru vairāk gribētu lietot. Sapratu, ka ja Android shīps tā saka, tad ir tā vērts. Pie tam komentāros strauji pieauga pozitīvu komentāru no jaunajiem Iphone 6s lietotājiem. Tad nu paņēmu 6s un nenožēloju nevienu iztērēto centu.… Read more »

    Janko
    03.12.2015 10:33
    Reply to  Janko

    P.S.2. Iphone 6s ir ļoti laba baterija. Tur pusotru dienu mierīgi, ņemot vērā, ka baterija tam ir tikai 1760 mah laikam. Iedomājos cik turētu, ja mazajam iphone būtu 2500 mah……. Cik dzirdēju, tad lielais 6s plus tur divas dienas bez problēmām.

    Jokman
    03.12.2015 10:53
    Reply to  Janko

    Piekrītu teiktajam ka Iphone ir labs pats par to pārliecinājos Ar Iphone 6 taču, tad izlēmu paņemt Galaxy s6 un paskatīties varbūt kas ir kļuvis labāks ( visos apskatos to slavināja) un nebija melots Galaxy S6 ir ļoti labs telefons varu to apgalvot pēc 4. mēn lietošanas. Kas man nepatika Iphone 6 ir tā ierobežošana personalizēšana tu nevari uzlikt citu motīvu par brīvu Tev par to paprasa samaksāt, nevar uzlikt logrīku kas radā laika ziņas vai skaita soļus pat par naudu, nav IR blaster (izmantoju telefonu kā televizora pulti ļoti bieži), vispār diezgan maz labas bezmaksas aplikāciju versijas, kuras uz Android par brīvu diemžēl ir funkcionālākas. Bet ja Tev to visu nevajag un Tu gribi viedtālruni kas izpilda pamatfunkcijas bez liekām extrām tad tas ir īstais telefons. Ceru ka IOS9 ir ātrāks un stabilāks par IOS8 (bija diezgan daudz bag un piebremzēšanās).

    Purvavelns
    03.12.2015 10:53
    Reply to  Janko

    kā tas ir – dod amazing skaņu ārā?

    Janko
    03.12.2015 12:23
    Reply to  Purvavelns

    Ar to gribēju teikt, ka nav vajadzīgi nekādas ekvalaizera regulēšanas utt. Vienkārši skan tik labi (dziļi, dobji un ar lielu skaņu spektru), ka neko negribas mainīt. Jo īpaši patīkami klausīties mūziku ar austiņām, kas nāk līdzi iPhone.

    Šādai mūzikas kvalitātei kājas aug no tiem laikiem, kad Džobs vadīja Apple, jo viņš bija liels mūzikas cienītājs un fanāts jau no jaunības gadiem. Viens no faktoriem kāpec arī tika radīts ipod, jo pašam patika klausīties mūziku un nebija normālu pleijeru. :D

    Vispār iesaku izlasīt Džobsa biogrāfiju.

    Purvavelns
    03.12.2015 13:01
    Reply to  Janko

    skaidrs, tātad – ja izlasa stīva biogrāfiju uzreiz sāk likties, ka tas cscscscs kas skan plastmasas austiņās ir mūzika, tā es sparotu, ja? Vispār ekvalaizers ir vēl no tiem laikiem, kad muļķiem varēja pārdot par vienu dārgu kasti vairāk. Mūzika studijā tiek ierakstīta tā, lai optimāli skanētu labi bez ekvalaizerra palīdzības. Ar atrunu, ka mēs tiešām runājam par mūziku. Tas, kas skan pa Latvijas Radio 2 lielākoties NAV mūzika.

    Uldis M.
    03.12.2015 15:06
    Reply to  Purvavelns

    Nebūsim nu tik kategoriski.
    Pēc definīcijas, Mūzika ir ar ausi uztvertas, īpaši izveidotu vai nejauši radušos priekšmetu vai parādību izraisītas gaisa svārstības, kas ar asociāciju, analoģiju un sinestēziju palīdzību iedarbojas uz cilvēka psiholoģisko stāvokli kā intelektuāli vai emocionāli stimulējošs, organizējošs, terapētisks vai sakrāls līdzeklis.
    Mūzika var būt mūzika arī ja tā neskan no Hi-End audio aparatūras vai dzīvajā izpildījumā. Un tai nav jābūt ar perfektiem ciparos izteiktiem kvalitātes parametriem. Svarīgākais ir emocijas ko tā rada klausītājam neatkarīgi no skaņas avota, vai mūzikas veida.

