Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple strādā pie cimdu vadības iPhone ekrānam

    Jaunākie raksti

    Ziemas mēneši vienmēr aktualizē jautājumu par viedtālruņa lietošanu ar cimdiem rokās. Līderi šajā jomā ir Sony un Microsoft viedtālruņi, ar Apple lolojumu iPhone pagaidām nāksies saldēt pirkstus, bet tas var drīzumā mainīties. Nākotnes Apple viedierīcēs varētu saņemt ekrānu, kas spēj reaģēt uz cimda skārienu.

    ASV patentu birojā Apple iesniedzis patentu Glove Touch Detection, kas apraksta iPhone lietošanai nepieciešamās nianses. Apple šobrīd ar 3D Touch ekrāna uzspiediena reģistrēšanu ir pamatīgi sarežģījuši cimdos tērpta pirksta reģistrēšanu.

    Reklāma

    Apple 3D Touch nozīmē, ka telefona ekrāns sajūt dažādu piespiediena spēku un spēj piedāvāt jaunus veidus kā mijiedarboties ar ierīci. Piemēram, ziņojumu sarakstā viegli piespiežam uz kāda ziņojuma un varēsim tajā mazliet ielūkoties. Piespiežam spēcīgāk un ziņojums tiks atvērts kā ierasts. Tāpat arī viegli piespiežot uz mājas ekrāna izvietotas ikonas, tiks atvērta izvēlne ar iespējām, ko piedāvā konkrētā lietotne. Kameras gadījumā uzreiz varēsim izvēlēties ar kuru kameru uzņemt attēlu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    14 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    aigi
    27.11.2015 10:53

    Es atvainojos, bet šī vienkāršā fīča Ābolos nebija? Cimdu režīmi tak katrā normālā budžeta smartfonā ir.

    27.11.2015 13:51
    Reply to  aigi

    Man šķiet, ka jau gadus divus par šo “fīču” neviens īpaši nerunā un nekā speciāli neizdala. Tās pat nav īsti fīča, vienkārši displejs ir jutīgāks (un tādējādi vairāk patērē enerģiju). Konkrēti šajā gadījumā laikam tas “spēka piespiediens” uzliek kaut kādus sarežģījumus pieskārienu vai piespiedienu detektēšanai, ja pirksts tērpts cimdā.

    Bez tam, mūsdienās lielos un slidenos telefonus parastos (ne ādas) cimdos nemaz ij nevar droši rokā noturēt.

    Raicha
    27.11.2015 11:30

    Man liekas ka ābolam ir jastrada pie savu cimdu izstrādes. Visi kam būs aifons staigaos aicimdos un viss strādās.

    Purvavelns
    27.11.2015 12:53

    vaita apple jau nav patents uz cīsiņa bakstīšanu pa ekrānu?

    Krotow
    27.11.2015 13:12

    Fokuss ir tur, ka ābolvadības cimdi būs speciāli ābola bikstīšanai paredzeti cimdi ar iegrauzto logo virsū un par attiecīgu cenu. Ar citu ražotaju bakstāmekrāniem tie nedarbosies.

    Uldis M.
    27.11.2015 13:18

    Nez, man gan šķiet diezgan bezjēdzīga fīča… bet iespējams tāpēc ka man nav jānīkst sabiedriskā transporta pieturās aukstā laikā…
    Enīvei, pat ja būtu iespēja lietot telefonu ar cimdiem, grūti iedomāties kā to ērti varētu darīt. Pirmkārt telefons no cimdiem slīd (ja vien tie nav ādas), otrkārt – ar cimdu kaut kam precīzi trāpīt vispār šķiet nereāli… Tāpēc aukstā laikā telefonu cenšos atstāt kabatā, bet ja kaut kas jāizdara – ātrāk tāpat ir novilkt cimdu un fiksi izdarīt nekā čakarēties ar cimdiem mēģinot kaut ko sadarīt.
    Bet tiem kas pat ziemas aukstumā nevar nociesties 10 minūtes nepabradājot pa Soc tīkliem, tiem jau sen ir pieejami speciāli cimdi skārienjūtīgajiem ekrāniem.

    27.11.2015 18:48
    Reply to  Uldis M.

    Kādi tur soctīkli, elementāri pacelt zvanu nevar nenovelkot cimdu. Ar degunu jābaksta.

    Vilnis Salenieks
    30.11.2015 09:48
    Reply to  Uldis M.

    mnu, vienkāršas darbības, tur – atbildēt uz zvanu, uzsist īsu sms, personīgi ir ērti ar cimdiem, ja kas ar daudz spaidīšanu saistīts, tad gan jāpasaldē pirksteļi

    Uldis M.
    30.11.2015 09:59

    Nu tas jau laikam diezgan individuāli. Ok, ja telefons stāv gumjotā bamperītī, tad jau laikam var arī ar cimdiem palietot, pretējā gadījumā pat lai izvilktu telefonu no kabatas, es novelku cimdu, jo citādi tieši ņemot no kabatas ar cimdu – telefons tik viegli var izslīdēt! Un ja reiz cimds jau novilkts lai telefonu izvilktu – tad nav arī problēmu atbildēt uz zvanu vai SMS…
    Nu tas tā – kā kurš pieradis…
    Fakts ir tāds ka pēdējās divas ziemas man cimdi rokās pabija ļoti reti…

    Vilnis Salenieks
    30.11.2015 10:26
    Reply to  Uldis M.

    heh, jā katram jau savādāk, dodu priekšroku ādas cimdiem un tajos jau gana labs grips :D

    Uldis M.
    30.11.2015 12:09

    Jā – ādas cimdos ir cita lieta.

    Purvavelns
    27.11.2015 13:37

    Jāgaida, ko Kristaps teiks…

    Uldis M.
    27.11.2015 14:38
    Reply to  Purvavelns

    Kristaps ir runājis!
    Un pēdējā rindkopā viņš apstiprina manus novērojumus.

    03.12.2015 10:28

    Ātri gan pamodās. Kārtējā lieta, ko Nokia jau paveica vismaz 3 gadus atpakaļ. Kad palaidīs tautā, kārtējo reizi kā pāvi plātīsies, ka “pirmie” kaut ko “uber-krutu” izdarījuši.

    Reklāma