    Purvavelns
    03.12.2015 15:59
    Reply to  Uldis M.

    teorētiski Tev varētu piekrist, ja vien dzīvē nebūtu novērojama zināma tendence – čmoriki pieturā caur telefona skaļruņiem neklausās Mocartu un otrādi – mājās uz hi-enda neliek “tuc tuc”. Un ārsti Tev varētu daudz pastāstīt par tām svarīgajām emocijām, ko jaunieši saņem ar austiņām klausoties skaļu mūziku. Starp citu – mūzika var iedarboties uz psicholoģisko stāvokli arī negatīvi. Atceros jaunības dienās, vēl astoņdesmito gadu vidū viens pazīstams jaunietis izlēca pa logu, jo pārklausījās džoi divižn.

    Uldis M.
    03.12.2015 16:38
    Reply to  Purvavelns

    A ko mums par to cepties? Ja grib lai klausās! Mūzikā nav pareizi/nepareizi, mūzikā ir patīk/nepatīk. Nu, protams, par lēcējiem pa logu ārā – tas jau cits stāsts. Tur viss tāpat sākas galvā, un mūzika var tikai pastiprināt emocijas kas palīdz izšķirties par šādu soli.

    Purvavelns
    03.12.2015 17:21
    Reply to  Uldis M.

    tas gan…

    Matiss
    03.12.2015 15:00
    Reply to  Janko

    Ja vēl pirmajam tavam komentāram es piekritu daudz maz, tad pie tām plastmasas komplekta austiņām tu mani pazaudēji.
    Arī pats esmu dažreiz apsvēris domu pāriet uz iPhone,jo dažas specifiskas aplikācijas, kas ir iPhone nav uz Android. Bet daudz kas mani attur.
    1.Default programmu iestatīšanu vai izvēle ar kuru appu es vēlos palaist.
    2.File manager, kur es varu pārbīdīt failus, ja ir ierīce vēl ar microSD kartes slotu.
    3.Ielādēt appu, kas nav play storā kā piemēram ShowBox vai VideoMix. Un kur es no appa varu palaist video uz jebkuru smart TV.
    4.Varu atvērt zip failu! :)
    5.Nokāčāt kādu torrentu, ja baigi vajag.
    6.Laikam esmu audiofīlis, bet EQ gan ir must have.

    Gan jau vēl kas ko nevaru uz fikso atcerēties, bet tā ir sava veida brīvības sajūta, kas līdzinās daudz vairāk kā PC. Bet nu es arī esmu prasīgs lietotājs, tādēļ tas man arī ir svarīgi. Bet saprotu, ka ne visiem tas ir vajadzīgs. Tādēļ ir labi, ka mums ir izvēle dota un nav ko te runāt, kas ir labāks, jo katram ir savas vajadzības un prasības no smartphona.

    Uldis M.
    03.12.2015 16:19
    Reply to  Matiss

    Jā par prasībām piekrītu, tās cilvēkiem ir dažādas un tomēr bieži vien mēs kaut kā sev lieki ieborējam galvā ka mums noteikti vajag to un šito.
    Mēs pārāk bieži koncentrējamies uz maznozīmīgiem trūkumiem tādējādi nepamanot daudz lielākus ieguvumus.
    Savulaik biju nedaudz nogājis no iPhone takas jo padzirdot par Flac atbalstu, plašākām personalizēšanas iespējām u.t.t. nosvēros par labu citam telefonam. Beigās pēc pusotra gada pamuļļāšanās, un kārtējās aparāta nodošanas servisā nācās pāris nedēļas atkal palietot savu veco iPhone – un tikai tad pa īstam sapratu – jā, iPhone tomēr ir spēks! Varbūt arī nespēj visu, bet to ko tas spēj tas dara perfekti! Sapratu arī ka patiesībā gandrīz nemaz neizmantoju tās “fīčas” kuras pirms tam likās tik svarīgas ka nosliecos par labu citam aparātam.
    Līdzīgs stāsts man bija arī ar MacBook datoru – kuru bija iespēja iegādāties jau 2007.gadā. Bet toreiz arī pārāk ieciklējos uz to ko tas nevar un iegādājos Windows laptopu. Tā pa starpām vēl pāris PC, līdz tikai šogad beidzot paņēmu MacBook jo sapratu ka līdz šim esmu pārkāk bieži ieciklējies “mīnusiem”. Nepamanot daudz lielākus “Plusus”. Un tagad lietoju un priecājos! Un pie sevis domāju: vot muļķis – sen jau varēju lietot un priecāties!

    erikiss1
    03.12.2015 12:27
    Reply to  Purvavelns

    Vēl no savas pieredzes varu piebilst, ka ābolam ir ja ne labākās, tad noteikti vienas no labākajām audio izejām. Nekādi beats (kur reali par to 6 maksa) nestāvēja līdzi nevienam iPod, iPhone utt, kas ir bijuši. Tik nezinu kā ir ar jaunajiem :D praksē.

    Purvavelns
    03.12.2015 13:05
    Reply to  erikiss1

    tā audio izeja jau ir tikai viens mazs ķēdes posms – ieraksta kvalitāte, dac, telpas piepildīšana ar skaņu utt

    Uldis M.
    03.12.2015 11:18
    Reply to  Janko

    Jā, daudzi iecepas par iPhone cenu, bet te atkal ir viens knifs – tālākpārdošanas vērtība! Ja savu iphone esi saglabājis daudz maz labā stāvoklī – to par labu naudu var notirgot tālāk, un nākamais jaunais iPhone vairs tik dārgi nesanāk.
    Tai pat laikā 2 gadus vecu androīdu nevienam īsti nevajag, un neviens neko daudz par viņu nemaksās. Līdz ar to pēc androīda lietošanas, jauna telefona iegādei nākas izdot ne mazāk kā jauna iPhone pircējam.
    Bet nu personīgi man mājās pāris iPhone modelīši ir paturēti un nepārdoti vai nenodoti radiniekiem. Vienkārši pārāk patika, pārkāk tuvi bija – 3Gs, un 4s.

    KKTK
    03.12.2015 10:36

    Es domāju tā, ja lieto dārgu Android flagmani, kas slimo ar to pašu plastmasīgumu, silšanu un stikliņu skrāpēšanos, tad cilvēkiem pieriebjas. Viņiem pārejot uz aitrubu naudas ziņā jāpiemaksā ir maz, bet kvalitātē lēciens ir pamatīgs.
    Taču tie, kam dzīve negrozās ap telefonu un kas trubu izvēlās pēc cenas, tiem nekādi nav un nebūs saprotami telefoni laptopa cenā, kas jāmaina katru gadu.
    Vēl varbūt kādas aktīvas PR un operatoru lamatas liek ieberzties uz kredītiem bet lietot aitrubu.

    Martins Baumanis
    04.12.2015 08:47

    Skatos, daži komentētāji te raksta, ka galīgo lēmumu pāriet uz iphone veidojis androidfona nodošana servisā.
    Man savukārt pieredze ir pilnīgi pretēji – Iphons uzvedās labi pusotru gadu, pēc tam sāka lūst pamazām viss pēc kārtas – mic, speakers utml.
    Ar androidiem tādu problēmu nav bijis, vienīgais “defekts” kas ir bijis pēc gandrīz 3 gadu lietošanas SGS2 izļurkāta microusb lādētāja vieta, jo mēdzu lādēt no powerbank, braucot ar velo.
    Tai pašā laikā iznākušie 4tie iphoni, kam bija stikls priekšā un pakaļā un plīsa nokrītot no 50cm augstuma lika skatīties ar vēl lielāku skepsi.
    +čakars ar itunes, lādētājiem visur.
    Varbūt ka tagad ir labāk, bet priekš manis ir bijis tā, ka Androids “just works” , kamēr ar apple – čakars, to nevar, šito nevar utt.
    Pieredzes dažādas.

    Žans
    11.12.2015 13:03

    Ar lādētājiem ir tā, ka atkarībā no tava apkārtēja loka, kurš kādu ražotāja telefonus izmanto. Piemēram, es praktiski visus esmu uzsēdinājis uz iPhone un atrast lādētāju nav problēma. Ar iTunes arī man nav problēma, man mūzika glabājās mākoni. Vispār pēdējos 3 gadus iTunes(un vispār dators) ar iPhone savienojas ļoti reti – vai nu man vajag dabūt laukā kādu palielu video ātri vai arī es vienkārši atjaunoju telefonu no Backup migrējot uz citu iPhonu.

    Reklāma